woensdag, april 24, 2024

Veel chagrijn na povere derby

-

derby daysDuur en zuur. Woorden die geregeld werden gebezigd na afloop van de derby tussen GHC en RCL. De Leiderdorpers leken een ontaard belangrijke zege te boeken op de Leidse tricolores, maar in de extra tijd kwam GHC alsnog op gelijke hoogte: 1-1.

Door het gelijke spel bleef RCL onder de streep en stevent het af op nacompetitievoetbal. Rechtstreekse degradatie valt evenwel eveneens niet uit te sluiten en in dat opzicht zou een overwinning de ploeg van Ben Kottenhagen hebben omarmd als een geslaagde zoektocht naar de ware liefde.

,,We hadden een stap kunnen zetten naar lijfsbehoud en ook GHC kunnen betrekken in de degradatiestrijd. Twee keer eerder verliezen we een pot in de extra tijd en nu geven we twee punten weg in de ruim bemeten blessuretijd. Kennelijk zijn we in de slotfase niet slim genoeg door te blijven voetballen in plaats van tijd te rekken. Dit is heel zuur en balen in het kwadraat”, onderstreepte Kottenhagen zijn ontdane gelaatsuitdrukking.

HvHL dennis olman
Pure onvrede bij Dennis Olman na GHC- RCL

Collega Dennis Olman erkende dat zijn ploeg de handen mocht dichtknijpen met een punt, die wel eens heel duur kan zijn als de eindbalans gaat worden opgemaakt. Bovenal had de Hagenees echter de smoor in. ,,Vorige week speelden we met veel passie en beleving en daar was nu werkelijk niets van terug te zien. Geen tweede bal, we creëerden niets en bovenal wisten mijn spelers het weer allemaal beter. Voor mij ongrijpbaar dat een elftal zo ver kan wegvallen. En dan zijn er nog spelers bij die denken dat ze hogerop kunnen. Die moet ik linea recta doorverwijzen naar de psychiater.”

De tirade van Olman was te begrijpen, maar de pijn bij Kottenhagen nog veel meer. RCL had met meer gif gespeeld en kreeg vooral in de eerste fase van de eerste helft kansen. In de beste fase van RCL werd er gescoord door Tommy Sinteur, maar de arbiter nam het vlagsignaal over van de grensrechter. In de ogen van de Leiderdorpers en neutrale belangstellenden een aanvechtbare beslissing.

Het kijkspel werd in de tweede helft niet beter, maar door een onbegrijpelijke en onnodige handsbal van Danny Maaskant, die zijn ploeg voor de rust wel drie keer hielp met een redding die er toe deed, mocht RCL vuren vanaf elfmeter. Invaller Ozan Demirbas scoorde. De ‘dader’ over dat voorval. ,,Het was een onschuldige voorzet van rechts, waarbij ik niet goed uitkwam met mijn stappen en de bal tegen mijn arm kreeg. Daar ben ik ziek van, want voor hetzelfde geld verliezen we door die actie. Dan waren die situaties waarbij ik in de eerste helft goed ingreep waardeloos geweest. Gelukkig scoorden we nog.”

Na de 0-1 werd het een kwestie van volhouden voor de gasten. Dat lukte dus tot aan de laatste tellen. Michael de Roode, even daarvoor bakkeleiend met Nicky Wijsman en niet onbesproken met zijn gedrag in die tweestrijd, legde een vrije trap panklaar op het hoofd van Jeffrey Rutten: 1-1. Die treffer zorgde dus voor chagrijn aan twee kanten, waarbij een lichte glimlach voor GHC richting de ranglijst echter meer op zijn plaats is.

Feest RCL resultaat kopie kopie
Kan RCL het vege lijf redden de komende weken?

GHC- RCL 1-1 (0-0). 78. Demirbas (strafschop) 0-1, 90.+4 Rutten 1-1. Scheidsrechter: Merkestein. Toeschouwers: 200.

GHC: Loozen, Rietkerk, Gonlag (73. Bueno de Mesquita), Maaskant, Van Voorthuijzen, Sloos, De Roode, Van Leeuwen, De Haas, Rutten, Schouls (59. Lammers).

RCL: Verhoef, Harteveld, Koot, Hillebrandt (68. Leugering), Koet, Van Bemmel, Van Westrienen, Wijsman, Scheurwater, Sinteur, Permanand (73. Demirbas).

Bron: LD/HK

Note red.: Een uitgebreide nabeschouwing volgt later vandaag

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read