woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOverzicht hoofd-en eerste klasse (zo)

Overzicht hoofd-en eerste klasse (zo)

-

FC Boshuizen heeft de voordeur genomen naar de eerste klasse. Na een verblijf van één seizoen in de hoofdklasse doen de Leidenaren alweer een stap terug. Eersteklasser UVS pakte brutaal de leiding in de derde periode.

Hoofdklasse

FC Boshuizen leed de zeventiende (!) nederlaag van het seizoen. Op eigen veld was de equipe van Stefan Roodakkers niet opgewassen tegen Hollandia, een tegenstander waar recent nog een punt van werd gepakt. De ploeg uit Hoorn was dit keer de bovenliggende partij. Bij 0-2 kreeg de thuisploeg nog kans om terug te keren in de wedstrijd, maar Gellano Fortes Lopes faalde vanaf elfmeter. Even later was het 0-3 en werd de handdoek geworpen door de geel-blauwen. Uiteindelijk werd het 1-5, waarbij Thierry Seaw de eer redde in blessuretijd. FC Boshuizen bleef op één winstpartij staan en heeft een oogst van totaal zeven punten en is daarmee gezien. De Leidse ploeg had zich weken terug al verzoend met afdalen.

Eerste klasse

UVS maakt werk van de derde periodetitel. Hoewel het einde in zicht is van de zondagtak, lijken de blauwwitten te willen afsluiten met een prijs in het jubileumjaar. Eerder in het seizoen werd HMSH met 4-5 geklopt, maar dit keer wonnen de manschappen van Paul van der Zwaan beduidend eenvoudiger. Halverwege was het al 2-0 en na rust kwam daar nog een treffer bij. Jesper Neuteboom, Remy Constancia en Maikey Parami hadden recht op een extra biertje na afloop. Door puntverlies van Alphense Boys en Magreb’90 heeft UVS nu de beste papieren in de strijd om de derde periodetitel.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read