vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseWilliam van Vliet (UVS,zo): ,,Grote pluim voor onze trainer"

William van Vliet (UVS,zo): ,,Grote pluim voor onze trainer”

-

ts-uvsZes gespeeld, vijftien punten. Gemiddeld drie goals per wedstrijd. Het zijn de cijfers van UVS in de derde periode van 1B op zondag. De nacompetitie lonkt nadrukkelijk en de blauwwitten willen afscheid nemen van het zondagvoetbal met een prijs. William van Vliet won gisteren afgetekend met zijn team van CVV Zwervers (0-3).

Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat UVS er prima voor, temeer omdat er ook nog twee keer een duel open staat op het eigen complex. Zwervers was vooraf een concurrent en dus moest er gewonnen worden. UVS zegevierde met verve, de thuisploeg had vrijwel niets in te brengen.

De centrale verdediger: ,,Ik kan spreken van een zakelijke overwinning. Het stond bij ons als een huis en we hebben de tegenstander geen kans gegeven. Eigenlijk gaat het zo al weken, ook al omdat we veelal in dezelfde samenstelling spelen. Op een zeker moment kregen zij twee hoekschoppen na elkaar en toen leefde bij hen het idee ons aan het wankelen te krijgen. Dat zegt iets en ook dat Niels (van den Burg, red.) eigenlijk geen redding heeft hoeven verrichten.”

UVS begon met veel energie aan de tweestrijd en liet er in de gehele wedstrijd geen twijfel over bestaan voor wie de punten zouden zijn na het laatste fluitsignaal. De 0-1 voor de pauze van buitenspeler Remy Constancia was dan ook een volstrekt logisch gevolg van de onderlinge verhoudingen. Na de onderbreking ging het slot erop met treffers van Tahir Akhamrane en Maikey Parami, die het net dit seizoen maar blijft vinden.

Zoals bekend zijn het de laatste stuiptrekkingen van UVS op zondag, maar dat deert de formatie van Paul van der Zwaan niet om eervol af te sluiten. Van Vliet: ,,Er is focus. Zowel op de trainingen als in de wedstrijden. We kregen al snel het idee dat er iets te halen zou zijn voor ons in de derde periode en dat bewijs zijn we aan het leveren. We gaan voor een prijs.”

Van Vliet (foto) vervolgt: ,,Dit is een dikke pluim waard voor de trainer. Ondanks alle perikelen verzaakt hij niet. Hij blijft scherp en zit er bovenop. We zijn niet bezig met wat er na dit seizoen gebeurt. We willen het seizoen in waarde afsluiten. De trainer zorgt ervoor dat de groep erin mee gaat. Ik vind dat heel mooi.”

Van de huidige groep UVS’ers is ondertussen bekend dat het gros volgend seizoen andere kleuren om de schouders heeft. Kort geleden werd bekend dat ook Ronald Mink de club verlaat. Hij speelt volgend seizoen voor RCL. Zo is Van Vliet één der laatste Mohikanen. Waar zijn toekomst ligt is nog onbekend.

William van Vliet UVS resultaat,,Ik heb geen haast. Laat ik voorop stellen dat ik graag nog op niveau wil blijven spelen. Prestatief. Ik voel me nog fit, ben 32 jaar en kan nog wel even mee. Voor mij is zeker dat ik in deze contreien wil blijven spelen. Met een jong gezin heb ik geen zin om extra tijd kwijt te zijn aan reizen. Er zijn zat mooie clubs in deze regio. Terug naar RCL? Dat sluit ik ook niet uit. Eigenlijk sluit ik nog niks uit. En als mijn gevoel uiteindelijk zegt dat ik niet moet verkassen en op de zaterdag ga spelen hier, kan dat ook een optie zijn. Het is april dus wat heeft het voor zin om al te beslissen? Eerst maar eens zien hoe we het seizoen afsluiten. Dat is voor mij de grootste prioriteit. Ik had hier graag gebleven, net als zeker acht anderen. Die deur is echter dicht gegooid en dus laat ik het nu even allemaal op mij afkomen.”

UVS, waar A-junior Mike van Veen inviel en debuteerde, speelt nu nog tegen Kocatepe, Neptunus/Schiebroek en PFC. De eerste twee clubs komen naar Leiden. ,,Vooral die eerste pot is lastig en belangrijk. We hebben in elk geval een goeie kans om de periodetitel te pakken en daar gaan we volledig voor.”

Opstelling UVS: Van den Burg, Berdai, J.Neuteboom, Van Vliet, BJ Neuteboom, Van der Weiden, Westdorp, Akhamrane, Sebrechts, Parami, Constancia.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read