woensdag, april 24, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 verlengt contract trainer Freek Jansen met vijf jaar

LSVV’70 verlengt contract trainer Freek Jansen met vijf jaar

-

featured_transfersZoals u in onze rubriek “trainerscarrousel” hebt kunnen lezen vorige week, verlengde LSVV’70-trainer Freek Jansen onlangs zijn contract met maar liefst vijf jaar bij de Leidse studentenploeg. Gezien de duur van het contract en het uitgesproken vertrouwen van het LSVV bestuur, zocht onze verslaggever Sergio Rademakers contact met Jansen om de ins en outs te horen.

Jansen vertelt:,,Al maanden zijn we achter gesloten deuren aan het onderhandelen over een lange verbintenis. In eerste instantie was de inzet een tienjarig contract maar bij nader inzien werd dit door mijn zaakwaarnemer afgeraden.
Vervolgens zijn we gaan doorborduren op een vijfjarig contract. Afgelopen dinsdag heb ik daar uiteindelijk mijn handtekening onder gezet. LSVV is zichtbaar aan het professionaliseren, daarom was de keuze snel gemaakt.”

LSVV professionaliseren?

Jansen vervolgt: ,,De trainingsfaciliteiten bij Lugdunum zijn fantastisch, zeker nadat er afgelopen seizoen een nieuw kunstgrasveld is aangelegd. Het bestuur heeft zelfs goed opgepompte ballen ter beschikking gesteld. Voorheen was dat echt studentikoos geregeld en daar ben ik de bestuursleden dan ook dankbaar voor. Dat zijn uiteindelijk toch dé ingrediënten om een succesvolle ploeg op te bouwen. Afgelopen donderdag werkten we zelfs een training af met maar liefst achttien man waaronder drie keepers. Een ongekende weelde bij LSVV. De sfeer binnen de club is ontzettend goed en ik lig op dezelfde lijn als mijn superieuren. Daarom heb ik bijgetekend. Daarbij zal veldmaarschalk Wim Mugge mij in deze periode van adviezen voorzien. Dat is een heerlijke steun in de rug.”

LSVV en het huidige seizoen 2014/2015

Jansen en zijn visie op het lopende seizoen: ,,Het gaat hartstikke goed alleen halen we geen punten. Weliswaar zijn die na kerst op te halen bij Albert Heijn bij aankoop van een pak koffie. Wat moet ik ervan zeggen. Het degradatiespook waant al een tijdje rond op het Wim Mugge Sportpark, sterker nog hij heeft een vaste plek in onze kleedkamer. De spelers hebben het gevoel dat we gaan degraderen. We geven ons er alleen niet aan over. We hebben de nodige punten tegen sterke ploegen in de laatste minuten weggegeven. De ommekeer zal zich echt wel aandienen. En onze ambities voor de komende vijf jaar zijn ook uitgestippeld. Uiteindelijk staat bij ons de plezier in het voetbal voorop, in welke klasse dat ook is. Het seizoen is nog lang. We zullen zien.”

Wat zijn de ambities de komende vijf jaar van Jansen

Jansen spreekt zijn ambities uit: ,,Sowieso willen we gaan verjongen bij LSVV. We zijn naarstig op zoek naar ambitieuze jonge en talentvolle studenten die de club willen vertegenwoordigen. Met een mix van jong en oud denk ik een goede balans te krijgen in het team. Als die combinatie er is sluit ik niet uit dat wij over circa vier jaar in de subtop van de topklasse kunnen meedraaien (onze redactie is sprakeloos. red.)

Jansen besluit:,, Genoeg werk aan de winkel dus. Maar ik heb er alle vertrouwen in. De club is goed georganiseerd. En we hebben onze scouts langs diverse velden lopen. Iedereen zal nog van ons horen.”

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read