HomeZaterdagDerde klasseDoCoS-sluitpost houdt schade beperkt tegen Koudekerk

DoCoS-sluitpost houdt schade beperkt tegen Koudekerk

-

Derde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag stond de streekderby DoCoS tegen vvKoudekerk op Sportpark de Hoge Morsch op het programma. Beide ploegen draaien mee in het bovenste deel van de ranglijst en waren er dus op gebrand om middels een overwinning aansluiting te houden met de top. De Koudekerkers gingen met de overwinning aan de haal. Het werd slechts 0-1. Daarbij moet gezegd worden dat de absolute man van de wedstrijd DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude was. De roodwitten hadden ook zomaar met dubbele cijfers kunnen verliezen zonder zijn vlekkeloze optreden.

DoCoS kwam furieus uit de startblokken. De wedstrijd was amper begonnen of Christiaan van Empel kopte na een mooie voorzet van Wim de Bolster de bal al in de touwen. Onfortuinlijk voor de Leidse ploeg werd dit doelpunt, zo men zegt onterecht, afgekeurd in verband met vermeend buitenspel. Kennelijk had dit zijn weerslag op de formatie van trainer Nico van der Salm. Niets leek meer goed te gaan bij de Leidenaren en Koudekerk nam stevig het heft in handen.

De kansen stapelden zich op voor de Koudekerkers. DoCoS goalie Van Abswoude had zijn handen vol aan inzetten van onder meer Yvar de Groot en Bas van Heerdt. Sterker nog, Koudekerk-aanvaller Roy van den Berg faalde voor open goal na een strakke voorzet van ploeggenoot Mike van Velzen. Het was werkelijk wachten op de openingstreffer van de Rijnploeg. Vlak voor rust kreeg Erik van der Pot nog wel een opgelegde kans om tegen de verhoudingen DoCoS op voorsprong te schieten. Echter kreeg hij de bal niet goed onder controle en werd deze aanval afgeslagen. Hierna kregen de Koudekerkers alsnog een aantal honderd procent kansen. Dankzij fabelachtige reddingen van Van Abswoude werd de rust ingegaan met een 0-0 stand.

Mitchel van Abswoude (archieffoto) was nauwelijks te passeren..

Na de onderbreking leek het dat de Morschbewoners het schroom van zich af wilden voetballen. Van der Pot kreeg een opgelegde kans. Hij schoot in de korte hoek, daar waar de verre hoek zeker een doelpunt zou hebben opgeleverd. In dit geval stond Koudekerk doelman Mitchell Goudkuil goed opgesteld en was de inzet een eenvoudige prooi. Dit was dan ook het enige verzet van de Leidenaren deze middag.

Wederom nam Koudekerk de regie weer in handen en was het eenrichtingsverkeer richting het Leidse doel. Nadat Van Heerdt meerdere malen Van Abswoude op de proef had gesteld met krachtige afstandsschoten moest de uitblinkende Leidse goalie dan toch capituleren. Een goede aanval tussen De Groot en Akke Pennin werd door laatst genoemde een kwartier voor tijd beheerst afgerond.

Ook na deze goal zocht de ploeg uit Koudekerk veelvuldig de aanval. Met name middenvelder Van Heerdt zal deze middag zijn plaaggeest hebben gezien in de sluitpost van de gastheer. De roodwitten probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen om in ieder geval een punt te binnen te halen. Helaas voor DoCos zat dit er niet in. Al met al deed Koudekerk goede zaken op de ranglijst. Daarbij moet gezegd worden dat het een meer dan verdiende overwinning was en dat DoCoS haar handen mag dichtknijpen met zo’n betrouwbare sluitpost. Anders had de uitslag veel meer pijn aan de ogen kunnen doen voor Van der Salm en de zijnen.

DoCoS-verdediger Rowin Peet na afloop van de wedstrijd:,,We begonnen de wedstrijd met veel durf. Kwamen op een 1-0 voorsprong. Helaas werd die goal afgekeurd waarbij ik moet zeggen dat ik niet kon beoordelen of dat terecht was. Onze spits Chris is er heilig van overtuigd dat hij niet buitenspel stond. Daar moesten we mee dealen. Juist na die afgekeurde goal gingen we steeds minder voetballen en namen zij het initiatief. Dankzij onze keeper, die vandaag werkelijk fantastisch stond te keepen, gingen we gelukkigerwijs met 0-0 de rust in. Wat hebben zij een kansen gehad..niet normaal.”

Peet vervolgt: ,,In de rust zeiden we tegen elkaar dat we het echt moesten omdraaien en dat we geluk hadden dat het nog maar 0-0 stond. We wilden proberen de wedstrijd om te keren. Maar eerlijk is eerlijk, ik had niet het gevoel dat er de tweede helft iets te halen viel voor ons. Zij speelden echt goed waarbij ik wil opmerken dat hun voorhoede altijd in beweging is en in de bal komt. Koudekerk..ja zeker een goed team. Helaas haalde bij ons niemand het gewenste niveau, behalve dan Mitchel van Abswoude…die was werelds vandaag. We hebben geen enkele aanspraak gemaakt op wat dan ook.”

Ploeggenoot Zoey de Jong vult aan: ,,We hadden echt een offday. Vorige week tegen Floreant stonden we er wel. De week daarvoor verslaan we BSC’68 met prachtig voetbal in de tweede helft. En dan nu dit. Afgelopen dinsdag en donderdag ging alles vlekkeloos op de trainingen. We mogen blij zijn dat Mitch als een beest stond te keepen vandaag. Anders hadden we zomaar met dubbele cijfers van het veld kunnen lopen vandaag. Ik baal als een stekker van ons optreden.”

Overigens haalde Rico Bouwmans, sterkhouder in de defensie bij de Leidenaars, het einde niet. Hij kreeg een rode kaart van de arbiter van dienst. ,,Mwah, de scheidsrechter kon hem geven, maar vervelend was het wel. Het was immers al niet onze dag”, foeterde Van der Salm.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Peter Hamelink, Rico Bouwmans, Rowin Peet, Zoey de Jong, Wim de Bolster, Christiaan van Empel (Niels van der Linden), Melvin van Gent, Mitchel Klein (Joshua Overvliet), Erik van der Pot, Danny Sjaardema.