HomeZaterdagDerde klasse Voorschoten’97 (zo) verslikt zich tegen Kickers’69

Voorschoten’97 (zo) verslikt zich tegen Kickers’69

-

Derde klasse A (zondag)- De zondagtak van Voorschoten’97 is bij de rentree in de 3e klasse A slecht begonnen. Op het eigen Adegeest werd met 0-1 verloren van Kickers ’69 uit Leimuiden. Na een prima voorbereiding werd er stiekem wel verwacht dat de ploeg van trainer Mo Bougrine de eerste thuiswedstrijd zou winnen, men kreeg echter de spreekwoordelijke deksel flink op de neus.

Mede door het mooie weer was het gezellig druk langs het hoofdveld, echter de Voorschotense supporters kregen niet al te veel waar voor hun geld. Voorschoten had in de eerste helft zeker het meeste balbezit en veldoverwicht, maar tot echte kansen kwam het niet. Kickers ’69 is een stugge ploeg en Voorschoten had moeite met echt doordrukken. Al na 30 minuten spelen moest rechtsback  Robert Toret zich noodgedwongen geblesseerd laten vervangen. Frank van den Heuvel kwam als linksback in het veld en Wout Adriaanse nam de rechtsback positie over. De rust werd bereikt met een 0-0 stand en weinig wapenfeiten.

Na de rust kwam de wedstrijd wat meer los. In de 54e minuut was het Kickers ’69 dat op een 0-1 voorsprong kwam via Stan de Hollander. Een schot binnen de 16 meter ging diagonaal binnen. Voorschoten ging hierna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden via Niels van den Berg en Michael Kers, van laatstgenoemde kon een kopbal van dichtbij nog maar ternauwernood worden gered door de doelman van Kickers ’69. Aan de andere kant kreeg Kickers ’69 in de 66e minuut de uitgelezen mogelijkheid om wedstrijd definitief te beslissen, maar doelman Jim Habraken redde bekwaam. Voorschoten probeerde wel, maar kwam niet tot een gelijkmaker. Zo eindigde de wedstrijd in 0-1 en dus een flinke domper aan het begin van de competitie.

Opstelling Voorschoten ’97 : J. Habraken, R. Toret (32. Van den Heuvel ), V. van Veen, K. Hendriks(c), W. Adriaanse, B. Hogewoning, J. van de Wijngaard, M. Netjes ( 70. Vink ) , M. Nikic, M. Kers en N. van den Berg.