HomeZaterdagDerde klasseDoCoS-BSC’68: een wedstrijd met twee gezichten

DoCoS-BSC’68: een wedstrijd met twee gezichten

-

Derde klasse A (zaterdag)- Nadat DoCoS het voorbije seizoen tot tweemaal toe te kijk werd gezet door BSC’68 uit Benthuizen, waren de mannen van trainer Nico van der Salm erop gebrand dit recht te zetten in het treffen van afgelopen zaterdag. De wedstrijd werd na de overvloedige regenval van afgelopen week afgewerkt op het hagelnieuwe kunstgrasveld van de roodwitten.

In de eerste helft was het echter BSC’68 dat de klok sloeg. Direct na het eerste fluitsignaal lieten de Benthuizenaren zien dat ze niet aan een Leids feestje wilden meewerken. Met fris en fruitig voetbal werd DoCoS steeds verder teruggedrongen op eigen helft en was het enkel nog wachten op het eerste doelpunt van de bezoekende ploeg. Kansen van onder meer Falco Henzen, Robin den Boer en Kees Thies (ex-Scheveningen, red.) werden goed gered door DoCoS-goalie Mitchel van Abswoude.

Toch konden de Morschbewoners op voorsprong komen. Na een goede rush vanaf het middenveld van Wim de Bolster werd hij in het strafschopgebied neergelegd en kende de scheidsrechter een strafschop toe. Melvin van Gent die zelden tot nooit een strafschop mist faalde ditmaal wel. Zijn inzet spatte uiteen op de paal tot treurnis van de DoCoS-aanhang. De ploeg uit Benthuizen liet zich niet van de wijs brengen door deze open kans van de Leidenaren. Direct werd de aanval weer gezocht en wist BSC’68 halverwege de eerste helft het net wel te vinden. Een vrije trap van Thies werd goed teruggekopt door Martijn Poort. Hij wist de compleet vrijstaande Henzen te vinden en met een geplaatste kopbal keek DoCoS tegen een terechte achterstand aan. Tot aan de theepauze liep de talentvolle ploeg van Van Der Salm achter de feiten aan en het rustsignaal zal als een verlossing hebben geklonken, zo bleek later.

Waarschijnlijk moet er een goed gesprek hebben plaatsgevonden bij de mannen van DoCoS in de kleedkamer tijdens de rustpauze. De ploeg kwam als herboren terug op het veld en direct werd de aanval ingezet. De linies werden klein gehouden en kort na rust moest BSC’68-doelman Erik Meijer al ingrijpen op een inzet van Christiaan van Empel. Direct hierna kwam de gelijkmaker. Na een vlot opgezette aanval door Van Gent en Mitchel Klein werd verdediger Rico Bouwmans in stelling gebracht en met een droog schot scoorde hij. Amper van de schrik bekomen kwamen de Benthuizenaren binnen een minuut op achterstand. Met een steekbal speelde Van Empel ploeggenoot Klein vrij. Klein omspeelde de keeper, scoorde en vanaf dat moment waren de rollen definitief omgedraaid.

Zeker toen kort na de voorsprong van DoCoS de Benthuizense equipe met tien man kwam te staan. Halverwege de tweede helft werd de gekoesterde winst dan ook binnengesleept. Uit een corner van Van Gent pikte Van Empel met een mooie kopbal wederom zijn goaltje mee. DoCoS bleef goed en verzorgd voetbal spelen zoals trainer Van der Salm in het begin van huidig seizoen dat heeft beoogd. Na weer een goede combinatie tussen Klein en Van Gent tekende Van Empel met een hard schot voor zijn tweede doelpunt van de middag. Het resterende deel van de wedstrijd werd door de roodwitten koelbloedig uitgespeeld.

Doelpuntenmaker Christiaan van Empel over het verloop van de wedstrijd: ,,De eerste helft speelden we echt belabberd, ronduit slecht. Er waren duidelijke afspraken gemaakt voorafgaand aan de wedstrijd. Die werden niet nagekomen en dan weet je dat je het moeilijk krijgt tegen deze tegenstander. Vorig seizoen hebben we niet voor niets twee keer van ze verloren. Jammer genoeg ging de penalty er ook niet in. Dan zit het ook echt allemaal niet mee. Uiteindelijk kwam BSC’68 toen op voorsprong en ik denk dat de ruststand hoger had kunnen zijn voor hun. Gelukkig stond Van Abswoude heel goed te keepen. Al met al hadden we de eerste helft echt weinig tot niets in te brengen.”

Van Empel vervolgt en vertelt over de sterke comeback van DoCoS in de tweede helft: ,,In de rust hadden we afgesproken dat we veel compacter moesten spelen en dat wij allemaal onze opgedragen taken moesten uitvoeren. Toen zag je dat de wedstrijd omkeerde. We streden voor elke meter en de tegenpartij wist zich nu geen raad met onze speelwijze. Binnen no time stonden we dan ook met 2-1 voor. Toen zei ook nog een rode kaart te verwerken kregen wist ik dat het verzet definitief gebroken was. Uiteindelijk liepen we vrij eenvoudig uit naar 4-1. Wij hebben de tweede helft laten zien dat wij als DoCoS goed kunnen voetballen. Belangrijkste is dat we ons mannetje blijven staan en doen wat we moeten doen. Onze taken uitvoeren. Ik heb nu al zin in de wedstrijd van aankomend weekend tegen Floreant.”

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Peter Hamelink (Joshua Overvliet), Rico Bouwmans, Arthur Schiebroek, Zoey de Jong, Wim de Bolster (Niels van der Linden), Christiaan van Empel, Melvin van Gent (Rob van Noort), Mitchel Klein, Erik van der Pot, Danny Sjaardema.