vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing, hoofd-en eerste klasse, op naar speeldag 25

Voorbeschouwing, hoofd-en eerste klasse, op naar speeldag 25

-

voorbeschouwing bannerVoor RCL en Voorschoten’97 (za en zo) wordt het zo zoetjes aan ‘erop of eronder’. Voor GHC is het minder nijpend, maar toch nog opletten geblazen. UVS wil dolgraag afscheid nemen met een prijs en die kans lijkt aanzienlijk. Voor FC Rijnvogels was het al feest en het seizoen voor FC Boshuizen was al veel eerder gedaan. Een rondje langs de velden, voor speeldag 25.

Zaterdag

Eerste klasse B

GHC-ALEXANDRIA ‘66

ts-ghcAls GHC na zaterdag zeker wil zijn dat het de nacompetitie zal ontlopen moet het op De Vliet Alexandria ’66 onder de knie zien te krijgen en is de veilige haven bereikt. Voor de Rotterdammers bestaat nog de kans dat er een vervangende periodetitel in de schoot wordt geworpen na het nodige rekenwerk. Bij een gelijkspel of een verliespartij is GHC mede afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurt zoals bij RCL, BVCB en WV-HEDW, allen nog kandidaat om het reeds gedegradeerde Aalsmeer naar de tweede klasse te vergezellen. Er zullen wel heel wat blikken op het moderne communicatiespeelgoed worden geworpen hoe de tussenstanden elders zijn. RCL heeft mogelijk het thuisvoordeel tegen Haaglandia. Of dit bij BVCB tegen Zwaluwen ’30 ook zo zal zijn? WV-HEDW lijkt in de hoofdstedelijke derby op het Olympiaplein bij Swift de zwaarste papieren te hebben. En Voorschoten ’97 dat ook nog niet uit de zorgen is moet naar de kampioen FC Rijnvogels. Dus in principe lijkt het programma de mannen van Dennis Olman gunstig gezind. Maar tijdens de laatste stuiptrekkingen in de competitie heeft het verleden geleerd dat er soms rare dingen gebeuren. Als dat maar niet in het nadeel van de tricolores op De Vliet gebeurt. Want dan zullen zij zich uit bij Forum Sport veilig moeten zien te spelen. Derhalve wel zo prettig als dit aanstaande zaterdag al gerealiseerd kan worden. In de havenstad werd het eerder 1-0.

RCL-HAAGLANDIA/WINSTON

ts-rclNog twee strohalmen wuiven er lonkend die de Racing zal moeten grijpen om sowieso niet rechtstreeks te degraderen en mogelijk kan zelfs het p/d-circus nog worden ontlopen. Maar dan moet alles maar dan ook alles mee zitten op de andere velden waar ook nog diverse ‘struggles for life’ worden gestreden. Absolute noodzaak is in ieder geval dat Ben Kottenhagen en zijn discipelen zelf eerst maar eens van Haaglandia moeten zien te winnen. Het is een ware tombola op de één na laatste speeldag. De spanning druipt er van af en er zal ook heel veel druk op rood-witten liggen evenals bij de concurrentie. Een heel rijtje: WV-HEDW, BVCB, Voorschoten ’97 en mogelijk ook nog bij GHC, Forum Sport en Nootdorp die zich ook nog niet van de nacompetitie weten gevrijwaard. Kortom het is een uitermate boeiend scenario. Eerder dit seizoen werd het 2-1 voor de fusieclub, die grootse plannen heeft binnen het zaterdagvoetbal de komende jaren. Overigens is er volledige balans in de thuiswedstrijden van de Leiderdorpers. Er werd vier keer gewonnen, vier keer gelijk gespeeld en viermaal verloren. Een vijfde keer winst is een must te noemen derhalve.

Zondag

Hoofdklasse A

GOES-FC BOSHUIZEN

TS-FCBOSHUIZENGOES is samen met RKAVV medekandidaat om de geel-blauwen in de afdaling naar de 1e klasse te vergezellen. De thuisclub zal op het eigen sportpark Het Schenge alleen nog maar kunnen strijden om rechtstreekse degradatie te ontlopen want is het is al tot de nacompetitie veroordeeld. Wat FC Boshuizen betreft kan deze verre uitwedstrijd eigenlijk wel op papier worden afgedaan. Zonde van de kosten van de reis nu er hooguit nog voor een eervol resultaat kan worden gespeeld. Mar toch, GOES is de enige ploeg die tot nu toe werd verslagen door de Leidenaren en wel met 5-1. Een tweede overwinning zou ook impliceren dat eindelijk de dubbele cijfers geschreven kunnen worden.

Eerste klasse B

UVS-NEPTUNUS/SCHIEBROEK

ts-uvsUVS staat er zeer rooskleurig voor in de strijd om de derde periodetitel. Liefst zes wedstrijden werden in deze reeks gewonnen en slechts eenmaal gingen de blauwwitten onderuit. Dat maakt dat UVS de beste papieren heeft om de vierde prijs te pakken. Tot nu toe kwam de Leidse ploeg liefst 24 keer tot scoren in de laatste zeven ontmoetingen. Bij winst van UVS en puntverlies van VELO mag UVS nacompetitie gaan spelen. In de wandelgangen gingen geluiden op dat hier een stokje voor zou worden gestoken, omdat UVS zoals alom bekend stopt na dit seizoen op zondag, maar de KNVB gaf onze redactie aan dat hier geen sprake van zal zijn. UVS zou dus, hoe wrang ook, zich de Hoofdklasse in kunnen spelen. Voor Neptunus/Schiebroek, de aanstaande tegenstander, staat er niets meer op het spel en zij weten zich een goede middenmoter met een achterstand van vijf punten op de ploeg van Paul van der Zwaan. Nemen de mannen van de Leiderdorpse oefenmeester tijdens de laatste (competitie) wedstrijd op eigen bodem waardig afscheid van het zondagvoetbal? Voor de enkele tientallen getrouwen die het team tot aan de laatste snik volgen, zou dit wel een passend gebaar zijn. Mogelijk krijgen zij nog een toegift.

De ontmoetingen tussen FC Rijnvogels en Voorschoten’97 op zaterdag (1B) en Voorschoten’97- Woerden (2C) op zondag zullen nog separaat aan bod komen middels de Voorbeschouwing van de Week.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read