donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseNieuwerkerk dwingt FC Boshuizen op de knieën: 1-2

Nieuwerkerk dwingt FC Boshuizen op de knieën: 1-2

-

Eerste klasse B (zondag)- Twee keer op rij had Boshuizen een ploeg uit de top-drie verslagen en zo de opponent de eerste nederlaag bezorgd. Zondagmiddag maakte het bovenaan staande Nieuwerkerk zijn opwachting. Bij de thuisploeg waren de verwachtingen hooggespannen; waarom zou ook Nieuwerkerk niet puntloos naar huis gestuurd kunnen worden? Het liep echter anders. Het was Boshuizen dat met lege handen bleef na een 1-2 verlies. Mehmet Güngör was duidelijk in zijn oordeel na afloop: ,,Dit was de beste ploeg die we tot nu toe ontmoetten.”

In de eerste helft werd Boshuizen inderdaad geconfronteerd met een ploeg die over het geheel net even beter was. Fouten maken is dan dodelijk. Dat deed Virgilio Hagens in de tiende minuut. Hij leed achterin onnodig balverlies en Nieuwerkerk schakelde razendsnel om. Via twee, drie schijven eindigde de bal bij Michel van Gulderer die gemakkelijk kon intikken.

Naarmate de eerste helft vorderde werd duidelijk dat Nieuwerkerk het iets betere van het spel had. Individueel was Boshuizen niet minder, maar de bezoekers combineerden vlotter, wonnen meer duels en bouwden beter op. Bovendien schroomde Nieuwerkerk niet de botte bijl te hanteren als dat nodig was en soms ook als dat niet nodig was. Boshuizen liet zich niet provoceren en probeerde voetballend een vuist te maken. Dat lukte niet echt en omdat de geel-blauwen de tegenstander wat beter onder controle kreeg was de ruststand 0-1.

,,We moeten leren onder druk beter op te bouwen”, vertelde een teleurgestelde Güngör na afloop. ,,We hadden veel te veel balverlies in de eerste helft. Onze passing was te slordig en dat kun je je tegen zo’n goede ploeg niet veroorloven. Ze zochten de grenzen op wat betreft het maken van overtredingen. Ik ben de tel kwijtgeraakt aangaande het aantal schoppen tegen mijn enkels.” Daar had de ranke balvirtuoos zeker een punt. De gele kaarten bleven echter op zak ondanks een aantal overtredingen op de achillespezen. ,,De tweede helft begonnen we achterin een-op-een te spelen. Dat is een risico, maar we gingen voor de winst.”

Boshuizen-Nieuwerkerk

Het was inderdaad een gok van trainer Steef Roodakkers, die de eerste tien minuten in de tweede helft faliekant verkeerd leek uit te pakken: in de 48e minuut passeerde Nieuwerkerk spits Langerveld keeper Yassine Roosblad en schoot hard in. Op de doellijn stond echter Jesper Neuteboom die de bal wegkopte. Drie minuten later ontsnapte El Kadi aan de buitenspelbal en ging alleen op Roosblad af. Die greep bekwaam in en het bleef bij 0-1.

De doelman greep opnieuw uitstekend in nadat El Kadi Neuteboom te slim was af geweest. Daarna kreeg Boshuizen zijn zaakjes beter onder controle en bleven hachelijke situaties even uit. Sterker nog: Boshuizen scoorde de gelijkmaker en wat voor een! Hagens was een paar keer ongelukkig geweest met uitverdedigen en balverlies was het gevolg. Een kwartier in de tweede helft pakte hij de zaken anders aan. Bijna vanaf de middellijn ondernam hij een solo waarbij hij onderweg hier en daar een Nieuwerkerk speler passeerde alsof hij er niet stond. Hij rondde zijn actie af met een laag schot in de hoek en liet zo de gelijkmaker op het scorebord noteren.

Niet veel later was Boshuizen zelfs dichtbij een voorsprong, maar de doelman van de bezoekers haalde de vrije bal van Güngör onder de lat vandaan. De druiven waren zuur voor Boshuizen toen Nieuwerkerk een kwartiertje voor tijd de tweede maakte via Langerveld. Hij rondde een voorzet af middels een geplaatste en beheerste trap. Boshuizen drong nog aan en stuurde de kopsterke Neuteboom naar de frontlinie. Die claimde een penalty toen een Nieuwerkerk verdediger de bal met de hand raakte. Het was een geval van gezichtsbescherming volgens de bezoekers, maar daar dacht de referee toch anders over. Helaas voor de Leidenaren legde hij de bal net buiten het strafschopgebied. De vrije trap leverde uiteindelijk niets op.

Boshuizen kon de stunts van de afgelopen weken niet herhalen, maar volgens Güngör was er geen sprake van een mentale opdoffer. ,,De laatste twee wedstrijden speelden we beter dan vandaag. Dat had ook met de tegenstander te maken. Nieuwerkerk is een prima ploeg en maakte in alle opzichten gebruik van de kansen die ze kregen. Wij waren daar vandaag niet tegen opgewassen. Voetballend kwamen we misschien soms tekort, maar op basis van de hele wedstrijd hadden we wel een punt verdiend.”

Zo leed Boshuizen de eerste nederlaag van het seizoen. Gevolg is dat Roodakkers en zijn formatie nu op vier punten staan van Nieuwerkerk en RKAVV, dat Goed met 2-0 terugwees.

Boshuizen – Nieuwerkerk 1-2. 10. Michel van Guldener 0-1; Virgilio Hagens 1-1; Romeo Langerveld 1-2.

Boshuizen: Roosblad, Van As, Hagens, Cabrera Ortega, Güngör, Fortes Lopes, Schouten, Gangadin, Fitz James, Bekooij (70. Reis Leite), Neuteboom.

Nieuwerkerk: Hoffmann, Godvliet, Maria, Guldener (75. Zwiep), Hendriks, Kadi (79. Homan), Benomar, Langerveld, Swaghi, Koetsier, El Harti.

Scheidsrechter: Rampersad. Toeschouwers: 250.