HomeZaterdagDerde klasseFred de Koning (SJZ): ,,Het zat bepaald niet mee’’

Fred de Koning (SJZ): ,,Het zat bepaald niet mee’’

-

ts-sjz(Zondag, 3A) – Eerder dit seizoen kreeg SJZ een pak slaag op bezoek bij Den Hoorn (7-0). De ploeg van Ronald Rosdorff kon revanche nemen in de eerste wedstrijd na de winterstop, maar dat liet het na door onder andere drie keer op de lat te schieten in de tweede helft. De groenwitten gingen in eigen huis met 2-3 ten onder tegen de nummer twee in 3A. ,,En dan sta je weer met lege handen’’, baalde SJZ-routinier Fred de Koning.

,,Of je nou met 7-0 verliest of met 3-2, je krijgt geen punten. We speelden nu echt goed verzorgd voetbal, terwijl we in de eerste wedstrijd helemaal werden weggespeeld. Maar uiteindelijk levert het niets op. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen.’’

Volgens De Koning domineerde zijn ploeg de eerste 40 minuten. Thomas Wijsman, de vervanger in de spits voor de nog geblesseerde Hans Coret, bracht SJZ dan ook aan de leiding. ,,Ze hadden eigenlijk niets te vertellen’’, aldus De Koning. ,,We kwamen goed onder de druk uit van Den Hoorn door continu de voetballende oplossing te zoeken. We creëerden ook een aantal goede kansen. Het is jammer dat er maar één in ging. Alleen de laatste vijf minuten van de eerste helft kregen zij meer initiatief. En ze scoorden direct de gelijkmaker. Dat was even pijnlijk.’’

Na rust was de formatie uit Zoeterwoude-Dorp nog meerdere malen gevaarlijk voor de goal van de tegenstander. Toch namen de bezoekers de leiding uit een corner. De Koning vond de achterstand op dat moment tegen het spelbeeld in. ,,Zij waren eigenlijk alleen maar gevaarlijk bij dode spelmomenten. Door fouten achterin kom je dan op achterstand. Dat is ook inherent aan onze jonge ploeg. Dat weet ik ook wel. Maar het is zonde.’’

Thomas Wijsman bracht Sint Jan Zoeterwoude nog wel langszij. Maar dat leverde uiteindelijk niets op, want vlak voor tijd profiteerde Den Hoorn uit de counter: 2-3. ,,De derde tegentreffer was eigenlijk de eerste uitgespeelde kans van hen’’, vervolgt De Koning. ,,Wij hebben verzuimd om te scoren door drie keer op de lat te schieten en nog een aantal redelijk grote kansen onbenut te laten. Het zat niet bepaald mee. We hadden dus eigenlijk moet winnen. Dat was dit keer serieus waar mogelijk.”

Ondanks de negende verliespartij dit seizoen ziet De Koning het nog zeker zitten dit seizoen. ,,We speelden gewoon goed voetbal. Dat moeten we vasthouden. De volgende keer moet het wel wat opleveren. Ik weet zeker dat we volgende week bij Alkmania drie punten ophalen als we op deze manier spelen. En daarna zullen we ook nog wel genoeg punten pakken.”

Onderin verloren ook DHL en Oliveo. DHL deed dat tegen Verburch dat de formatie van Rosdorff tot op een punt naderde. Oliveo ging kopje onder bij Stompwijk. SJZ heeft dertien punten, twee meer dan Oliveo en drie meer dan DHL. Van Nispen won en staat nu drie punten voor op de groenwitten. Het mag duidelijk zijn; er blijft volop werk aan de winkel voor SJZ.