HomeZaterdagDerde klasseRCL ontdoet zich eenvoudig van koploper VDL en leidt nu de dans

RCL ontdoet zich eenvoudig van koploper VDL en leidt nu de dans

-

(Zaterdag, 2e klasse C)-Afgelopen zaterdag stond er een ware kraker op het programma in de bovenste regionen van 2C. RCL ontving op sportpark De Bloemerd koploper VDL uit Maassluis waarbij de koppositie op het spel stond. Met een schuin oog werd ook gekeken naar het treffen tussen BVCB en Vitesse Delft. Bij winst zou de ploeg uit Leiderdorp de koppositie kunnen overnemen van tegenstander VDL,mits eerdergenoemde BVCB punten zou laten liggen.

De roodwitten zagen hun kans schoon. De wedstrijd werd beslist in Leiderdorps voordeel. De manschappen uit Maassluis werden van de mat gespeeld. De drie punten bleven volledig terecht achter in Leiderdorp (3-0). Door het puntverlies van medeconcurrent BVSB (2-2 gelijkspel tegen Vitesse Delft) werd de koppositie bij de lurven gegrepen en staat RCL nu bovenaan.

De eerste tien minuten waren van beide ploegen zeer rommelig te noemen. Echter kreeg RCL steeds meer de overhand na de openingsfase. Met name de buitenspelers, Nick Scheurwater en Nick Permanand, werden veelvuldig gezocht. Beide buitenspelers wisten veel gevaar te stichten voor de keeper van VDL (staat voor Van der Lely, red.). Eigenlijk was het wachten op een Leiderdorpse goal. Halverwege de eerste helft viel deze dan ook. Na goed voorbereidend werk van middenvelder Ruben Leugering haalde Thom Wijnalda de trekker over en schoot de roodwitten op een terechte voorsprong.

De Leiderdorpse formatie nam geen genoegen met de geringe voorsprong en ging direct op jacht naar meer. Inzetten van Permanand, Scheurwater en Wijnalda werden in de kiem gesmoord door VDL-doelman Tim Teerlink. Op slag van rust had aanvaller Permanand de score verder kunnen uitbreiden voor de Leiderdorpers. Oog in oog met goalie Teerlink ontbrak het hem aan scherpte en werd de bal maar net langs het doel gelepeld. De blauwen uit Maassluis probeerden van alles, maar RCL sluitpost Andrew Janssen werd nimmer op de proef gesteld. Met een schamele 1-0 voorsprong gingen de mannen van trainer Ben Kottenhagen de rust in.

De rust deed de Leiderdorpse formatie goed. Na wat afgeslagen aanvallen van VDL, werd de 2-0 al snel binnengeschoten. Na een goed genomen corner van Permanand kon verdediger Frank Hillebrandt de bal oppikken. Met een fraaie uithaal passeerde hij voor de tweede maal Teerlink. RCL dat op alle fronten feller was, ging direct op zoek naar de bevrijdende goal. De ploeg uit Maassluis was absoluut niet opgewassen tegen het overtuigende spel van de Bloemerd-ploeg. Duels op het middenveld werden enkel gewonnen door de Leiderdorpers ten einde de voorsprong te vergroten. Dit gebeurde dan ook. Halverwege de tweede helft kon aanvaller Wijnalda de bal oppikken en droog binnenschieten na een fraaie actie van Scheurwater.

RCL_2014_2015-Frank Hillebrandt

Middels deze goal schoot hij de Leiderdorpse equipe in veilige haven. De roodwitten kregen hierna nog enkele kansen, maar de teller bleef op drie staan. Daarbij moet gezegd worden dat de RCL defensie elke mogelijke aanval van VDL in de kiem gesmoord heeft. Het stond als een huis. Sterker nog, VDL heeft geen uitgespeelde kans gehad.

RCL-aanvoerder Hillebrandt (foto) na afloop van de wedstrijd: ,,We begonnen echt matig de eerste tien minuten. Daarna kwamen we beter in de duels. Voetballend was het niet super goed. Wel wisten we steeds makkelijker onze buitenspelers te vinden. En onze buitenspelers zijn echt snel dus daar moesten we gebruik van maken. Toen kwamen we 1-0 voor en wisten dat we het spelletje moesten blijven spelen zoals we dat hadden opgepikt. Daarbij stond het vandaag achterin ook goed. We gaven niets weg. Dan is het een lekker dat de voorwaartsen ook super scherp zijn. We gingen de rust in met een voorsprong, wetende dat er meer te halen viel.”

Hillebrandt vervolgt: ,,We kwamen scherp de kleedkamer uit. Veel duels wonnen we en dan voel je in zo’n wedstrijd dat je gewoon sterker bent. Eindelijk stond het vandaag achterin goed en met een verzorgde opbouw konden onze aanvallers zich naar hartenlust uitleven. We doen nu meer dan mee..we gaan voor de eerste plek!”

Opstelling RCL: Andrew Janssen, Ronald Mink, Patrick van de Spoel, Frank Hillebrandt, Gwen Koet, Mick van Bemmer, Nick Scheurwater (Rick Harteveld), Ruben Leugering, Thom Wijnalda (Tommy Sinteur), Leroy van Westrienen, Nick Permanand (Maik Groote).