vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDuo in koor: ,,Het was een ongelijke strijd”

Duo in koor: ,,Het was een ongelijke strijd”

-

Derde klasse A (zaterdag)- De Leidse derby tussen UVS en LSVV’70 was op voorhand – gezien de stand op de ranglijst – al een duel tussen de Reus en Klein Duimpje. In de Kikkerpolder werd dit dan ook gestalte gegeven. De studenten die hopeloos onderaan bungelen hadden tegen de blauw-witten na een makkelijk gegeven strafschop nadien geen enkele illusie om deze derby tot een goed einde te brengen.

derby days stad

Jochem van der Graaf, eerder spelend bij DoCoS, van de verliezende club: ,,Het was een afgetekende overwinning voor UVS. In de eerste twintig minuten werden we overlopen maar we hielden stand. Een dubieuze penalty brak de derby open. Ik ben er van overtuigd dat de bal niet op mijn arm kwam maar de scheids zag er een strafschop in. William van Vliet schoot hem erin en toen was de ban gebroken. Vanaf dat moment speelden wij een verloren wedstrijd. Maar aan de andere kant vergat de scheidsrechter in een gelijksoortige situatie ook de bal op de stip te leggen. Misschien had het dan anders gelopen. Overigens vond ik het in beide gevallen geen strafschop”, is de visie van de verliezende middenvelder van de studentenformatie. Maar goed en wel, de UVS trein zat op het spoor naar het eindstation waar het onderweg geen rood licht meer tegenkwam.

,,Het werd daarna een kat en muis spelletje. Je kunt merken dat wij met een keer per week trainen duidelijk tekort komen. Het gekke is dat wij tegen betere tegenstanders juist wel goed voetballen maar tegen UVS konden wij niet op. Na de 1-0 was het een typische wedstrijd tussen een mogelijke kampioenskandidaat en een degradatiekandidaat. Maar wij moeten dit weer snel vergeten.” Met een positieve ondertoon: ,,Wij zitten nog in de bekerstrijd en zij niet.” Punt voor Van der Graaf. ,,Na de winterstop gaan wij gewoon weer door en gaan wat punten pakken”, is de wens als vader van de gedachte. Ondanks alles blijft de stemming er goed in. Hij wenst namens LSVV alle medewerkers van Leiden Amateurvoetbal bij deze in ieder geval hele fijne Kerstdagen (waarvoor dank, red.).

Kenneth Maaskant zag ondanks de royale 6-0 zege op de stadgenoot het gat met de bovenste drie, Floreant, Koudekerk en SEV niet kleiner worden. Alle drie wonnen zij hun duels. Voor de thuisclub was het na de 1-0 een makkie. ,,Uiteindelijk moet je zo’n wedstrijd ook zien te winnen en je tegenstander niet onderschatten. Na de 1-0 en de 2-0 bij de rust ging het helemaal goed lopen. Het werd een afgetekende zege”, blikt de verdediger op het simpel gewonnen duel terug. ,,We moeten wel blijven winnen om mee te blijven draaien. Misschien niet voor de titel (waarom niet, red.) maar we hopen toch wel op een periode. Ons spel wordt steeds beter”, is zijn conclusie zo vlak voor de winterstop. Dat biedt dus perspectief.

Wie de doelpunten maakten? Hij moet even diep nadenken. ,,De eerste was de penalty van William van Vliet en de tweede was van Tim van der Voort.” De derde van Bas Smit wist hij zich ook nog te herinneren maar bij de vierde treffer kraakte zijn hersenen. ,,Ik dacht Evert van Rest.” De rest –twee goals- lagen nog helder op zijn netvlies. Nummero vijf was voor Rob van der Plaat en het halve dozijn werd vol gemaakt door Ferry Kort in een ongelijke strijd. Kortom een afgetekende zege voor de 100-jarige thuisclub die middels de zaterdagkeuze weer aan de wederopbouw van een vergane glorie hoopt te werken.

UVS: De Groot, Van der Voort, Maaskant, Neuteboom, Menken, De Vrind, Hogenboom, Hermenet, Van Vliet, Van Rest, Smit.

LSVV’70: Waasdorp, Meulman, Van der Haak, Kalsbeek, Filippo, Van der Graaf, Huisman, Groenendijk, Ebbing, Jansen, Petersen.

Note redactie: kleine correctie op de doelpuntenmakers: 4-0 Rob van der Plaat en 5-0 en 6-0 door Ferry Kort.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read