dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBillenknijpen op de Kikkerpolder voor groen-witte gedeelte

Billenknijpen op de Kikkerpolder voor groen-witte gedeelte

-

artikel image lugdunum 2Met het einde van de competitie in zicht willen er zich nog weleens rare uitslagen voordoen. Ploegen die onderin vechten voor de laatste kans winnen van elftallen die al veilig zijn of bezwijken onder de kampioenskoorts. Dit is een gegeven waar Lugdunum zich aan vast kon houden voorafgaand aan het duel met lijstaanvoerder SEV uit Leidschendam. Want een kat in het nauw maakt rare sprongen. Of in dit geval een kikker.

Helaas konden de kikkers van Lugdunum niet voor een stunt zorgen. SEV won met 0-3 en bezorgde de ploeg van trainer Hennie de Klerk de volgende dreun in de toch al zo naar verlopen week. De week waarin de club te horen kreeg dat er drie punten in mindering werden genomen na de afgelasting van de thuiswedstrijd tegen Oegstgeest, die volgens de KNVB onnodig was en gewoon door had kunnen en moeten gaan. En alsof de club nog niet genoeg gestraft was, won LSVV, de concurrent van Lugdunum in de strijd om rechtstreekse handhaving, gisteren wel. Hierdoor stegen zij naar de veilige elfde plaats en Lugdunum zakte naar de gevreesde twaalfde stek. De promotie/degradatie stek.

Maar terugkomend op de wedstrijd, viel er voor Lugdunum dan helemaal niets te halen tegen SEV?
,,SEV was gewoon de betere ploeg waarbij de linksbuiten, Michael Nolet, er echt bovenuit stak. Hij scoorde ook het eerste doelpunt. Het is een hele goede ploeg, ik denk zelfs de beste uit onze afdeling’’,aldus Lugdunummer Nino Poulina.

Toch was Lugdunum niet geheel kansloos. ,,In de eerste helft hebben we zeker wat mogelijkheden gehad. Vier kansjes, waarvan er twee eigenlijk wel in hadden gemogen.’’ Maar dat gebeurde, zoals wel vaker dit seizoen niet.

Lugdunum 2013 2014 1,,Het is een rampseizoen, vervolgt Poulina (foto). We hebben veel te maken gehad met blessures en schorsingen, wat niet echt op te vangen is. We hebben geen hele grote selectie. Dit seizoen hebben we nog geen drie wedstrijden achter elkaar met dezelfde spelers kunnen spelen. Vorige week tegen Koudekerk speelden we met een aantal spelers die normaal gesproken in het veteranenelftal spelen. Er zaten zelfs B-junioren op de bank.’’

Dit zijn inderdaad niet de ingrediënten voor een topseizoen, maar dan nog staat Lugdunum te laag volgens Poulina. ,,We hadden zeker twee plekjes hoger kunnen staan.’’ Wanneer dat zo zou zijn, had er op de Kikkerpolder geen vrees geweest voor promotie/degradatie wedstrijden. Vrees die Poulina, met zijn 35 jaar een heuse routinier, niet heeft. ,,Wij blijven er rechtstreeks in, zegt hij stellig. Dinsdag spelen we tegen Oegstgeest en we moeten nog tegen DWO en BSC. Ik verwacht dat we tegen Oegstgeest en BSC punten gaan pakken.’’

Wanneer de voorspellingen van Poulina zouden uitkomen is er inderdaad een grote kans dat hij en Lugdunum, Poulina blijft nog een jaar op de Kikkerpolder, volgend seizoen opnieuw in de derde klasse zal uitkomen. LSVV, dat drie punten meer heeft dan Lugdunum, speelt nog tegen nummer vier Roodenburg en Oosterheem, de hekkensluiter. Wanneer Lugdunum het inhaalduel met Oegstgeest winnend weet af te sluiten, komen ze net als LSVV op 22 punten. Alles is dus nog in eigen handen. Maar het zal de komende weken wel billenknijpen worden op de Kikkerpolder.

Een mening die wordt gedeeld door trainer De Klerk. ,,Het was een donkere week voor de club, maar we zijn nog niet verloren. We wachten af of de KNVB bij de straf blijft. We hebben een advocaat in de arm genomen. Verder laat ik het daarbij. Tegen SEV zijn we niet kansloos geweest. Ze waren zeker niet superieur. Als we onze kansen benut zouden hebben, had er meer ingezeten. Dinsdag is Sipan Khalid er weer bij en zijn we zo ongeveer weer compleet. Tenminste als Nino kan spelen, want hij liep een hamstringblessure op tegen SEV. Het wordt zwaar, maar als we kunnen winnen van Oegstgeest ziet de wereld er al anders uit voor onze ploeg.”

Opstelling Lugdunum: Bleijs, Vrede, Du Prie, Brandt, Bouchnafa, Poulina, Harleman, Van der Reijden, Bayrak, Tolud, Van der Kwaak.

Nick Scheurwater/Hennie Kanbier

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read