dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDerde klasse (za) in het kort: zeges Kagia en Oegstgeest

Derde klasse (za) in het kort: zeges Kagia en Oegstgeest

-

Kort geleden leek Kagia de titel te verspelen, maar de kansen op een groot feest zijn ondertussen weer toegenomen voor de oranjehemden. De ploeg van Jerry Ubink won en zag DWO struikelen. SEV, de andere titelkandidaat, won wel maar dit met de grootste moeite. Oegstgeest heeft nog een kier open staan voor de nacompetitie. Dit ging ten koste van LSVV’70 dat werd verslagen. DoCoS haalde een puntje op in en bij Zwammerdam.

Kagia blijft volop in de race voor de titel. De ploeg uit Lisserbroek won in Rijswijk met 3-5 van Semper Altius. ,,Een terechte overwinning, hoewel we het onszelf nodeloos lastig hebben gemaakt”, zo vond Jerry Ubink. Kagia kwam aan de leiding via Rutger Goudriaan en Niels Ganzevles, maar halverwege was er weer balans. Na de onderbreking stelde de kampioenskandidaat orde op zaken, vooral aan de hand van de ingevallen Jelle Boot. Hij maakte twee treffers, terwijl Ganzevles ook nog een doelpunt op zijn naam bracht vanaf elfmeter. In die situatie kreeg een speler van de thuisploeg zijn tweede gele kaart.

Ubink vervolgend: ,,De titel zit er weer in, maar we kijken niet naar anderen. We moeten zelf onze wedstrijden winnen. Ik ben blij dat we het goed hebben opgepakt tegen DoCoS vorige week en nu tegen Semper. Zeker gezien het feit dat we nu Ferry Scholte, Ruud Heuseveldt, Pascal Timmermans en Sander Goudriaan misten. Daar kwam nog bij dat Rutger geblesseerd uitviel. Hun vervangers hebben het goed gedaan.”

Basisopstelling Kagia: Van Ieperen, Sluymer, Thissen, Van der Lans, Tulen, Imanse, Clemens, Nijenhuis, R.Goudriaan, Van der Schinel, Ganzevles.

Oegstgeest won vrij eenvoudig van LSVV’70, hoewel de Leidse ploeg in de openingsfase twee kansen verprutste. De gastheer scoorde kort daarop twee keer waarmee de toon gezet was. De doelpuntenmakers waren Ruben Groeneveld, Remco Visser, Joep Zenden en Jelle van Aarle, terwijl Shander de Vries iets terug deed.

Stephan Spiekman legt het af tegen Remco Visser, Thomas Waasdorp wacht af
Stephan Spiekman legt het af tegen Remco Visser, Thomas Waasdorp wacht af

De winnende trainer, Rob van den Wijngaard: ,,Onze start was niet scherp en daardoor kwamen we bijna in de problemen. Vervolgens pakten we het vrij snel op en hebben we de wedstrijd gecontroleerd. Verder vind ik deze zege niet knap of zo, want ik ben me ervan bewust dat zij heel veel spelers misten. We hebben gedaan wat we moesten doen. Dat dit niet altijd lukt als je vooraf als favoriet wordt bestempeld is echter ook een feit. Kijk naar de wedstrijd Lugdunum tegen Koudekerk. Wij mogen nu bij Koudekerk laten zien wat we waard zijn. We spelen daar op kunstgras, dat is wel zo prettig.”

Collega Wim Mugge was van mening dat er iets te halen zou zijn geweest wanneer zijn mannen vroegtijdig de trekker zouden hebben overgehaald. ,,Binnen vijf minuten kregen we twee dotjes en dan kan je het jezelf makkelijker maken. Jammer dat Geert Jan Jonk en De Vries niet koelbloedig waren. Vrij snel daarna komen we met 2-0 achter en dan weet je dat de middag nog lastiger wordt. De nederlaag is uiteindelijk terecht, maar wel wat geflatteerd. Voor mij geen excuses dat we weer spelers misten, dat is geen nieuws meer. Ik begrijp dat de heren dinsdag willen gaan trainen, omdat ze de ernst van de situatie in zien. Laat ik op zijn zachtst zeggen dat ik het rijkelijk vind om er nu nog werk van te gaan maken. We mogen blij zijn wanneer we nog nacompetitie mogen spelen.”

Een soort van Pas de Deux in Zwammerdam
Een soort van Pas de Deux in Zwammerdam

In een weinig verheffende confrontatie met Zwammerdam speelde DoCoS zich definitief veilig met een 1-1 gelijkspel. Maik Groote scoorde voor de ploeg van Joop Lankhaar. ,,Handhaving in de derde klasse was ons hoofddoel en daar zijn we dus ruimschoots op tijd in geslaagd. In de eerste maanden hebben we het moeilijk gehad, maar daarna is het bewijs geleverd dat DoCoS mee kan in deze klasse. We proberen er nog wat puntjes bij te verzamelen”, sprak een tevreden trainer Joop Lankhaar. Vorige week nog misten de Leidenaren een unieke gelegenheid om de tweede periodetitel te pakken. Het was de kers geweest op een al met al alleszins acceptabel seizoen.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read