HomeZaterdagDerde klasseGeen titel voor Kagia

Geen titel voor Kagia

-

ts-kagiaKagia kan geen kampioen meer worden van de derde klasse A. In de eerste wedstrijd van de beslissingsronde was SEV vanavond op eigen veld te sterk met 1-0. Op zich kan Kagia nog op gelijke komen met SEV, wanneer die ploeg zaterdag verliest van DWO en Kagia vervolgens volgende week dinsdag DWO verslaat. In dat geval beslist evenwel het doelsaldo uit de competitie en dan is Kagia gezien. De Lisserbroekers zijn dus veroordeeld tot de nacompetitie waarin dus wel alsnog promotie kan worden afgedwongen.

Net als j.l. zaterdag was het weer een drukte van belang. Dit keer geen vuurwerk en fakkels, maar duidelijk was wel dat het niet zomaar een doordeweeks wedstrijdje was. Aan de kant van de thuisploeg ontbrak Michael Nolet, een belangrijke pion voor Frank Dobbe en de zijnen. Kagia moest het daarentegen stellen zonder topschutter Rutger Goudriaan, Niels Ganzevles en Arjan van der Lans. Een forse aderlating in de aanvalslinie bij het team van Jerry Ubink, maar die wilde dit vooraf (en ook niet na de wedstrijd) niet als excuus gebruiken.

In het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig. Beide ploegen oogden nerveus en balbezit was over en weer kortstondig. Een schot ruim over het doel aan beide kanten spraken niet tot de verbeelding en het was de vraag welke ploeg het initiatief zou pakken. Dat antwoord kwam niet veel later.

Het enige doelpunt viel namelijk te noteren in de negentiende minuut. Michel Bruce opende op André van Lochem, waarbij Sander Goudriaan aarzelde om uit zijn doel te komen. Van Lochem profiteerde hiervan, hoewel Ben van der Lans nog bijna redding bracht op de doellijn. In de eerste helft waren de kansen over en weer niet talrijk op sportpark Kastelenring. Erik van Dijk kreeg geheel vrijstaand een kopkans voor SEV, maar de 2-0 bleef uit. Jeffrey Nijenhuis kopte een keer op het dak van het doel, maar dat was het dan wel zo ongeveer. Even voor rust kreeg Kagia een nieuwe domper te verwerken. Nijenhuis raakte geblesseerd en moest afhaken. Kevin Robelus, die op zich verdienstelijk in viel, nam zijn plaats in om de Kagianen weer tot een elftal te laten verworden.

Na de pauze, met inmiddels ook de gretige Jelle Boot in de ploeg, kon Kagia meer druk zetten en hing de gelijkmaker enige tijd in de lucht. Invaller Stef Feeleus was er nog het dichtst bij, maar doelman Patrick Bon tilde zijn inzet over het doel. Even daarvoor was Jelle Clemens geschrokken van plotselinge ruimte, een gemiste kans op de 1-1.

Gaandeweg moest Kagia meer risico’s gaan nemen en daar leek SEV de beslissing door te kunnen forceren. Drie grote kansen werden echter om zeep geholpen (in twee situaties leden Robelus en Ferry Scholte balverlies), waardoor Kagia mocht blijven hopen op in elk geval een gelijkspel. Zo ver kwam het niet omdat de gasten vernuft misten en ogenschijnlijk naweeën hadden van het mislopen van de titel j.l. zaterdag. Toen was de formatie van Jerry Ubink er veel dichterbij, maar ging het kort voor tijd fout tegen dezelfde tegenstander (2-2). De oranjehemden moeten nu hopen dat SEV het karwei komende zaterdag klaart in Zoetermeer, zodat het duel tussen Kagia en DWO daarna niet meer hoeft plaats te vinden. Voor Kagia staat er immers niets meer op het spel en zal de focus nu gericht moeten worden op de nacompetitie.

Ubink was niet echt ontdaan na de nederlaag. ,,Ik ben van mening dat we het afgelopen zaterdag hebben laten liggen. Nu speelden we voor rust onder de maat, maar hebben we ons knap hersteld in de tweede helft. We hadden op basis van het spel na rust recht op een punt. SEV is over twee wedstrijden gezien het meest fortuinlijk geweest. Ik kan mijn ploeg niets verwijten. Ze hebben er alles aan gedaan. We zullen andermaal de knop moeten omzetten richting de nacompetitie. Geen eenvoudige zaak, maar we houden vertrouwen. We willen hoe dan ook en fraai seizoen goed afsluiten.”

Aanvoerder Ruud Heuseveldt wil dat ook uiteraard, maar zat redelijk in zak en as na afloop. Als laatste kwam hij gebroken van het veld. ,,Ik heb er geen verklaring voor, maar in de eerste helft zat het er niet in. Pijntjes, de klap van de vorige wedstrijd tegen SEV. Zeg het maar. Ik had zelf geen last van die dreun overigens. We waren ervan overtuigd dat het nu goed zou komen. We hebben na rust ook zeker de kans gehad op 1-1. Het zit enkel niet mee voor wat betreft de blessures, maar we zullen ervoor blijven knokken tot het einde. Dit valt in elk geval zwaar op de maag.”

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Scholte, B. van der Lans, Tulen (46. Boot), Thissen (Feeleus), Sluijmer, Clemens, Van der Kamp, Nijenhuis (42. Robelus), Heuseveldt.