woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing hoofd-en eerste klasse (6 en 7 december)

Voorbeschouwing hoofd-en eerste klasse (6 en 7 december)

-

FC Rijnvogels wacht een loodzware klus, maar kent geen vrees. Ook niet voor ASWH. GHC en Voorschoten’97 kregen weer wat kleur in het gelaat en Valken’68 wil afrekenen met een mindere reeks. Op zondag blijft FC Boshuizen mee gaan in de kopgroep en wellicht zit er voor de winterstop nog een positieverbetering in. Een wekelijks rondje langs de velden met het oog op de twaalfde speelronde.

HOOFDKLASSE B

ASWH-FC RIJNVOGELS

De tweede wedstrijd in de triologie tegen de top drie van de competitie voert de vogels naar Hendrik Ido Ambacht. Een team met kampioensaspiraties aan het begin van het seizoen. Voorlopig lijken zij deze in de ijskast te kunnen zetten omdat Katwijk tot nog toe de alleenheerser is. Kunnen de Vogels de plaatsgenoot maar vooral zichzelf een dienst bewijzen door een stuntje uit te halen?

Het zal voorwaar echter een zware kluif worden. Maar de rood-witten hebben bewezen – ondanks enkele nederlagen- op dit niveau als eerstejaars hoofdklasser mee te kunnen. Alleen moet het dubbeltje natuurlijk wel weer een keer de goede kant op rollen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tegen deze gerenommeerde tegenstander liggen er ongetwijfeld mogelijkheden omdat de mannen van trainer Michel Langerak bij tijd en wijlen ook onverwachte punten morsten. Waarom zou dat aanstaande zaterdag op sportpark Schildman ook niet kunnen gebeuren? De Vogels snakken naar wat voer om in het linkerrijtje te blijven. Een positie die zij zich aan het begin van het seizoen hoopten te bewerkstelligen. Tot op heden is dat aardig gelukt alhoewel na een voortvarende seizoenstart de gang er een beetje uit lijkt. Althans, gezien de resultaten. Maar nogmaals, de Vogels kunnen zich in principe met elke opponent meten dus waarom ook niet met ASWH?

EERSTE KLASSE B

VALKEN ’68-FORUM SPORT

Gaan de rood-gelen de draad weer oppakken voor een driepunter? Tegen Forum Sport, dat dit seizoen onverwacht slecht presteert, moet dit in principe mogelijk zijn. De Voorburgers werden afgelopen zaterdag door Zwaluwen ’30 behoorlijk de oortjes gewassen (2-6). Het team van Andries Wendt moest op Adegeest met 2-0 de eer aan Voorschoten ’97 laten. Beide equipes zijn dus toe aan een winstpartijtje. Voor de gastheren zou dit een mooie consolidatie in de middenmoot inhouden, maar de gasten uit Voorburg hebben de punten harder nodig. Bij verlies op het eigen Duyfrak moeten de Valkenburgers met een schuin oog naar beneden gaan kijken. Iets wat een aantal weken geleden nog niet aan de orde was. Tegen Voorschoten ’97 presteerde het gros van de spelers ondermaats zo liet Wendt zich uit dus deze mannen zullen zaterdag weer het beste uit zich zelf moeten halen om met het team de volle buit binnen te halen. De laatste en enige thuiszege van de promovendus dateert al van tijden terug. In de openingsronde werd ARC met 3-2 teruggewezen

Doelman Erwin van der Nagel moet handelend optreden tegen Voorschoten'97
Doelman Erwin van der Nagel moet handelend optreden tegen Voorschoten’97

DSO-GHC

Werkt de 4-0 overwinning van afgelopen zaterdag tegen HBOK verlossend na een serie wedstrijden waarin de tricolores maar niet to winst kwamen? In ieder geval is de laatste plek verlaten alhoewel het maar één mager puntje scheelt met Forum Sport en HBOK. Tegen laatst genoemde ging het eindelijk weer eens voor het windje voor de mannen van Dennis Olman. Tegenstander DSO heeft het dit seizoen ook nog niet echt en heeft net als GHC 9 punten verzameld. Dus dit is een wedstrijd van cruciaal belang. DSO eronder houden en zelf aanhaken bij de middenmoters waar de Leidenaren gezien de resultaten van voorgaande seizoenen zeker thuis horen. Het kan dus best wel eens een pittig potje worden op sportpark Bentwoud. Als GHC de vorm van tegen HBOK in de voetbalplunje mee neemt kan het nog wel eens een leuk Sinterklaasweekend worden. Vorig seizoen kwam GHC van een oude kermis thuis uit Zoetermeer, de woonplaats van de Leidenaren. Het werd toen 3-0, maar destijds eindigde Door Samenspel Overwinnen als vierde en het evenaren van die positie lijkt nu kansloos te zijn.

Onoverzichtelijke situatie bij GHC-HBOK. Danny Maaskant lijkt er een loopje mee te nemen.
Onoverzichtelijke situatie bij GHC-HBOK. Danny Maaskant lijkt er een loopje mee te nemen.

NOOTDORP-VOORSCHOTEN ‘97

Voorschoten ’97 heeft eindelijk het ritme te pakken. Na een uitermate slechte seizoenstart heeft het team van Marcel de Hoogt de smaak van het winnen weer mogen proeven en geniet daar met volle teugen van. Met drie zeges op rij werkt het team zich langzamerhand uit de gevarenzone en kan wellicht weer aanklampen bij de middenmoters waarvan Nootdorp, dat weliswaar zes punten meer heeft, er een van is. Dus is de thuisclub de volgende prooi waarin groen-geel zich op kan richten. Spits Shemiel Constancia kwam afgelopen zaterdag tegen Valken ’68 eindelijk los en bezorgde zijn team de drie punten. Het vijandelijke net zal voor hem ook komende zaterdag weer lonken nu hij weer weet wat scoren is. Zullen hij en zijn makkers met evenveel plezier de Zoetermeerse kunstmat afstappen als afgelopen zaterdag? Vorig seizoen kwam er met 1-1 geen winnaar.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

CVV ZWERVERS-FC BOSHUIZEN

Op ‘zwerftocht’ naar Charlois in Rotterdam. Op jacht naar weer drie punten om de beide koplopers RKAVV en Nieuwerkerk niet uit het oog te verliezen. De getalenteerde mannen van Stefan Roodakkers hebben afgelopen zondag tegen Xerxes/DZB bewezen dat er ook rendement uit de vaak fraaie acties geoogst kan worden. Het bewijs dat de 4-0 score geen eenmalige zaak is zal tegen de Rotterdamse middenmoter opnieuw geleverd kunnen worden. Voor iets minder zullen de geel-blauwen het ook wel willen doen maar het belang van een winstpartij moge duidelijk zijn. Mede omdat Nieuwerkerk tegen de nummer 4, IFC speelt. Bij een gelijkspel in dit duel spint FC Boshuizen natuurlijk garen maar dat is dan een prettige bijkomstigheid. Zelf de punten pakken, daar draait het om. In de tweede periode gaan CVV en FC Boshuizen gelijk op met drie uit drie. De gastheer van zondag won thuis pas eenmaal en presteert uit opvallend veel beter.

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read