HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLars Verlaan (V’97, za): ,,We gaan door waar we mee bezig zijn’’

Lars Verlaan (V’97, za): ,,We gaan door waar we mee bezig zijn’’

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten ’97 is er niet in geslaagd om een vervolg te geven aan de zegereeks. De ploeg van Marcel de Hoogt draait tot dusver een moeilijk seizoen, maar pakte uit de laatste drie speelronden uit het niets negen punten. En dus was er hoop. Een vierde zege op rij op bezoek bij Nootdorp kwam er echter niet. Hoewel de groen-gelen wel dichtbij een resultaat waren na de 0-1 voorsprong bij rust. Na de pauze moesten de bezoekers uiteindelijk buigen.

Voorschoten-verdediger Lars Verlaan vond zijn ploeg ‘zeker niet de mindere’. ,,Ik zeg niet dat we beter waren, maar een punt was wel terecht geweest denk ik. Wij lieten ons heel ver inzakken om via de counter gevaarlijk te worden. Dat had Nootdorp niet verwacht en daar hadden ze ook moeite mee. In de eerste helft zijn zij alleen twee keer gevaarlijk geweest met twee kopkansen.’’

Zaterdagselectie

De nummer tien in 1B pakte ondanks het afwachtende spelsysteem de leiding via Frank Guijt, die twee weken geleden in het met 2-1 gewonnen duel bij DSO ook al twee maal trefzeker was. ,,Bij vlagen speelden we goed combinatiespel. Na de 0-1 zakten we nog verder in om de tegenstander opnieuw te verrassen. We stonden erg compact met de verdediging en het middenveld. Verder kregen we nog wel een paar kansen op de 2-0. Dan moet je net even geluk hebben dat de tweede goal valt.’’

In de tweede 45 minuten ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. ,,Het werd echt ‘hotseknotsvoetbal’ met veel duels’’, aldus Verlaan. ,,We probeerden onszelf staande te houden.’’ Dat lukte uiteindelijk niet. Via een penalty kwam Nootdorp langszij. Een terechte strafschop volgens Verlaan. Tien minuten later scoorden de gastheren opnieuw via een ‘zondagsschot’. ,,Vanaf ongeveer dertig meter. Echt ongelooflijk. Volgens mij dacht die speler zelf ook dat hij de bal ging voorgeven, maar die ‘voorzet’ ging er aardig in moet ik zeggen.’’

Na de achterstand zette Voorschoten ’97 alles op alles om de gelijkmaker te forceren met twee extra aanvallers in de ploeg. ,,Maar dat lukte niet. Als we op achterstand komen, hebben we vaak moeite om terug te komen. De koppies gaan dan hangen. Daar werken we aan.’’

,,Erg balen om op deze manier te verliezen’’, vond Verlaan. ,,Maar goed, dat heb je wel eens. Soms zit het wel eens tegen. Ik denk dat we gewoon een aardige pot hebben neergezet, net zoals de afgelopen drie weken. We zijn slimmer geworden de laatste weken en het nieuwe spelsysteem past bij ons. We moeten doorgaan waar we mee bezig zijn. Dan komt het echt wel goed. Er is geen man overboord na deze nederlaag. Volgende week ontvangen we Zwaluwen ’30 en ik heb er vertrouwen in dat we kunnen winnen.’’

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Verlaan, Guijt, Knijnenburg, Verhage, De Vries, Blazquez, Van der Krogt, Tsjin A Sjoe, Constancia, Gashi.

Invallers: Karasahin, Diets en Michel.