HomeZaterdagDerde klasseEerste Leidse derby beslist in het voordeel van Roodenburg

Eerste Leidse derby beslist in het voordeel van Roodenburg

-

derby days stadDerde klasse A (zaterdag)-In de eerste competitieronde van het seizoen 2014/2015 stond er afgelopen zaterdag meteen een Leidse derby op het programma. Gastheer Roodenburg ontving op Sportpark Noord tegenstander DoCos. Roodenburg, op eigen veld moeilijk te kloppen, ging ook dit maal met de winst aan de haal. In een uiterst vermakelijk duel werd het 3-2 voor de blauwzwarten.

Na een rommelig begin van de wedstrijd nam Roodenburg steeds meer het heft in handen. Met name op het middenveld werd de slag gewonnen door de ploeg van trainer Patrick Heijmans. DoCoS wist weinig raad met de voorwaartse druk die Roodenburg gaf. Hierdoor kwam de Morschclub niet toe aan het verzorgde veldspel, dat vorig seizoen een prima positionering in de middenmoot opleverde. De thuisploeg anderzijds met dirigent en aanvoerder Erwin Verkuijlen wist halverwege de eerste helft steeds beter de vrije man te vinden. Met name de aanvallers Abdel Elbaroudi en Mohammed Elhamami wisten veel gevaar te stichten voor het doel van de roodwitten.

Roodenburg-DoCos 029

Na een klein half uur spelen kwam de thuisclub dan ook op de verdiende 1-0 voorsprong. Na een puntgave voorzet van Elhamami haalde nieuweling Sipan Khalid de trekker over en schoot de bal snoeihard in de kruising. Tegen het einde van de eerste helft kwam DoCoS beter in het spel. Dit resulteerde in een kans op slag van rust voor Wim de Bolster. Echter de bal kwam voor zijn verkeerde been terecht en de bal verdween nipt naast het Roodenburgse doel. Dit was dan ook de laatste actie van de eerste helft.

Direct na de onderbreking wilde Roodenburg zichtbaar snel de voorsprong vergroten. En dit lukte ook. Met een bekeken schot zorgde Elhamami voor de 2-0, waarbij Chafik Ochan wellicht nog het laatste tikje gaf. DoCoS was nauwelijks bekomen van de schrik of de 3-0 was ook al een feit. Na wat gefrommel in het zestienmetergebied van de roodwitten was het Elbaroudi die doel trof. De spanning leek hierdoor van de wedstrijd.

Maar niets was minder waar. Kort na de veilige voorsprong kwam DoCoS terug in de wedstrijd middels een dubieus toegekende strafschop. Melvin van Gent mocht aanleggen vanaf de stip en faalde niet. Hierdoor raakte Roodenburg toch enigszins van slag en DoCos gaf meer gas om de aansluitingstreffer te maken. Halverwege de tweede helft viel deze dan ook. Na een sterke actie van DoCoS-verdediger Rowin Peet lepelde Sven Ravensbergen met wat geluk de bal achter Roodenburg-goalie Mike Armitage.

Van het goede veldspel dat Roodenburg de eerste de eerste helft liet zien was niets meer over. Met lange ballen werd geprobeerd de voorwaartsen te bereiken wat in de kiem werd gesmoord door de DoCos defensie. Een slotoffensief van de Morschbewoners mocht niet meer baten en hierdoor sleepten de mannen van Heijmans alsnog de drie punten binnen.

Roodenburg-DoCos 013

DoCos-verdediger Peet na afloop van de wedstrijd:,,De eerste helft ging naar mening redelijk gelijk op. Toch was er bij de 1-0 van Roodenburg een moment waarop we niet opletten en dat maakten zij dan ook goed af. Toen moesten we even bijkomen en naarmate de eerste helft vorderde hadden we het gevoel dat we meer grip op de wedstrijd kregen. Hierdoor kregen we meer vertrouwen. Dan ga je de tweede helft gemotiveerd de kleedkamer uit maar door dom balverlies ging het weer mis. Toen wisten we dat het moeilijk zou worden. Kleine foutjes werden door Roodenburg genadeloos afgestraft. Toen kwamen we ook nog 3-0 achter en moesten we daar mentaal bovenop komen. Gelukkig kregen we kort daarna een gelukkige penalty mee. Dat hadden we ook nodig om terug in de wedstrijd te komen en we gingen er weer in geloven. Gevoelsmatig waren we op dat moment conditioneel sterker dan Roodenburg. Toen viel de 3-2 nog en probeerden we met een slotoffensief het gelijkspel nog binnen te slepen. Helaas lukte dit niet en staan we nu met lege handen. Op naar de volgende wedstrijd dan maar.”

De van DoCos overgekomen middenvelder Ochan:,,Sowieso vond ik het leuk om te starten in de competitie tegen mijn oud teamgenoten. We begonnen goed maar we gaven aan het einde van de eerste helft de regie uit handen. Vervolgens kwamen we de tweede helft al heel snel 3-0 voor. Normaal gesproken zou een wedstrijd dan beslist moeten zijn. Toen kregen we een onterechte penalty tegen. Op een of andere manier gingen we het onszelf daarna moeilijk maken. Een kwartier voor tijd werd het ook nog 3-2 en toen wisten we dat DoCoS nog met een slotoffensief zou komen. Met veel moeite hebben we gelukkig wel gewonnen. Een lekker begin van de competitie.”