dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS pakt ternauwernood de volle winst tegen CVC Reeuwijk

DoCoS pakt ternauwernood de volle winst tegen CVC Reeuwijk

-

(Zaterdag, 3e klasse A)-Afgelopen zaterdag ontving gastheer DoCoS een voor hen nog onbekende ploeg, namelijk CVC Reeuwijk. De ploegen hadden elkaar in competitieverband nog nooit eerder getroffen dus was het afwachten hoe het onderlinge gesnuffel zou aflopen. Gezien de stand op de ranglijst voorafgaand aan de wedstrijd (1 punt in voordeel van DoCoS) kon het wel eens een nek-aan-nek-race worden. Niets bleek minder waar. In blessuretijd ging de thuisploeg met de winst aan de haal. Het werd 2-1.

CVC Reeuwijk begon sterk aan de wedstrijd. Het probeerde DoCoS vroeg vast te zetten op eigen helft. Dit leverde een aantal kleine kansen op voor de bezoekende ploeg. Uit de tegenaanvallen waren de Morschbewoners ook een aantal keer dichtbij de openingstreffer. Rob van Noort, Wim de Bolster en Erik van der Pot probeerden met afstandsschoten CVC- doelman Rob Verwaal te verschalken. Deze was echter alert.

Halverwege de eerste helft sloeg de wedstrijd om. Christiaan van Empel, die was doorgebroken, werd net buiten het strafschopgebied gevloerd door Rob Verwaal. Dit resulteerde in een rode kaart voor de Reeuwijkse sluitpost. De overtalsituatie werd het kantelpunt. De roodwitten zochten massaal de aanval en CVC Reeuwijk beperkte zich tot verdedigen. Van Empel, de Bolster, van Noort en van der Pot troffen allen geen doel in kansrijke positie. Daarbij moet gezegd worden dat Van Empel de grootste kans miste. Na goed voorbereidend werk van Rowin Peet kon hij de bal als het ware binnenlopen. De bal schampte onfortuinlijk langs zijn voet en verdween voorlangs het doel. Met de 0-0 ruststand zal CVC Reeuwijk ongetwijfeld blij geweest zijn.

De tweede helft leverde geen ander spelbeeld op. De roodwitten zochten gretig de aanval. Keer op keer ontbrak de verlossende eindpass die zou resulteren in een doelpunt. Bij de spaarzame maar soms messcherpe counters van de Reeuwijkers moest de DoCoS-defensie evewel ook alert zijn. Het wachten was werkelijk op het verlossende doelpunt voor de Morschbewoners. Na een half uur viel deze dan ook. Van der Pot werd onreglementair ten val gebracht in het stafschopgebied na een vlotte combinatie met Van Empel. Laatstgenoemde schoot beheerst binnen van de elfmeterstip. De zege leek hiermee veilig gesteld te zijn. Maar zover was het echter nog niet.

Het counterende Reeuwijk kreeg loon naar werken. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd pikte Norbert van Keulen een afgeslagen bal op. Met een verwoestend schot belandde de bal in de kruising achter DoCoS-goalie Mitchel van Abswoude. Tegen alle verhoudingen in leek het erop dat CVC Reeuwijk met een punt richting huis zou vertrekken. Het recht zou alsnog zegevieren zo bleek. Ver in de blessuretijd kregen de mannen van Nico van der Salm nog een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Peet draaide de bal strak in. In eerste instantie werd de bal nog gepareerd door de Reeuwijkse sluitpost. De ingevallen Peter Hamelink was er als de kippen bij en schoot de afvallende bal binnen. Hiermee kreeg de Leidse ploeg dan toch de meer dan verdiende overwinning.

Volgende week wacht DoCoS de spannende uitwedstrijd tegen stadsgenoot UVS. Mocht daar gewonnen worden dan sluiten de mannen van trainer Van der Salm zich aan bij de top in de derde klasse A.

DoCoS middenvelder Zoey de Jong over het verloop van de wedstrijd:,,Na de winst van vorige week wilden we die lijn doorzetten. We begonnen redelijk aan de wedstrijd en langzaam nam CVC het heft wat in handen. We liepen teveel uit onze posities waardoor de organisatie niet goed stond. Daardoor kregen we het moeilijk. Toen Chris halverwege de wedstrijd werd gevloerd door die keeper draaide de wedstrijd in ons voordeel om. Het leek wel of de bal er niet in wilde. Dus het duurde heel lang voordat we voorkwamen door die gegeven pingel. Toen wilden we de wedstrijd op slot gooien om de drie punten binnen te halen. Bij toeval kreeg de spits van Reeuwijk de bal voor zijn voeten en haalde uit. Ik moet zeggen het was een mooi doelpunt. Anderzijds moet ik zeggen dat wij beter hadden moeten dekken, dan had hij nooit de ruimte gekregen om te schieten. Op dat moment dacht ik dat we maar met een schamel puntje van het veld zouden gaan. Toch probeerden we in de blessuretijd door te blijven drukken. Geluk dwing je dat af zeg ik dan maar en uit een afgeslagen bal kon Hamelink nog binnentikken. Opgelucht, dat ben ik. Hoewel het ook verdiend is.”

Ploeggenoot Erik van der Pot vult aan:,,Het begin ging redelijk gelijk op. Het spel golfde wat op en neer. Daarbij moet ik zeggen dat zij ook wel goede kansen kregen. Toen die keeper rood kreeg en wij steeds beter gingen spelen wist ik gewoon dat we gingen winnen. We hielden geduld en het was gewoon wachten op de goal. Ver in de tweede helft maakten we die dan ook. Maar de pret was niet van lange duur door die tegengoal. Op dat moment baalde ik als een stekker. Volledig terecht schoot matchwinner Peter de winnende nog binnen. Er was maar één ploeg die vandaag verdiende te winnen, dat waren wij.”

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Arthur Schiebroek, Rowin Peet, Zoey de Jong, Joshua Overvliet, Wim de Bolster (Danny Boers), Christiaan van Empel, Rob van Noort (Niels van der Linden), Sven Ravensbergen (Peter Hamelink), Danny Sjaardema.