dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 krijgt niet wat het verdient

Voorschoten’97 krijgt niet wat het verdient

-

voorschoten nieuw 2013En weer stond Voorschoten ’97 met lege handen. Een kwartier voor tijd had invaller Tijs Boeding het bezoekende Swift op een 0- 1 voorsprong gezet wat ook de eindstand werd. De uitslag gaf het wedstrijdbeeld bepaald niet weer. Voorschoten was minstens de gelijke van runner-up Swift.

Wat het voor Voorschoten nog eens extra zuur maakte was het buitenspelluchtje wat aan het doelpunt hing. Boeding werd in de diepte gestuurd en op het moment dat hij de bal aannam vlagde de grensrechter voor buitenspel. Na enkele momenten ging de vlag weer naar beneden en bleef daar ook. Scheidsrechter Westland kon niet anders dan het doelpunt toekennen. Door het verlies van vorige week tegen Forum Sport en de nederlaag tegen Swift komt de degradatiezone akelig dicht in de buurt voor de mannen van Marcel de Hoogt en Ronald van Delft.

Het enige memorabele moment in het eerste halfuur van de eerste helft was de halve omhaal van Shemiel Constancia. Keeper Constantin kon de bal net over de lat tikken. Pas in de laatste tien minuten voor rust werd Swift een paar keer gevaarlijk zonder dat Voorschoten doelman Robbert van der Post in actie hoefde te komen overigens. Constantin moest zijn lengte nog een keer benutten om Voorschoten van een doelpunt af te houden. Simon Jouby haalde na een uitstekende actie de achterlijn en zette laag voor. Lars Verlaan zocht via een schuiver de verre hoek, maar Constantin was de winnaar. Voorschoten kon terugkijken op een degelijke eerste helft: inzet was er volop en ook het voetbal was zeker niet slecht. Swift stelde er niet veel tegenover. Men probeerde vooral het voetbal van Voorschoten te beletten en probeerde met weinig inventiviteit de spitsen te bereiken.

Simon Joubij op archieffoto

De tweede helft bood meer van hetzelfde. Swift bleek een stugge ploeg en leek vooral te loeren op een snelle uitval. Het trainersduo leek te gokken op een overwinning en zette Soufian Boukhidous en Rodney Sno in. Ze waren amper warm gedraaid toen het noodlot zich voor Voorschoten voltrok. Na de 0-1 trok Voorschoten met de moed der wanhoop ten aanval. Bijna werd de gelijkmaker via een kopbal van Kasper Michel gescoord, maar opnieuw frustreerde de keeper van Swift de poging van de groengelen. Na het laatste fluitsignaal zakten enkele spelers van Voorschoten diep teleurgesteld tegen het gras. Wéér geen punt en hoe onterecht dit keer. Wie echter afgaat op het vertoonde veldspel kan hoop koesteren voor Voorschoten. Dat was meestentijds goed voor elkaar en als je de nummer twee van de ranglijst zo goed partij kan bieden is er alle reden om aan te nemen dat de punten nog wel zullen komen.

Daar is middenvelder/verdediger Simon Joubij het helemaal mee eens: ,, Voetballend doen we voor niemand onder, maar het creëren en afmaken van kansen is ons probleem. Je ziet dat de tegenstander zich op ons instelt. Dat was vorige week het geval en nu weer. Swift leunde op zijn verdediging en probeerde vaak met wilde trappen naar voren wat te bereiken. Het lukt hun nog ook. Één kans hebben ze gehad in de tweede helft. Die trap naar voren viel precies voor de voeten van die Swift-spits. Eerlijk gezegd denk ik niet dat het buitenspel was; hij kwam dacht ik van eigen helft.”

Hoewel het zonnetje vrolijk scheen en er lenteachtige omstandigheden waren was het voetbal niet eenvoudig. Jouby: ,,Het veld was heel hobbelig. Een bal fatsoenlijk aannemen leverde soms problemen op. Ook de straffe wind dwars over het veld maakte goed voetbal moeilijk. ,,Dan maar vechtvoetbal en de nul houden,  was ons doel op een gegeven moment. Als je de nul houdt en uit een kansje weet te scoren maakt het niet uit of dat via oogstrelend voetbal gaat. Het laatste kwartier gaven we nog alles, maar de vermoeidheid ging ook een rol spelen. Met een beetje geluk kopt Kasper vlak voor tijd de gelijkmaker nog binnen, maar het mocht niet zo zijn.”

Voorschoten wacht nog een paar moeilijke wedstrijden, maar Joubij weet zeker dat de punten zullen komen: ‘,,Degraderen? Geen sprake van!”

Spelbepaler Jim van der Krogt beaamt dat volmondig: ,,De laatste weken zijn qua resultaat een enorme domper. We staan nu nota bene derde van onder terwijl we gerekend hadden op een plek in de top vijf. Wat dat betreft is het een verloren seizoen. Als je puur naar het voetbal kijkt is het een heel ander verhaal. Tegen Swift spelen we georganiseerd en gedisciplineerd, maar we misten wat voetballend vermogen door schorsingen en blessures. Verdedigend ging er ook wat fout bij dat doelpunt van de Amsterdammers. Toch blijf ik volhouden dat een gelijkspel meer dan verdiend was geweest. We waren minimaal gelijkwaardig, maar het lijkt de laatste tijd wel of we geen punt mogen pakken. Pas op he, volgende week starten we met het hele team weer fris; we laten onze kop niet hangen. We weten toch dat we het kunnen?” aldus een aangeslagen, maar niet verslagen Jim van der Krogt.

Voorschoten ’97 – Swift 0-1. 75. Boeding 0-1.

Voorschoten: Van der Post, Jouby, Guijt, Kasper, Verhage, Verlaan, Pen (60. Boukhidous), Constancia (75. Gashi), Van der Krogt, Diets (60. Sno), Blazquez.

Swift: Constantin, Janssen, Munsterman, Terhaar, Aken, Bosboom, Reurts (60. Bouabgha), De Vries, Steij (78. Cissé), Haselhoff (68. Boeting), Kuijvenhoven.

Scheidsrechter: Westland. Toeschouwers: 150