HomeZaterdagDerde klasseDoCoS pakt in slotseconden een punt bij koploper Floreant

DoCoS pakt in slotseconden een punt bij koploper Floreant

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het was de wedstrijd van de benutte standaardsituaties bij Floreant – DoCoS. Drie van de vier doelpunten vielen uit vrije trappen. Enkel de derde goal (2-1) in de tweede helft was een gewone aanval. De thuisploeg had in de eerste helft ook al de leiding genomen, maar DoCoS-aanvaller Melvin van Gent trok de stand gelijk. Bij een 2-1 achterstand en nog enkele seconden op de klok schoot de vrijetrappenspecialist opnieuw raak, waardoor hij DoCoS een punt bezorgde.

En dat was knap, want Floreant had pas één keer verloren dit seizoen, op de eerste speeldag bij Koudekerk (5-0). Daarna wonnen de Boskopers al hun duels. Bovendien pakte de ploeg ondanks het puntverlies de eerste periodetitel. ,,We mogen echt in onze handen knijpen met dat punt’’, beseft middenvelder Danny Sjaardema. ,,Na de 2-1 achterstand gingen we opportunistischer spelen om nog de gelijkmaker te forceren. Op een gegeven moment schoven we ook een verdediger door naar voren. En in de laatste minuten ging de keeper een keer mee bij een corner. Het was alles of niets.’’

Door een hoofdblessure aan de kant van de gastheren lag de wedstrijd een tijdje stil. ,,Dus er kwam aardig wat blessuretijd bij. Daar hadden we wel geluk mee, want Melvin (van Gent, red.) scoorde echt pas in de laatste seconden. Het duel had dus niet korter moeten duren. Ondanks het punt speelden we niet eens heel erg sterk. Dit was wel een zesje. Maar vorige week in de tweede helft tegen BSC ’68 was het spel bijvoorbeeld veel beter. Toen was het een zeven of misschien wel een acht. Maar dat had ook wel met de tegenstander te maken, want Floreant stondgewoon goed te verdedigen. We kwamen er moeilijk doorheen en we creëerden weinig kansen. Toch vond ik Floreant ook wel wat tegenvallen. Ik had verwacht dat ze ons meer onder druk zouden zetten.’’ Uiteindelijk was een punt wel terecht volgens Sjaardema. ,,Aan beide kanten waren er niet echt uitgespeelde kansen. De wedstrijd was echt in evenwicht.’’

Door het gelijkspel staat DoCoS nu samen met Koudekerk, CVC Reeuwijk en Zwammerdam gedeeld op de vierde plaats. De laatste weken stegen de Leidenaren ook aanzienlijk op de ranglijst. ,,Ja, het begin was slecht’’, geeft Sjaardema aan. ,,De laatste weken ziet het er beter uit en pakken we ook punten. Het positiespel loopt vooral heel aardig. Maar we hebben tot dusver wel wat mindere tegenstanders gehad. Vanaf nu komt het er op aan. Floreant hebben we gehad, maar nu krijgen we de volgende reeks goede tegenstanders.’’

Dat begint aanstaande zaterdag tegen nummer vier Koudekerk. ,,Dat is een goede krachtmeting voor ons om te weten waar we nu precies staan. Ik denk dat we gelijkwaardig aan elkaar zijn. Koudekerk heeft een goede mix van sterke en technisch goede voetballers. Het is een stugge ploeg. Vorig jaar wonnen we thuis met 2-1. Dus ik hoop dat weer drie punten kunnen pakken.’’

Ook trainer Nico van der Salm was enigszins ingetogen ondanks het toch niet beroerde resultaat. ,,Als trainer hoop je dat de spelers een bepaald niveau aantikken. Dat lukte vorige week na rust tegen BSC, maar van dat niveau bleven we nu verder weg. Dat is jammer, want enkel dan mogen we voorzichtig omhoog kijken. Wel vind ik dat we ballen getoond hebben door te blijven strijden voor een punt. Daar word ik wel vrolijk van, maar ik vind nog steeds dat deze ploeg beter kan dan we hebben laten zien.”

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Hamelink, Bouwmans, Schiebroek (Sjaardema), Peet, De Bolster, Van der Pot, De Jong (Van der Linden), Klein (Overvliet), Van Empel, Van Gent.