HomeZaterdagDerde klasseDoCoS verslaat overgekookte kampioenskandidaat

DoCoS verslaat overgekookte kampioenskandidaat

-

IMG_4739_resultaatIn een duel waar de rode en gele kaarten vielen als rijpe paaseieren, voor deze gelegenheid dan, heeft DoCos titelkandidaat DWO in de kiem gesmoord. Gezien het gedrag van de Zoetermeerse formatie mag het zich zowel binnen als buiten het veld in geen enkel opzicht meer titelkandidaat noemen.

Hun gedrag kan met recht ordinair genoemd worden. Met maar liefst vier rode kaarten (waarvan 2 directe) verlieten de Zoetermeerders met het schaamrood op de kaken sportpark De Hoge Morsch. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd werd deze gestaakt gezien het feit dat DWO nog maar zes veldspelers en een keeper in het veld had staan. DoCos benutte de “overtalsituatie” goed en speelde de wedstrijd rustig uit.

DoCos-verdediger Peter Hamelink over deze krankzinnige wedstrijd;,,Ik heb hier geen woorden voor. DWO speelt om de titel maar wat ze nu hebben neergezet gaat nergens over. We kwamen door een eigen goal met wat geluk voor in de eerste helft. Vervolgens maakten we de 2-0 en toen leek het wel of de stoppen langzaam gingen doorslaan bij DWO. Vervolgens kwamen ze dan toch voor rust nog op 2-1 en moesten we vrezen dat het de rust niet ingingen met een gelijk stand. Uiteindelijk kwamen ze aan het einde van eerste helft met tien man te staan door een grove overtreding. Dan wordt het toch makkelijker. Direct na rust werd Maik Groote echt grof onderuitgehaald in de zestien. En terecht kregen we een penalty, die Melvin van Gent dan ook goed binnen schoot en ons toen in veilige haven schoot. Wat er daarna gebeurde….tja ik heb er geen woorden voor. Ze hadden zichzelf niet meer in bedwang. Het leek wel op kampioensstress. Binnen een minuut moesten we ballen tegen acht man. De rode kaarten vlogen voorbij. Dat is best raar! Dat maak je echt zelden mee.IMG_4724_resultaat

Hamelink vervolgt:,,Vervolgens wisten we dat we de wedstrijd rustig moesten uitspelen. Ik moet zeggen dat het had ook 6-1 of 7-1 had kunnen worden. Maiks vizier stond helaas niet scherp vandaag. Ach, we wisten dat we deze wedstrijd wel over de streep zouden trekken. Kort voor tijd werd er nog een verdediger van DWO uitgestuurd omdat hij de bal weg peerde. Beetje dom want hij had al geel. Dan weet je dat de scheids de wedstrijd gaat staken. Het zal wel drie punten in mindering worden voor DWO afgezien van dit verlies. Dit had niets met voetbal te maken. Ik zag na afloop ook dat de bestuursleden van DWO zich werkelijk dood schaamde. Ik vind dat ook terecht. Maar wij pakken toch weer drie punten en na de beschamende nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Roodenburg is dat toch lekker.”