HomeTweede klasseUVSUVS uit districtsbeker gestoten

UVS uit districtsbeker gestoten

-

Districtsbeker (categorie 2)- Omdat Lekkerkerk (za,4D) afgelopen weekend moest inhalen voor de competitie, dat duel werd overigens afgelast, speelde de gelijknamige voetbalclub dinsdagavond tegen UVS in de derde ronde van de districtsbeker. De Leidse ploeg ging met 2-1 onderuit en kan zich dus volledig richten op de competitie.

,,Een gemiste kans. Een kans op een thuiswedstrijd tegen DUNO in de volgende ronde. Het is fout gegaan in de eerste tien minuten, hoewel we zat kansen hebben gehad om de wedstrijd alsnog te winnen. We begonnen niet scherp en daardoor stond het 2-0, kort na het begin. We scoorden na twintig minuten tegen door Tom Ligtvoet. Daarna ging het gelijk op in de eerste helft”, meende Hans van Leeuwen.

De trainer, die samen op de bank zit bij UVS met de gebroeders Overdijk, zag na rust een compleet ander beeld. ,,Een spervuur aan aanvallen van onze kant. Kans op kans. We stonden zes keer voor de keeper, maar scoorden niet. En dan die keeper van Lekkerkerk..hij haalde drie ballen uit de kruising. Tja, dan win je dus niet. Maar hoewel deze uitschakeling niet nodig was, moet ik wel zeggen dat we sinds tijden weer prima hebben gespeeld. De laatste tijd ging het stroef, maar nu liep het wel lekker. Dit moeten we zien door te trekken naar Floreant zaterdag.”

In de derde ronde wist regiogenoot Zwammerdam zich zaterdag j.l. te plaatsen over de rug van Woubrugge. LSVV’70 heeft nog een duel open staan tegen CION, terwijl de zondagtak van Voorschoten’97 werd vrijgeloot. GOL Sport werd ruimschoots verslagen door Zoetermeer. In categorie 1 is FC Rijnvogels nog in de race. Doordat Rijnsburgse Boys moet inhalen in het slotweekend voor de kerst tegen HHC Hardenberg, zal het duel tussen de Katwijkers en de Rijnsburgers vermoedelijk op een doordeweekse avond worden gespeeld in de week van 15 december. Ter Leede en Katwijk plaatsten zich al wel voor de volgende ronde. Noordwijk moet nog uitkomen tegen Capelle en dat geldt voor FC Lisse (za) aangaande Heinenoord. Quick Boys hoefde niet in actie te komen en speelt dus ook nog mee voor deze prijs.