woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 vecht voor wat het waard is, maar winst blijft weer uit

Voorschoten’97 vecht voor wat het waard is, maar winst blijft weer uit

-

voorschoten nieuw 2013,,Drie punten hadden we verdiend, we moesten tevreden zijn met ééntje. We kregen niet waar we recht op hadden. Wat zeg ik? We kregen wéér niet waar we recht op hadden.” Met een spijtige glimlach trekt Ahmed Faridi Blasquez na afloop van Voorschoten versus BVCB deze conclusie. ,,Het geluk, maar ook de zuiverheid in de afwerking ontbraken te vaak dit seizoen.”

Hier slaat de ranke en wendbare middenvelder de spijker op zijn kop. Het gebrek aan een koele killer heeft Voorschoten aardig wat punten gekost. Zaterdagmiddag was het op sportpark Adegeest niet anders. Wel was het BVCB, dat als eerste het vijandelijke doel onder vuur nam. Spits Roy Eekman schoot hard en zuiver richting bovenhoek, maar Voorschoten doelman Robert van der Post reageerde werkelijk weergaloos en verwerkte de bal tot corner. Daarmee voorkwam hij niet alleen een vroege achterstand, maar zijn rol bleef verder beperkt; slechts zelden hoefde hij handelend op te treden.

Voorschoten was het dat mogelijkheden kreeg in de eerste helft. Na een voorzet van Wouter Pen kopte Shemiel Constancia te zacht in en later slaagde Quendrim Gashi er niet in de bal over de doellijn te krijgen. Spectaculair was het allemaal niet, maar misschien waren de belangen die op het spel stonden de oorzaak van het voorzichtige voetbal. De winnaar mocht zich redelijk veilig wanen en de verliezer zou zich moeten gaan opmaken voor een nakende degradatie of nacompetitie.

De eerste tien minuten na rust hadden de Voorschotenaren alle schroom van zich afgeschud en gingen furieus ten aanval. BVCB wankelde en leek overspeeld te worden. Hectische taferelen speelden zich af in de doelmond van de gasten, maar tot een doelpunt leidde het allemaal niet. Niemand behield het overzicht of de rust om de bal erin te prikken. BVCB haalde opgelucht adem toen de storm na een kwartiertje ging liggen. Men leek tevreden met een puntje en probeerde het spel te controleren. Dat dit moest gebeuren met nogal armoedig voetbal zal hen weinig gedeerd hebben. Bij een van de spaarzame uitvallen vlak voor tijd kreeg invaller Soufian Tanouti zelfs nog een levensgrote kans. Alles wat Voorschoten een warm hart toedroeg haalde opgelucht adem toen hij te gehaast en ongecontroleerd naast schoot. Zo bleef het doelpuntloos en is er nog niets beslist onderin. Voorschoten had zeker in de tweede helft gevochten voor wat het waard was. Voorop in de strijd waren het Pen en Constancia geweest die bleven sleuren en vechten, maar eigenlijk was er die middag niemand van Voorschoten geweest die zijn plicht verzaakte. ,,Klopt, strijdlust was er genoeg,” zo gaat Faridi Blasquez verder. ,,Die ontbrak volledig bij de training maandag. Eigenlijk had niemand daar vrede mee en dinsdag zijn we eerst eens bij elkaar gaan zitten. We baalden allemaal van die lamlendige en weinig serieuze instelling en daarna en donderdag werd er vervolgens getraind dat de vonken er vanaf vlogen. Die inzet zag je vanmiddag ook op het veld. Het is zo jammer dat we dat niet konden omzetten in een zege.”

De volgende wedstrijd is tegen kampioen Rijnvogels. Normaal gesproken zou Voorschoten geen partij zijn, maar: ,,Kom op zeg. Met dezelfde inzet als vandaag en meer geluk en scherpte is er van alles mogelijk. Ze zijn kampioen, dus voor hen hoeft het wellicht allemaal niet zo meer. Feest achter de rug en zo. Wie weet?” De tijdens de wedstrijd veel met Gashi switchende middenvelder wil op verzoek nog wel even uitleggen hoe het nou zit met zijn dubbele naam. ,,Ik ben geboren in Spanje. Mijn moeder is Spaanse en mijn vader Marokkaans. In Spanje krijgen de kinderen de achternaam van ma en pa. Vandaar.

Trainer de Hoogt kon het haast niet geloven dat zijn team weer niet won. ,,Ze werken er keihard voor. Het voetbal dit seizoen was vaak heel behoorlijk. Daarin kan ik ze niets verwijten. Okay, nu was het erg matig maar we hadden op basis van het aantal kansen ‘gewoon’ moeten winnen. Na afloop sprak ik mijn collega (Edwin Vurens, red.) en het zegt veel van wat hij er van vond. Hij zei tegen mij dat het leek alsof wij ze er niet in wilde schieten.”

Overigens kennen de trainers elkaar niet enkel van de velden. Hun zoontjes zijn klasgenoten. De komende weken wordt duidelijk in welke klasse hun teams uitkomen volgend seizoen, hoewel Vurens BVCB overigens verlaat.

Opstelling Voorschoten’97: Van der Post, Jouby, Guijt, Michel, Pen, Gashi, Constancia, Van der Krogt, Faridi Blasquez (67. Diets), Verlaan, Dihal.

Opstelling BVCB: Gaerthe, Scheimann, Van Willigen, Lieveld, Ouled Sahid, Monsma, Hannati (74. Tanouti), Eekman, Van Heijningen, Mahieu (81. De Kock), Lankhaar.

Scheidsrechter: Klerx. Toeschouwers: 200.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read