FC Rijnvogels heeft pingels nodig

-

Districtsbeker, Categorie I- Als er na een moeizame eerste helft en een iets wat beter lopende tweede helft in de 90e minuut een 2-1 voorsprong op het scorebord prijkt, moet je die koesteren. Dat was men in de Rijnvogel-defensie blijkbaar even vergeten want onnodig geklungel – het is helaas niet anders – leidde tot de niet meer verwachtte gelijkmaker, 2-2. Via de penaltyachterdeur werd alsnog de volgende ronde bereikt. Voor de toeschouwers een vermakelijk toetje op een mooie nazomerdag.

AL 4 SLAAP
Het was niet de standaardformatie van trainer Hein van Heek die aan het duel tegen de oude bekende Alexandria ’66 van acquit ging. Een paar pijntjes werden ontzien en binnen de selectie werden er speelminuten gegund. Het werd met name in het eerste bedrijf een soort zomeravondwedstrijd waar de vonken niet vanaf spatten. De vogels hadden het duel grotendeels onder controle maar konden het doelman Lee Cheuk-a-Lam niet lastig maken. Jeffrey Beukenholdt tilde het leer naast en over het doel en Robbert van Delft had maat 47 aan moeten hebben om de bal het laatste zetje te kunnen geven. Het waren enkele sporadische mogelijkheden. De mannen uit de Maasstad voetbalden aardig mee maar werden pas na een ruim half uur gevaarlijk en toen was het gelijk raak. Adilson Dias de Barros ontglipte aan de Vogel-afweer en liet doelman Gert Jan Vlieland de voor een doelman de meest vervelende gang maken, 0-1. Een poging om nog voor halftime de zaken recht te trekken strandde op het lichaam van Nigel van Engel die het schot van Sander van der Horst kraakte.

AL 12 MO INLEIDING
Na de hervatting werd het iets levendiger en namen de gastheren de touwtjes wat strakker in handen. In principe zou er van deze opponent gewonnen moeten kunnen worden maar in bekerontmoetingen vallen er nogal eens rare uitslagen. Maar de Kooltuinboys namen de zaken serieus en zochten volop de aanval. Na enkele net-niet situaties (Robbert van Delft en Pieter van den Breggen) was het uiteindelijk Sammy Zandbergen die Jeffrey Beukenholdt wist te vinden. Cheuk -A-Lam werd van dichtbij geklopt, 1-1. De 2-1 hing in de zwoele nazomerlucht maar kwam pas een minuut of tien voor het scheiden van de markt op het scorebord. Martin Onderwater glipte langs zijn bewaker en omspeelde de doelman. Vanuit een moeilijke hoek trof hij de paal maar zijn rebound werd door de koud in het veld gekomen Mitchel Beijersbergen simpel binnen gewerkt. Kat nog niet in het bakkie. De 3-1 bleef uit en de eerder vermelde rommel-frommel situatie voor het eigen doel leidde tot een gelijkmaker van Dias de Barros die nooit tot stand had mogen komen en de bezoekers uitnodigden voor het nagerecht, de strafschoppen.

AL 13 2-1
Menige strafschoppenreeks in het betaalde voetbal zal tot aan de 14e pingel zo perfect zijn verlopen. Voor de Vogels scoorden Mitchel Beijersbergen, Martin Onderwater, Hendrik van Beelen, Jeffrey Beukenholdt, Yuri Guijt, Pieter van den Breggen en Kevin Wijmer die de winnende op zijn pantoffel had omdat doelman Gert Jan Vlieland de daarop volgende elfmeterkick van Gaultier Obiango uit zijn kooi ranselde en de gevierde man werd.

AL 14 MB
FC Rijnvogels: G.Vlieland, P.Guyt, H.v.Beelen. K.Wijmer, R.Zandbergen (80. M.Beijersbergen), S.v.d.Horst (46. P.v.d.Breggen), S.Zandbergen, Y.Guyt, J.Beukenholdt, R.v.Delft, T.Schaap.