HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseUVS wint met moeite bij TOGB en doet mee om derde periode

UVS wint met moeite bij TOGB en doet mee om derde periode

-

Van der Zwaan resultaatNa de klinkende overwinning op nummer twee Nieuwerkerk (4-1) had UVS afgelopen zondag wat meer moeite met zijn tegenstander. Desalniettemin ging de formatie van Paul van der Zwaan (foto) met de overwinning aan de haal in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB: 1-3. Een tegenstander waar eerder een ‘wokkel’ van werd gemaakt.

In de eerste helft had de thuisploeg verrassend de leiding genomen na een inschattingsfout van Jesper Neuteboom. De UVS-verdediger mocht vervolgens middenvelder Bart van der Weijden dankbaar zijn dat zijn fout vlak voor rust werd goed gemaakt. Anders was de score misschien wel anders uitgevallen.

,,Dat was een belangrijk moment vlak voor rust’’, aldus aanvaller Maikey Parami, die na afloop van dit seizoen de Kikkerpolder verruilt voor topklasser VVSB. ,,We kwamen daardoor weer helemaal terug in de wedstrijd. Wij gingen in de eerste helft mee met hun spel door lange ballen te spelen. Het spel was gewoon matig van onze kant. Dat zij op voorsprong kwamen, was misschien een beetje tegen de verhoudingen in. We hadden namelijk veel meer kansen.’’

Uiteindelijk kwam het dus allemaal goed voor de blauw-witten. Een kwartier voor tijd kopte Jesper Neuteboom UVS voor het eerst in de wedstrijd naar een voorsprong, waarna Remy Constancia de confrontatie besliste. ,,Dat wij alsnog drie punten pakken, heeft te maken met het feit dat zij tegen het einde van de tweede helft verslapten. Verder was het een moeilijke wedstrijd. Ze bleven met veel man achter de bal en daar hadden wij duidelijk moeite mee.’’

Door de overwinning blijft UVS foutloos in de derde periode. Na twee speelronden staat het met zes punten gedeeld bovenaan met Kocatepe. Het doel is de derde periode binnenhalen. Volgens Parami is dat zeker mogelijk. ,,We nemen het vertrouwen mee naar de komende wedstrijd tegen Magreb ’90. Ik denk dat wij van alle ploegen wel kunnen winnen. Al is dat natuurlijk lastig. Maar een periode zou mooi zijn. We hebben in ieder geval een goed begin gemaakt.’’Mikey Perami uvs

Het binnenhalen van een derde periode moet voor de 19-jarige aanvaller een mooie afsluiting worden van zijn periode op de Kikkerpolder. Voor Parami is dit weliswaar nog maar zijn tweede seizoen, maar door zijn behoorlijke doelpuntenproductie werd hij gevolgd door meerdere club uit de Topklasse. Uiteindelijk viel de keuze op zondag topklasser VVSB.

,,Ik wil de uitdaging aan gaan’’, verzekert Parami. ,,Ik had het beste gevoel bij VVSB. De klik was er met het bestuur en de trainer. Het voelde gelijk goed. Daarnaast is het een mooie club, die het ook sportief erg goed doet. Ik heb ook al een aantal wedstrijden van het eerste bekeken en dat zag er goed uit.’’

De officieel eerstejaars senior is niet bang dat hij te weinig speelminuten gaat maken vanwege de grote concurrentie. ,,Ik moet mezelf bewijzen. Dus dat ligt dan ook volledig bij mezelf. Ik heb het gevoel dat ik bij deze club echt beter kan worden. Overigens speelde de keuze om op de zaterdag of zondag te voetballen geen enkele rol. Er waren ook een aantal teams uit de Topklasse zaterdag geïnteresseerd, maar bij VVSB twijfelde ik niet.’’

Eerder werd al bekend dat Mo Berdai ook het paars-geel zal gaan dragen, terwijl Jochie Sebrechts zijn heil gaat zoeken op de Roodemolen bij Ter Leede. De vrees is groot dat er meer spelers de deur zullen uitlopen bij Uit Vriendschap Saam.