HomeZaterdagDerde klasseAlex Redel (Koudekerk): ,,Nog acht wedstrijden volhouden”

Alex Redel (Koudekerk): ,,Nog acht wedstrijden volhouden”

-

Koudekerk is de strijd om de derde periodetitel vol overtuiging begonnen. De ploeg van Alex Redel rekende af met Sportief (1-5), een tegenstander waarmee eerder ook al werd gespeeld (9-1). De Leiderdorpse oefenmeester, die zijn ploeg op termijn ziet mee spelen om de prijzen, grapte na afloop van de relaxte middag. ,,Als we er nog acht winnen dan hebben we een period.”

Hoewel vrijwel niets onmogelijk is, weet Redel als geen ander dat Koudekerk een dergelijke reeks niet in de benen zal hebben. Toch kan Koudekerk op zich wel vrijuit spelen, want naar onderen hoeven de withemden zeker niet meer te kijken. Dus wie weet zit er oprecht nog iets in de hoge hoed voor de ploeg van de Gruttolaan.

Tegen Sportief was er nauwelijks sprake van tegenstand in elk geval en zo werd de tweede uitzege van het seizoen een voldongen feit. ,,In het begin speelden we ze alle kanten op en we kregen drie, misschien wel vier opgelegde kansen. Enkel Roy van de Berg wist echter te scoren. Daarmee deden we onszelf tekort, want we liepen ze echt aan alle kanten voorbij.”

LSVV'70- Koudekerk (7)

De magere 0-1 halverwege zorgde ervoor dat Koudekerk na de pauze even de kalmte kwijt was. ,,Uit het niets werd het onrustig en gingen de linies opeens uit elkaar lopen. Zij kregen zelfs een kans en voor hetzelfde geld is het 1-1. Dat zou ongelooflijk zijn geweest gezien de eerste helft. Na de 0-2 was het gedaan met hun verzet en ging het scoren wel makkelijker.”

Rick Van Tol scoorde een minuut of tien na rust zijn eerste doelpunt en halverwege de tweede helft prikte de aanvaller andermaal raak. Een kwartier voor tijd zorgde Joep van Tulder voor een kwartet vol. Vervolgens dacht Christian Vergunst dat er een overtreding was gemaakt en dat zijn ploeg een vrije trap mocht nemen. Hij pakte de bal op en dat werd hem fataal. Strafschop Sportief. Voor de wedstrijd haalde het verder niet uit en het slotakkoord was daarnaast nog eens voor Koudekerk via Akke Pennin.

Opstelling Kouekerk: Goudkuil, De Groot, Vergunst, Van Houten, Van Heiningen, De Schepper, Van Tol, A.Pennin, Jansen, Van de Berg, Van Leeuwen.