donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseNick Scheurwater (RCL): ,,Het was alles of niets voor ons’’

Nick Scheurwater (RCL): ,,Het was alles of niets voor ons’’

-

ts-rclRCL heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Leiderdorpers wonnen in eigen huis met 2-1 van hekkensluiter Aalsmeer. De overwinning kwam zeker niet makkelijk tot stand, alhoewel de 1-0 voorsprong bij rust ook groter had kunnen zijn. Aalsmeer kwam echter toch langszij in de tweede helft. Ex-Lugdunummer Nick van Bemmel redde uiteindelijk de drie punten voor de Racing Club. Een cornervlag moest er aan geloven vanwege de feestvreugde, maar daar maalde niemand om op de Bloemerd. Zelfs de terreinknecht niet.

De ploeg van Ben Kottenhagen wist van tevoren wat het moest doen. Winnen was het enige dat telde. ,,Als we geen drie punten hadden gepakt, hadden we eigenlijk direct kunnen stoppen’’, aldus RCL-aanvaller Nick Scheurwater. ,,We gingen alles of niets spelen. Vanaf seconde één hebben we Aalsmeer onder druk proberen te zetten. Dat lukte ons goed, net zoals de afgelopen weken.’’

Het leverde bovendien al een vroege treffer op via Leroy van Westrienen, die na een aparte situatie in het strafschopgebied van dichtbij raakschoot. Volgens Scheurwater had het slecht bespeelbare hoofdveld op De Bloemerd ervoor gezorgd dat de verdediging van de bezoekers de bal niet weg kreeg. ,,Een verdediger van Aalsmeer wilde uitverdedigen. Maar doordat hij tegelijkertijd uitgleed, raakte hij de bal verkeerd. Dus als een soort vuurpijl ging het de lucht in. Iedereen dacht dat ‘ie’ gewoon achter zou gaan, maar ik stond op de achterlijn om ‘m binnen te houden. Uiteindelijk kopte ik de bal op de bovenkant van de lat en kwam die voor de voeten van Leroy. Echt een hele rare situatie. Het kwam ons alleen wel goed uit.’’

In het vervolg van het eerste bedrijf had de thuisploeg de voorsprong kunnen uitbreiden, maar dat liet het na. Scheurwater had niet het idee dat zijn ploeg nog in gevaar zou komen. ,,We hadden ook de beste kansen in de tweede helft. Verder gaven we weinig weg. Zij waren eigenlijk niet echt gevaarlijk.’’

Nick Scheurwater_resultaatDesalniettemin viel de gelijkmaker ongeveer een kwartier voor tijd. ,,Die treffer kwam helemaal uit het niets’’, vervolgt Scheurwater (foto). Van Bemmel stelde dus met zijn derde doelpunt van het seizoen de broodnodige punten veilig en zorgde daarmee ook voor de nodige opluchting.

Met nog vier speelronden te gaan is RCL met 25 punten terug te vinden op de elfde plaats met slechts een punt achter op nummer tien Voorschoten ’97. De voorsprong op de dertiende plek, dat directe degradatie zou betekenen, bedraagt drie punten. Kottenhagen en zijn volgelingen moeten dus nog flink aan de bak, maar de hoop bleef in elk geval meer dan levend.

Scheurwater verwacht tien punten uit de laatste vijf wedstrijden. Daarvan zijn er al drie binnen na de overwinning op Aalsmeer. Er volgt nog een lastig programma met duels tegen GHC, Alexandria ’66, Haaglandia en Swift. ,,Ik denk dat direct veilig spelen wel moet lukken. We spelen steeds vertrouwder in het huidige spelsysteem. We proberen echt meer te drukken en aan te vallen. Dat is eigenlijk begonnen sinds het begin van de derde periode. Met Leroy van Westrienen als box-to-box player op nummer tien en Tom Oude Velthuis als balvaste spits kunnen we steeds meer een vuist maken. In de eerste twee perioden stonden Nick (Permanand, red.) en ik als buitenspelers soms helemaal alleen voorin. Dat was zonde. Nu is dat anders.’’

Trainer Ben Kottenhagen over de zege: ,,Het was zeker niet denderend, maar dat boeit me op dit moment niet zo. We moesten winnen en daarom haalde iedereen opgelucht adem dat het net op tijd goed kwam. Op zich was het ook een verdiende zege, maar we hebben het onnodig lang spannend gehouden. Aalsmeer vocht voor de allerlaatste kans en dat was goed zichtbaar. Daar ging het ons veel makkelijker af.”

Aanstaande zaterdag staat een uitduel bij GHC op het programma, dat ook nog niet geheel vrij is van kopzorgen. Eerder dit seizoen bleven de drie punten in Leiderdorp (1-0).

Opstelling RCL: Verhoef, Harteveld, Hillebrandt, Van Bemmel, Koet, Wijsman, Scheurwater, Leugering, Oude Veldhuis (Sinteur), Van Westrienen (Koot), Permanand.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read