Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

DoCoS en Kagia gaan op voor een prijs

Rurh gold artikelbanner
ALV artikelbanner

header voorbeschouwing(Zaterdag,3A)- Joop Lankhaar was de voorbije maanden de nuchterheid zelve. DoCoS kende startproblemen in de derde klasse en het duurde even voordat zijn overwegend jonge elftal de gang erin had. ,,Ik maak me geen zorgen. Deze groep komt er echt wel aan”, deelde de ex-prof regelmatig mee na weer een nederlaag.

De afzwaaiende trainer kreeg gelijk. Er werd opeens gewonnen, gewonnen en gewonnen. Lankhaar bleef met beide benen op de grond staan. ,,Periodetitel? Laten we eerst maar eens zorgen dat we ons in veiligheid spelen. Twee of drie keer verliezen en je hebt weer een probleem”, deelde hij recent met de pers.

Ondertussen lijkt duidelijk dat DoCoS niets te zoeken heeft aan de onderkant van de ranglijst. Sterker nog, bij een gelijkspel of winst zaterdag kan er een feestje worden gevierd. De tweede periodetitel geeft dan namelijk recht op de nacompetitie. Een kans om zelfs de stap te zetten naar de tweede klasse.

Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

,,We gaan proberen te winnen”, zegt Joop Lankhaar na afloop van de training van de DoCoS-selectie woensdagavond. ,,Als je kijkt waar we in november met 5 punten stonden en waar we nu staan, is het alleen maar mooi om deze kans te krijgen.”

DoCoS, afgelopen zomer gepromoveerd naar de 3e klasse na een indrukwekkend seizoen in de vierde klasse, speelde op 16 november uit bij hekkensluiter Sportief. Bij een nederlaag tegen Sportief zou DoCoS naar de 14e en laatste plaats zakken.

De troepen van Lankhaar wonnen echter overtuigend met 2-9 bij Sportief en is sindsdien met een prachtige reeks bezig waarin alleen tegen Semper Altius gelijk werd gespeeld en er fraaie zeges werden behaald in de derby’s tegen Roodenburg en Lugdunum. Als klap op de vuurpijl werd vorige week van koploper SEV gewonnen (0-1).

Kagia_elftalfoto_featuredEn nu kan zaterdag tegen Kagia de periodetitel worden gewonnen die recht geeft op promotiewedstrijden naar het vierde niveau van het amateurvoetbal. De toeschouwers mogen in ieder geval rekenen op een spannende wedstrijd. ,,Kagia wil ook winnen, zegt trainer Joop Lankhaar. ,,Zij deden prima zaken de voorbije weken en hebben een kans op de titel.” De bezoekers uit Lisserbroek staan momenteel derde op de gewone ranglijst en komen bij een zege op DoCoS op drie punten van koploper SEV, dat een vrije dag heeft.

De wedstrijd DoCoS – Kagia in de 3e klasse A begint zaterdag om 14.15 uur op het sportpark van DoCoS in Leiden aan de Haagsche Schouwweg. Gaat DoCoS vriend en vijand verrassen of gaat Kagia nog nadrukkelijker meespelen om het kampioenschap. Een affiche om bij te watertanden.

Gerard Bol artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten