woensdag, mei 8, 2024
HomeZaterdagDerde klasseUVS versus DoCoS in de nastoot

UVS versus DoCoS in de nastoot

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na afloop werd er voor de kleedkamers druk gediscussieerd over de derby tussen UVS en DoCoS. Spelers, trainers en aanhangers van beide clubs hadden het er maar druk mee. De thuisploeg won met 3-1 en mocht niet mopperen over dat gunstige resultaat. Bij DoCoS was er tevredenheid over het eigen optreden, een nare smaak in de mond was er zeker. Wat als een zuivere treffer bij 1-1, maker Chris van Empel, wel was gehonoreerd door de scheidsrechter? En eerder al, wat zou er zijn gebeurd als DoCoS vlot op 0-2 was gekomen, maar de bal op de lat belandde? Het waren vragen die er toe deden. UVS zat uiteraard niet echt met de pijn bij de ploeg van Nico van der Salm en genoot vooral na van drie, het moet gezegd, schone tot wonderschone doelpunten.

nabeschouwing banner

Arnold Overdijk, die samen met broer Marcel en Hans van Leeuwen aan het roer staat bij UVS zag dat hun ploeg niet goed startte. DoCoS kwam al ras op 0-1 en even waren er zorgen in het blauwwitte kamp. Overdijk: ,,In de eerste tien minuten was het bij ons niet goed, nee. We hadden de spelers al aangegeven dat DoCoS net zo zou starten als Roodenburg hier en dat kwam ook uit. Die scherpte ontbrak bij ons en dan moet je dus meteen op de blaren zitten. Daarna hebben we het wel goed en energiek opgepakt en kwamen we meer en meer in de wedstrijd. Onze gelijkmaker was uit het boekje. Tik-tik-tik en weg. Van zo’n goal kan je als trainer blij worden. Daarnaast misten we een penalty en kregen nog wat kansen voor de rust.”

In de tweestrijd wemelde het overigens niet van de kansen, maar toch werd het een boeiend schouwspel met veel strijd, maar zeker ook met memorabele momenten. Nog eens Overdijk: ,,Beide ploegen kregen wel kansen, maar het waren er niet heel veel. Ik denk dat de organisatie goed stond bij beide teams. Dat is ook een verdienste. De 2-1 voor ons was geen kans natuurlijk. Een afstandsschot, maar wel één van ongekende schoonheid. Pal daarna maakten we 3-1 en toen was het over. Nee, ik heb niet goed kunnen beoordelen of die goal van DoCoS wel of niet buitenspel was. Als het wel zo is, is dat zuur voor ze. Ze waren in elk geval daarna wel zoekende en daar hebben we van geprofiteerd. Ik denk dat UVS uiteindelijk wel de beter voetballende ploeg was. Maar ik ben de laatste die ontkent dat DoCoS uitstekend weerstand heeft geboden. Maar goed, deze zege heeft enkel waarde als we volgende week ook winnen van LSVV’70. Dan gaan we met een goed gevoel om de kerstboom zitten en kan er na de winterstop nog van alles gebeuren. We zetten in op het hoogste, maar als we na half mei nog ballen hebben we ook nog eens kans op promotie.”

Op archieffoto: Arnold Overdijk naast Hans van Leeuwen, uiterst rechts.
Op archieffoto: Arnold Overdijk naast Hans van Leeuwen, uiterst rechts.

Terwijl Overdijk gretig een biertje in ontvangst nam na zijn betoog, keerde DoCoS-middenvelder Erik van der Pot de kleedkamer de rug toe. Balend als een stier, maar met relativeringsvermogen over de verloren Leidse kraker. ,,Ik kan me natuurlijk enorm boos maken over de afgekeurde goal, maar wat heeft dat voor zin? Het is besloten en dat is voor ons natuurlijk ontzettend jammer. Volgens mij kan het nooit buitenspel zijn geweest. Chris (Van Empel, red.) ging pas lopen toen die bal onderweg was. In de eerste helft had de scheidsrechter de grensrechter nog twee keer laten staan. Uitgerekend nu niet, terwijl de goal al was goedgekeurd. Ik denk dat we minimaal een punt zouden hebben binnen geloodst als het 1-2 was geworden. Maar goed, we doen er niets meer aan. UVS heeft daarna een onwaarschijnlijke goal gemaakt en kort daarop kregen we nog een mokerslag. Dan ben je weg.”

Van der Pot was bijna verantwoordelijk voor de 0-2, maar zijn bekeken boogbal eindigde op de lat boven Danny De Groot. Ook dat was een geval van pech voor DoCoS. ,,Twee goals marge was lekker geweest, maar ik vergeet ook niet dat zij ook een paar keer gevaarlijk zijn geweest. Al met al zijn we de strijd aan gegaan en dat was ook de enige manier om hier punten op te kunnen halen. Het heeft er in gezeten, maar hun ervaring heeft de doorslag gegeven. Ze zijn ook wat verder, maar belangrijk is dat wij stappen aan het maken zijn. We geven steeds minder weg en eigenlijk hadden we enkel tegen Koudekerk laatst weinig in te brengen. Voor het overige worden we nooit weggespeeld. Volgende week spelen we nog tegen Zwammerdam. Dat is ook een goede ploeg. Het zou prettig zijn als we winnen en dan staan we in de top vijf. Als wij dat kunnen consolideren daarna hebben we het uitstekend gedaan.”

Van der Pot vecht een duel uit op het middenveld
Van der Pot vecht een duel uit op het middenveld

Van der Pot had achteraf liever wel kansloos verloren. ,,Dan is het maar zeker. Nu zit je toch met een kater. Een afgekeurde goal en een doelpunt die Joeri nooit meer zal maken. Dat zijn zaken waar je geen grip op hebt. Nee, ik zeg niet dat we genaaid zijn. Maar het is op zijn minst wel een hele zure appel.”

Note redactie: zie ook eerder geplaatst verslag, de foto’s en later nog DE BEELDEN!

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read