HomeZaterdagDerde klasseFietsen verleer je ook niet

Fietsen verleer je ook niet

-

derby days stadRoodenburg was bijna binnen tegen Lugdunum, maar in de extra tijd kregen de kikkers toch nog waar ze recht op hadden. Met de 2-2 schoten beide ploegen weliswaar weinig op, maar de glimlach bij de groenwitten was toch nadrukkelijker aanwezig dan bij de elf van Patrick Heijmans.

In vervlogen tijden was het ontegenzeggelijk aanmerkelijk drukker bij deze stadsderby, maar toch was er wel sprake van een derbysfeer. Veel oude bekenden van vroeger hadden de moeite genomen uit nostalgische overwegingen om de tweestrijd gade te slaan. Gebbetjes en dolletjes waardeerden de amusementswaarde op en de sfeer bleef gemoedelijk.

Beide teams kampen al enige tijd met personele problemen, waardoor bij Roodenburg onder meer Marvin Kluts tussen de palen staat. Normaliter doelman van het derde elftal. Bij de formatie van Hennie de Klerk was Marco Harleman min of meer aan komen waaien en terug op het oude nest. Het meest in het oog springend was echter de terugkeer van André Botermans. Jaren terug nam hij al afscheid van het prestatievoetbal, maar op zijn veertigste werd hij uit nood weer bij de selectie gehaald.

Botermans was vervolgens prominent aanwezig bij de klassieker van weleer. Binnen twee minuten vergreep hij zich lichtelijk aan een tegenstander en de vrije trap werd prompt door Mohammed Elhamami tot doelpunt gepromoveerd. Lugdunum leek al vroeg rijp voor de slacht, niet voor het eerst dit seizoen, maar de bezoekers herpakten zich juist uitstekend. Dit niet in de laatste plaats door Botermans die rust bracht bij zijn team en zelden balverlies leed hetgeen wel het geval was bij het gros van de andere acteurs aan beide kanten.

Lugdunum kwam verdiend op gelijke hoogte na een ‘streep’ van Jordi Roeleveld. Roodenburg had de handen vol aan Sipan Khalid en met hem bleef Lugdunum ook voor het meeste gevaar zorgen. Toch zag Heijmans zijn ploeg voor de tweede keer een voorsprong pakken. In de gong van de eerste helft scoorde Abdou Farhane de 2-1.

Aftocht, na rode kaart, van doelpuntenmaker Abdou Farhane

Aftocht, na rode kaart, van doelpuntenmaker Abdou Farhane[/caption]In het eerste kwartier na rust leek Roodenburg de ploeg van even verderop te knakken, maar zover kwam het niet. Nadat Farhane met tweemaal geel op zak moest vertrekken, rook de degradatiekandidaat kansen. Roeleveld kwam al dichtbij de 2-2, maar die treffer kon daadwerkelijk pas worden genoteerd in de extra tijd. De in de tweede helft minder prominent aanwezige Khalid vond Nick van der Reijden, die op zijn beurt recht deed aan de onderlinge verhoudingen.

Botermans, die in de eerste helft al een paar keer naast kopte en zich na rust meldde als frontsoldaat, had het goed naar zijn zin gehad en haalde met verve het einde. ,,Ach, fietsen verleer je immers ook niet. Ze hebben mijn hulp gevraagd en voor mij is het vanzelfsprekend dat ik daar in mee ga. Als het moet voor de rest van het seizoen.”

Roodenburg-Lugdunum 2-2 (2-1). 2. Elhamami 1-0, 12. Roeleveld 1-1, 45. Farhane 2-1, 90.+3 Van der Reijden 2-2. Scheidsrechter: Macco. Toeschouwers: 225.
Roodenburg: Kluts, Smit, Langerak, Farhane, Van der Blom (67.Mkadmi), Koelink, Boelee, Bok (67. Van Kooperen), Elhamami, Elbaroudi (85. Olivier), Verkuylen.

Bron: LD/ HK