HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseMatig Magreb’90 wint van UVS waar het spookt

Matig Magreb’90 wint van UVS waar het spookt

-

ts-uvsZijn de perikelen bij UVS, wel of geen zaterdagvoetbal en wie blijven er en wie nemen de kuierlatten, van invloed geweest op de té groot uitgevallen 1-4 nederlaag tegen Magreb ‘90? ,,Nee”, zegt UVS-trainer Paul van der Zwaan stellig. ,,De ploeg is gebrand om het seizoen goed af te sluiten en nog zeker voor de derde periode te gaan.”

Zondagmiddag kon Van der Zwaan zijn ploeg, op de eerste 20 minuten na, niets verwijten, maar juist in die fase verloor blauwwit feitelijk de wedstrijd. Koploper Magreb ’90, dat zeker niet zijn beste wedstrijd speelde, stond toen al op een veilig lijkende 0-2 voorsprong, waarbij de 0-1 in de zevende minuut een cadeautje was van doelman Niels van den Burg.

De sterke spits, Chevello Irving de Rijp, had niet veel later de 0-2 op zijn schoen. De doelman maakte zijn eerder gemaakte foutje goed. Even later moest de Leidse sluitpost alsnog de gang naar het net maken, na een verwoestende uithaal van Ismail Ouaddouch, die ongehinderd mocht aanleggen, 0-2.

Jochie Sebrechts scoorde, maar UVS bleef achter met lege handen
De volgelingen van Van der Zwaan waren wakker geschud en dat leverde direct de aansluitingstreffer op. Sebrechts werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en schoot zelf de strafschop binnen: 1-2. Daarna kreeg de Kikkerpolderploeg een handvol honderd procent kansen om de stand gelijk te trekken. Zo had de anders zo trefzekere Maikey Parami tweemaal moeten scoren. Eerst miste de snelle spits van dichtbij en even later stuurde Sebrechts, volgend seizoen actief bij Ter Leede, Parami, hij zoekt zijn heil bij topklasser VVSB, met een dieptepass op weg naar het vijandelijk doel. Zijn schot ging rakelings naast. Ook Jesper Neuteboom, die bij een ongelukkige botsing een hoofdwond opliep, was dichtbij een treffer en dus de gelijkmaker.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of de gasten vergrootten de voorsprong. De volley vanuit een hoekschop was van grote klasse en schoonheid en zette de wedstrijd op slot. Remy Constancia, in de ploeg gekomen voor Mats van de Poel, had de wedstrijd weer open kunnen breken, maar vergat de 2-3 binnen te schieten.

Voetballend werd het alleen maar rommeliger en konden de gasten uit Utrecht hun koppositie geen moment waar maken. De 1-4 in de slotfase was voor de statistieken.

Bart van der Weijden, die nog licht last had van een hamstringblessure en werd vervangen door Niels Steenbergen, kon zondagmiddag ook geen stempel drukken op de wedstrijd. De middenvelder, die aan het einde van het seizoen ook vertrekt, heeft nog geen definitieve keus gemaakt. ,,Laat ik voorop stellen dat het me moeite kost om de club waar ik al zo lang speel te verlaten. Maar met alle respect: ik heb geen zin om in de vierde of derde klasse te gaan voetballen.”

Woorden van gelijke strekking waren ook van ploeggenoten te horen en het heeft er alle schijn van dat er een ware uittocht zal plaatsvinden aan het einde van het seizoen. Trainer Van der Zwaan, die zelf ook bezig is aan zijn laatste wedstrijden bij UVS, denkt er het zijne van. ,,Mijn focus en die van de jongens ligt op het goed afmaken van het seizoen. We doen nog volop mee om een periodetitel en die eerzucht is er nog steeds. Dat doet mij goed, bij andere clubs gaat dat wel anders.”

UVS: Van den Burg, B.Neuteboom, J.Neuteboom, Van Vliet, Valies, Van der Weijden (Steenbergen), Akhamrane, Westdorp (Van Wingerden), Sebrechts, Parami, Van der Poel (Constancia).