HomeZaterdagDerde klasseFrivool Kagia eenvoudig langs LSVV’70

Frivool Kagia eenvoudig langs LSVV’70

-

Derde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag ontving LSVV’70 op een zonovergoten Wim Mugge Sportpark tegenstander Kagia. Daar waar de Leidse studentenploeg de rode lantaarndrager is in de derde klasse A, is Kagia bezig aan een sterke opmars op de ranglijst. Voor beide ploegen stonden er dus grote belangen op het spel. Enerzijds wilde de studentenploeg van trainer Freek Jansen af van de laatste positie en anderzijds wilde de Kagianen aansluiting vinden met de subtop. Een sterker spelend Kagia ging met de volle winst aan de haal. Het werd een eclatante overwinning voor de ploeg uit Lisserbroek (0-5).

Daar waar Kagia scherp uit de startblokken kwam, leek het erop dat de studentenploeg nog in een diepe slaap was. Na goed doorjagen op het middenveld van de Kagianen kwam de bal bij aanvaller Dirk Jan Ligtenberg terecht, die geen moment twijfelde en de openingstreffer van de middag beheerst binnenschoot. Nog geen minuut later kon LSVV doelman Maurits Niemeijer, normaliter keepend in het tweede elftal, de bal alweer uit het net vissen. Na een vlotte Kagia-aanval was het wederom Ligtenberg die scoorde.

De Lisserbroekers combineerden er lustig op los in het eerste deel van de eerste helft. De rood-witte verdediging werd kinderlijk eenvoudig kapot gespeeld. Al gauw werd de pijn voor LSVV nog groter. Nadat de bal uit een corner was afgeslagen kwam deze voor de voeten van middenvelder Kevin Robules terecht. Met een goed afstandsschot passeerde hij Niemeijer.

In het verloop van het eerste bedrijf kwamen de studenten beter in het spel en liet Kagia de touwtjes wat vieren. Dit resulteerde in kansen van Michiel Ebbing en Neal Petersen die beide oog in oog met de keeper faalden. Zelfs een toegekende vrije trap in het strafschopgebied van Kagia smoorde in de goed opgestelde muur (de zes seconden regel werd overtreden door doelman Sander Goudriaan). Op slag van rust kreeg Rens Lamboo van de Lisserbroekers nog een kans om de score te vergroten. Hij zag zijn inzet over gaan.

Na de theepauze was er meteen een grote kans voor invaller Jesper Imanse. Ditmaal was Niemeijer attent. Hierna golfde het spel heen en weer waarin moet worden opgemerkt dat Kagia het betere van het spel had en de vrije man makkelijker wist te vinden. Na ruim een half uur speeltijd in de tweede helft krikten de Kagianen hun doelgemiddelde dan toch op. Op een meter of achttien van het doel scoorde Rens Lamboo met een harde vrije trap. Geen vuiltje aan de lucht meer dus voor de ploeg van Kagia-trainer Anton Wijsman. Sterker nog, LSVV werd kort hierna nog verder in de problemen gedrukt toen Mark Zonneveld met een streep de bal in de kruising schoot. Kagia probeerde de score nog verder uit te breiden maar gelukkig voor de studentenploeg bleef de teller van Kagia hangen op vijf doelpunten. Al met al een ruimschoots verdiende overwinning voor de uitspelende ploeg, die de magere start een veel beter vervolg aan het geven is.

Kagia_2014_2015_Dirk Jan LigtenbergKagia-doelpuntenmaker Ligtenberg (foto) met zijn indruk op de wedstrijd: ,,Allereerst is het lekker dat we met deze wedstrijd wederom drie punten mee naar huis nemen. Ik vond dat we heel scherp begonnen en met een kwartier stonden we al met 3-0 voor. Als spits is het dan ook lekker dat ik mijn goals kon mee pikken. Door die snelle voorsprong gaven we de wedstrijd een beetje uit handen. Zij kregen meer kansen en we hadden wat geluk dat het vizier bij LSVV niet op scherp stond. Als zij een treffer hadden gemaakt had het nog raar kunnen lopen. We kwamen de 2e helft scherp uit de kleedkamer en waren we ook meteen gevaarlijk. Je zag ook duidelijk dat LSVV een goal wilde forceren en daar hadden we wel even moeite mee. We pakten dit vervolgens goed op en we prikten er nog twee goals bij. Ik denk uiteindelijk dat de score in ons voordeel nog hoger had kunnen uitvallen. We zijn al met al tevreden en spelen ons weg bij de staartploegn.”

LSVV-spits Neal Petersen met zijn visie op de forse nederlaag: ,,We gaven het eerste kwartier de hele wedstrijd al uit handen. Een verklaring daarvoor heb ik niet. Afgelopen week hebben we zelfs twee keer getraind. Ik kan zeggen dat dat een unicum is in de LSVV geschiedenis. Voor rust kregen we kansen om een aansluitingstreffer te maken. Helaas faalden we daarin in en speelden we daarmee Kagia in de kaart. Vervolgens maakte Kagia het netjes af in de tweede helft. Toch zijn wij niet een ploeg die kansloos is tegen alles en iedereen. We hebben echt wel voetballend vermogen. Het komt er enkel maar niet uit. Reken maar…wij degraderen dit seizoen niet.”

Trainer Jansen van de studentenploeg vult aan: ,,Tjonge jonge, we stonden het eerste kwartier te verdedigen als pupillen. Binnen no time stonden we 0-3 achter. Ga er dan maar aan staan. Het tweede deel van de eerste helft gingen we wel beter spelen en verzuimen we een drietal grote kansen te benutten. In de tweede helft probeerden we wat meer de voetballende oplossing te zoeken maar het was gewoon niet genoeg en kregen we er nog twee om onze oren. Al met al een verdiende overwinning voor Kagia. Daarbij wil ik opmerken dat ik dit Kagia echt een heel sterk elftal vind. Verzorgd voetbal, vlotte combinaties..eerlijk is eerlijk complimenten aan Kagia.”

Opstelling LSVV’70: Maurits Niemeijer, Hubert Meulman, Demian Flippo, Stijn Kalsbeek, Sander Mulder, Michel Meere (Jacky Driessen), Wouter Huisman, Gerben Groenendijk, Neal Petersen, Shander de Vries, Michiel Ebbing (Stefan de Vroome)

Opstelling Kagia:Sander Goudriaan (Sander van der Niet), Pascal Timmermans, Ben van der Lans, Guillaume Thissen, Ajay Malhi (Jesper Imanse), Kevin Robelus, Jelle Clemens, Mark Zonneveld, Niels Ganzevles (Bram Slootweg), Rens Lamboo, Dirk-Jan Ligtenberg.