vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseZelfkritische Tommy Sinteur (RCL) maakt zich geen zorgen

Zelfkritische Tommy Sinteur (RCL) maakt zich geen zorgen

-

ts-rclRCL kon het bij Swift niet bolwerken en leed een enigszins ingecalculeerde nederlaag (3-0). De Leiderdorpers blijven in acute nood in de staart van 1B, maar aanvaller Tommy Sinteur is er van overtuigd dat zijn ploeg ook volgend seizoen in de eerst klasse speelt.

Hoewel de cijfers veelzeggend zijn, speelde RCL alleszins acceptabel en zat er ook lange tijd een gelijkspel in. ,,Die was zelfs in de maak, zo voelden we. Maar na hun tweede goal was het over en sluiten. Toch hebben wij het niet verkeerd gedaan. Na de 1-0 hebben we meer dan goed tegenstand kunnen bieden. Blijft staan dat Swift veel kwaliteiten in huis heeft en zij zijn niet voor niets lange tijd in de race geweest voor de titel. Ondanks de nederlaag geeft ons optreden houvast voor de finale van de competitie”, oordeelde trainer Ben Kottenhagen.

RCL, dat overigens speelde zonder de geschorste Frank Hillebrandt met op zijn plaats Ruben Leugering, bleef staan op plek 11. Boven het gedegradeerde Aalsmeer, het kansloos verliezende WV-HEDW en het gelijk spelende BVCB. De ploeg uit Bergschenhoek remiseerde in en bij Voorschoten.

Sinteur speelde vijfenvijftig minuten en werd toen gewisseld. De jeugdige aanvaller begreep de keuze van de trainer. ,,Ik moest ballen vasthouden voorin, maar dat lukte dit keer niet goed. Ik had ook veel onrust in mijn spel en dus werd ik geslachtofferd. Dat kan ik begrijpen. De trainer wilde ons spel meer gevaar meegeven met het inbrengen van Ozan Demirbas. Hij is in vorm en ik moet zeggen dat hij wel in staat bleek de bal vast te houden, waardoor er een betere aansluiting mogelijk was. We probeerden wel te drukken, maar in de eindfase ontbrak het er teveel aan bij ons. Toch denk ik dat de uitslag geflatteerd is. Maar geen man overboord. Het gaat echt wel goedkomen.”

De zelfkritische aanvaller blikt in dat opzicht vooruit. ,,We krijgen eerst Haaglandia thuis en ik denk dat wij beter uit de voeten kunnen op ons eigen hoofdveld. Zij zijn kunstgras gewend. Ik verzeker je dat we winnen. En ik zie het ook zitten dat we uiteindelijk zes punten pakken. Van Alexandria’66 kunnen wij ook winnen. Wellicht spelen we ons dan geheel veilig, maar de nacompetitie zit er op zeker in. Voorschoten speelt nog bij FC Rijnvogels. Die zijn weliswaar al kampioen, maar die gaan op eigen veld echt niets cadeau doen. Die blijven gemotiveerd, daar geloof ik absoluut in. Daarna speelt Voorschoten tegen Aalsmeer. Dan zit de druk erop en kan Aalsmeer vrijuit spelen. Dus ik zie het voor ons wel goed komen. Het zou ook doodzonde zijn wanneer we in de tweede klasse moeten gaan spelen. We krijgen er leuke spelers bij en dus zullen we er alles aan doen om ons veilig te spelen met die te verdienen zes punten.”

Sinteur geeft aan dat hij er niet alleen zo over denkt. ,,Er is vertrouwen binnen de groep. Zeker ook omdat onder meer Leroy van Westrienen enorm sterk speelt in zijn nieuwe rol. Hij haalde zaterdag ook weer een prima niveau. Knap hoor hoe hij zich opgewerkt heeft in het eerste elftal. En ik? Ik kijk er niet naar dat ik ook jong ben en nog moet groeien. Ik geef mezelf de tijd en met vertrouwen van de trainer moet ik steeds waardevoller kunnen worden voor RCL. Ik mis enkel nog kracht, maar daar werken we aan. Ik zou het fantastisch vinden als ik nog een beslissende rol kan spelen in de resterende wedstrijden. Ja, ook als dat als invaller is. Ik ken mijn plek. Maar wie het ook doet voor ons maakt niet uit. We geloven er samen in dat we erin blijven.”

Opstelling RCL: Harteveld, Harteveld, Leugering, Koot, Koet, Van Bemmel, Van Westrienen, Wijsman, Sinteur, Permanand, Scheurwater.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read