HomeTweede klasseRCLPatrick van der Spoel (RCL) tevreden met een punt

Patrick van der Spoel (RCL) tevreden met een punt

-

ts-rclTweede klasse C (zaterdag)- De van DSO overgekomen centrale verdediger Patrick van der Spoel bekent dat zijn team met het 0-0 gelijkspel bij SVC ’08 uiteindelijk tevreden mocht zijn. Na een wedstrijd die per saldo geen doelpunten opleverde knijpt hij toch zijn handjes dicht met het ene punt. Weliswaar is de Racing Club op de weg terug naar de eerste klasse nog ongeslagen maar het had bij winst gedeeld koploper kunnen worden. Zover kwam het zaterdagmiddag echter nog niet.

,,We hebben wel kansen gehad en begonnen goed aan de wedstrijd” ,blikt Van der Spoel terug. In het sportief verlopen duel mochten de Leiderdorpers vooral blij zijn dat er in de tweede helft geen tegentreffer viel. ,,Want zij kregen de betere kansen op de overwinning.” Goed en wel, het bleef dus bij een min of meer bloedeloze 0-0 puntendeling.

RCL dicht bij de enige treffer..

,,Onze verdediging stond goed”, analyseert Van der Spoel. ,,Maar in de aanvalslinie ging het minder. Thom Wijnalda kopte veel hoge ballen door maar er werd geen gebruik van gemaakt. Het was vooral een open wedstrijd met veel lange ballen. Daar moet je dan ook rekening mee houden maar dat werd niet gedaan. Eigenlijk verloren we te veel duels om de tweede bal. Daar moet meer strijd voor worden geleverd. Soms moet je wel eens geluk hebben en als het een beetje mee had gezeten hadden we voor de rust met 0-1 of misschien wel 0-2 kunnen voor staan. Achteraf ben ik blij met het gelijkspel want zoals gezegd was SVC ’08 in de tweede helft de betere ploeg waarin zij de betere kansen kregen. Dus alles overziend moeten we onszelf tevreden stellen.”

Ronald Mink houdt balbezit namens RCL

Voor RCL had Rick Harteveld de grootste kans gekregen voor de pauze. De zelfde speler redde zijn doelman na de pauze echter ook door een bal van de doellijn af te halen.

Van der Spoel is nieuw bij de Leiderdorpers, maar voelt zich al als een vis in het water. ,,Ik ben er heel goed opgevangen en voel me al snel thuis. Natuurlijk is het allemaal even wennen maar dat gaat wel lukken. Ik hoop er een leuk seizoen van te kunnen gaan maken en aanstaande zaterdag staat er al weer een wedstrijd tegen een oude bekende op het programma. Dat is namelijk BVCB. ,,In principe moeten we deze wedstrijd kunnen winnen en kan het best een leuk potje worden.”

Trainer Ben Kottenhagen kon ook leven met het tweede gelijke spel op verplaatsing. ,,Deze tegenstander staat pas op 1 punt, maar die gaan echt wel klimmen. Ik vond het een sterke ploeg, met veel power op vooral het middenveld. Daar hadden wij vooral na rust veel moeite mee en in die fase kwamen we diverse keren goed weg. Zo eerlijk moet je kunnen zijn. Wel kregen we in het laatste kwartier weer meer vat op hen.Voor rust hadden wij het betere van het spel en toen lagen er mogelijkheden om op voorsprong te komen. Wanneer we alles tegen elkaar wegstrepen is dit een terechte uitslag. In de eerste twee wedstrijden maakten wij het spel, maar dat lukte nu minder goed. Gelukkig staat het veld nog dicht bij elkaar en vooralsnog hebben we nog niet verloren. Bij deze tegenstander zullen er vast zat ploegen onderuit gaan.”

Basisopstelling RCL: Janssen, Mink, Van der Spoel, Hillebrandt, Koet, Van Bemmel, Van Westrienen, Leugering, Harteveld, Wijnalda, Scheurwater.