donderdag, maart 28, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestBeter Oegstgeest vangt wederom bot tegen counterend UVS

Beter Oegstgeest vangt wederom bot tegen counterend UVS

-

oegstgeestDerde klasse A(zaterdag)-Op een druk bezocht Sportpark De Voscuyl in Oegstgeest stond er afgelopen zaterdag een aantrekkelijke wedstrijd op het programma. De ts-uvsthuisploeg ontving het Leidse UVS voor een ware streekderby. De Oegstgeester equipe, nog altijd zonder punten in de openingsfase van de competitie, kwam wederom bedrogen uit. Een zwakker UVS hengelde de drie punten binnen. Gezegd mag worden, dat dit geheel tegen de verhoudingen was en dat Oegstgeest toch echt minimaal één punt verdiend had.

Na de twee verloren wedstrijden in de openingsfase van de competitie had trainer Jerry Ubink zijn strijdplan tegen de Leidse buren van UVS paraat. De basis stond goed, getuige de voorwaartse druk die de mannen van de thuisploeg direct gaven. Het spel van de tegenstander ontregelen zal het devies van de trainer geweest zijn. UVS kon hierdoor moeilijk in haar spel komen en liet Oegstgeest dan ook het spel maken. Vanuit de verdedigende stelling wilde de Leidse ploeg in de omschakeling toeslaan. Dit lukte echter niet, alle aanvallen van de blauw-witten werden onderdrukt door de compacte verdediging van Oegstgeest. Na een korte drinkpauze, in verband met de hoge temperatuur, nam de Oegstgeester formatie definitief het heft in handen. Dit resulteerde in een tweetal zeer grote kansen voor de roodgelen, kort voor rust. UVS keeper Danny De Groot zat er tot tweemaal toe goed bij en wist hiermee zijn doel schoon te houden. UVS kon in de eerste helft hier weinig tegenover stellen.

De formatie van Hans van Leeuwen en de gebroeders Overdijk kreeg nauwelijks kansen en maakte dus geen enkele aanspraak op een voorsprong. Met de spreekwoordelijke brilstand werd hiermee de rust ingegaan.

Direct na de theepauze borduurde Oegstgeest door op de door hen ingeslagen weg. De aanval zoeken en het spel van UVS ontregelen. De zijkanten werden veelvuldig gezocht, maar de UVS-defensie met langere spelers gaf geen krimp. De Leidenaren beperkten zich tot countervoetbal. Uiteindelijk wierp dit zijn vruchten af. Na geklungel in de Oegstgeester verdediging kon UVS spits Evert van Rest de bal op subtiele wijze over sluitpost Kevin Sip lobben. Geheel tegen de verhoudingen in keken de Oegstgeestenaren tegen een achterstand aan.

Kenneth MaaskantDe mannen uit Oegstgeest lieten zich echter niet van de wijs brengen en bleven hun eerder vertoonde spel spelen. Opbouwen, de actie zoeken en hopen dat de voorwaartsen het zouden afronden. Naarmate de laatste minuten verstreken werd de druk groter en groter van de ploeg van Ubink. Diverse doelpogingen op het UVS doel werden goed gered door UVS doelman De Groot. Kort voor het verstrijken van de klok, schoot (de overigens uitblinkende) linksbuiten Roy Dijkstra de gelijkmaker schitterend binnen. Na dit doelpunt ging het over en weer en kon het nog alle kanten op. Beide ploegen gingen op zoek naar de winnende treffer. Onfortuinlijk genoeg moest de thuisploeg het onderspit delven. Na een overtreding buiten het zestienmetergebied mocht UVS haar laatste vrije bal nemen. Niet zonder resultaat. Met een mooie curve om de muur werd de 1-2 door Kenneth Maaskant (foto) binnengeschoten. Een onterechte uitslag waar Oegstgeest aanliep tegen een ernstig hoge zuurgraad.

De sterke Dijkstra na afloop van de wedstrijd: ,,De eerste helft ging het tot 30 minuten gelijk op. Uiteindelijk moeten we dan kort voor rust gewoon 2-0 voorstaan. We gingen toch met een teleurstellende 0-0 de rust in. We hebben in de rust de koppen bij elkaar gestoken en wilden voor een positief resultaat gaan. We moesten punten hebben..logisch lijkt me.”

Dijkstra vervolgt:,,In de tweede helft gingen we door met druk zetten. We wilden ons vooral niet gek laten maken door de counters van UVS. Toen kwam de gelijkmaker, die meer dan verdiend was. Toen wilden we het karwei klaren. Door een overtreding van mij net buiten de de zestien kregen we een vrije trap tegen. De vrije trap werd genomen en die gast trapt de bal er mooi in. Ik ben er ziek van…één punt hebben we minimaal verdiend en misschien wel meer.”

Trainer Ubink vult aan:,,Tuurlijk, we verliezen drie maal op rij. Ik ben bij Oegstgeest een proces gestart dat punten moet gaan opleveren. Vandaag heb ik een goed compact Oegstgeest gezien wat ik verlang. Met deze spelersploeg gaan wij de punten wel binnenhalen. De spelers weten wat ik verlang…dat was ook te zien aan ons voetbal vandaag. Ik heb er meer dan vertrouwen in.”

UVS-verdediger en routinier Joeri Onderwater met zijn blik op de wedstrijd:,,Het begin van de eerste helft was erg sloom van beide kanten. We zijn altijd wel geneigd de tegenstander de bal te geven en willen vanuit de omschakeling toeslaan. Deze wedstrijd beschouwende hebben we teveel gekregen. Met name de tweede helft zijn we gewoon overlopen. Maar goed, de punten zijn binnen. Oegstgeest, dat moet gezegd worden, heeft echt een goede ploeg. Het komt wel goed daar.”

Opstelling Oegstgeest:Kevin Sip, Terry Polet, Mark Tetteroo, Ruben Groeneveld (Abel Bormans), Guido Leugering, Joep Zenden (Tim Noordhuis), Mario Gianfiglio (Thijmen Kruider), Ruben Reus, Roy Dijkstra, Bob den Hollander, Remco Visser

Opstelling UVS: D.de Groot, Joeri Onderwater, Mark Hermenet, Koen Hogenboom (Bas Smit), Jordy Klaassen (Tim van de Voort), Kenneth Maaskant, Kris Menken, Bart-Jan Neuteboom, Robert Jan van der Plaat, Evert van Rest (Gregory Limon), William van Vliet.