dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOok lelijke en zwaarbevochten zege telt voor FC Boshuizen

Ook lelijke en zwaarbevochten zege telt voor FC Boshuizen

-

Eerste klasse B (zondag)- Als het scorebord had gewerkt had het aan het eind van de wedstrijd Boshuizen tegen HMSH een 4-3 overwinning van de thuisploeg aangegeven. Het had echter niet verteld hoe moeizaam de zege tot stand was gekomen. Bij Boshuizen maalde niemand daarom, maar telden de drie punten waardoor men de positie in de subtop keurig behield.

Trainer Steef Roodakker had een paar wijzigingen in zijn elftal aangebracht. Rico Westdorp was terug van een blessure en op de rechtsbackpositie mocht de twintigjarige Bobo Abdalah zijn debuut maken. Al na tien minuten zette Westdorp zijn rentree luister bij door keurig en beheerst de 1-0 te scoren. Nog geen tien minuten later was het alweer gelijk. Jesper Neuteboom kon net niet met zijn hoofd bij een voorzet die daarna toevalligerwijs voor de voeten kwam van HMSH spits Kevin Baptiste. Zijn inzet van dichtbij werd door keeper Roosblad tegen de lat gewerkt waarna Baptiste het leer opnieuw voor de voeten kreeg. Nu slaagde hij erin via de binnenkant van de paal te scoren.

Het ene doelpunt is de andere niet. Dat werd in de rest van de eerste helft maar eens bewezen. Eerst soleerde Mehmet Güngör bijna achteloos langs een paar HMSH-verdedigers om vervolgens de bal langs de goalie te tikken. Even later gaf Marciano Gangadin een afgemeten steekballetje op Michael Schouten die met een subtiel lobje Boris van der Heijden passeerde. Het gaatje was geslagen en gezien het veldspel absoluut verdiend. Boshuizen had het betere van het spel, terwijl de bezoekers lieten zien waarom ze onderaan de ranglijst staan. Toch had hetzelfde HMSH het slotwoord. Vanuit het niet kwam de aansluitingstreffer letterlijk uit de lucht vallen. De meegekomen verdediger Jero Tellis tilde de bal over Roosbeen in de verre bovenhoek. Knap, dat zeker, en een domper voor Boshuizen.

De tweede helft gaf een zwakke thuisploeg te zien: te veel passes gingen fout, goede combinaties waren zelden te zien en persoonlijke duels werden verloren. HMSH rook zijn kans en begon beter te voetballen. De gevaarlijke en attente spits van de bezoekers, Glenn van den Nieuwenhuysen, profiteerde van een enorme fout in de achterhoede van de Leidenaars, pikte de bal op, omspeelde de keeper en liet de gelijkmaker aantekenen. Even later kopte Mike Bekooij een bal ruim naast terwijl de kans toch echt riant was te noemen. Het was illustrerend voor hetgeen de geel-blauwen op het veld lieten zien.

Toch trokken ze uiteindelijk aan het lange eind. Güngör onttrok zich als der weinigen aan de malaise. Hij was het die de vierde voor Boshuizen scoorde en HMSH de genadeklap gaf. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar met de geboden kansen werd veel te slordig omgegaan. De tevredenheid in het Leidse kamp overheerste vanzelfsprekend: over een tijdje is men de wedstrijd vergeten, maar zijn de drie punten op de ranglijst bijgeschreven.

De jeugdige debutant Abdalah keek na afloop met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Voor de wedstrijd had Roodakkers al aangegeven dat de basisplaats verdiend was. ,,De groep zit heel dicht bij elkaar en zo’n jongen als Bo laat op de training telkens zien dat hij groeit. Als iemand in een wat mindere periode zit kan ik hem brengen.” In het begin was Abdalah wat gespannen en dat was te zien aan zijn wat nerveuze spel. ,,Ja, ik moest vooral wennen aan het hogere niveau en tempo. Ik train echter vaak en hard en conditioneel zit het wel goed. Mijn taak was simpel: man uitschakelen. Dat is denk ik wel gelukt. Het is wel lastig voetballen op zo’n slecht veld met al die hobbels en pollen. Ik hoop echt dat ik vaker in de basis mag beginnen. Vandaag was het alleen mijn mannetje uitschakelen. Voor mijn gevoel kan ik echter meer. Op de training moet ik dat laten zien. Wel lekker om iemand als Güngör in je team te hebben: een klassevoetballer en een doorzetter. Hij maakte vandaag het verschil.”

Boshuizen-HMSH 4-3; 10e Westdorp 1-0; 25e Baptiste 1-1; 27e Güngör 2-1; 38e Schouten 3-1; 44e Tellis 3-2; 55e Van den Nieuwenhuysen 3-3; 76e Güngör 4-3.

Boshuizen: Roosblad, Van As, Westdorp, Hagens, Cabrera Ortega, Güngör, Bekooij (86. Fitz James), Schouten, Gangadin (65. El Hannouf), Neuteboom, Abdalah (75. Armitage).

HMSH: Van der Heijden, Oussama El Mhamdi, Traxel, Tellis, Younes El Mhamdi, Singh Kaur, Keijenberg, Lotfi El Mhamdi, Van den Nieuwenhuysen, Lazzaretto (75. Daoudi), Baptiste.

Scheidsrechter: Wateler. Toeschouwers: 50.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read