HomeZaterdagDerde klasseGilliams (Oegstgeest): ,,Als je de kansen niet benut, win je niet”

Gilliams (Oegstgeest): ,,Als je de kansen niet benut, win je niet”

-

oegstgeestOndanks de 0-2 nederlaag op de eigen Voscuyl tegen Docos vertoefde Oegstgeest-verdediger Maurice Gilliams nog lang na in de kantine. ,,Even de muziek uit zetten, dan kan ik je beter verstaan.” Natuurlijk waren wij benieuwd naar zijn reactie op het verloren duel.

De verdediger, die pas na de winterstop in het team meedraait, blikt terug op een verloren wedstrijd, waar volgens hem in de tweede helft meer in had gezeten. ,Ja, een beetje balen. Het was eigenlijk een zure nederlaag en achteraf gezien vond ik de 0-2 uitslag ook niet helemaal terecht”, analyseert hij achteraf.

Routinier Remco Visser probeert de bal voor het doel te slingeren
Maar Gilliams is wel zo eerlijk om de hand in de eigen Oegstgeest-boezem te steken. ,,Ik vond dat we in de eerste helft te weinig inzet toonden en veel te weinig duels wisten te winnen. Na de rust was het van onze kant allemaal een stuk beter en konden onze middenvelders het spel meer maken. Maar als je de kansen niet benut, dan win je ook niet”, haalt Maurice een dooddoener uit de la.

,,Het eerste doelpunt van Docos was een geluksdoelpunt, want een schot stuitte via de lat op de hak van onze keeper Teun Guyt het doel in. Lullig maar waar. Later kwamen we weer goed weg, toen er weer een bal tegen de lat kwam maar toen stuiterde de bal eruit. Eigenlijk leek het mij dat het wel een doelpunt voor Docos was”, bekent hij oprecht.

Goed en wel, op dat moment leefde de thuisclub nog en gezien het beeld van de tweede helft zat er voor de gastheren nog een puntendeling in. Maar zoals eerder vermeld werden de kansen niet benut. Na de 0-2 in de 83e minuut was het over en sluiten. ,,Eigenlijk dacht ik aan buitenspel, maar het doelpunt werd toch toegekend door de scheidsrechter. Toen was het natuurlijk over en uit.”

Trainer Rob van den Wijngaard: ,,Het is een vervelende constatering, maar het is nu wel klaar voor ons. Ik kan niet anders stellen dan dat het onder mijn verantwoordelijkheid niet gelukt is om er meer uit te halen. Het is lastig om daar een waardeoordeel aan te hangen. Dan zou je een andere trainer moeten neerzetten met exact hetzelfde materiaal. Dat neemt niet weg dat ik strijdbaar blijf tot het laatste moment. We spelen nog zes keer en zullen er alles aan doen om de positie nog te verbeteren. Voor het overige was het een oud liedje tegen DoCoS. We hebben heel veel moeite met scoren, zeker nu we al tijden Bob den Hollander moeten missen. Binnen tien minuten staan we voor een leeg doel en dat ging fout. Als het dan 1-0 wordt, krijg je een geheel andere wedstrijd. In die fase was DoCoS machteloos.”

Op naar het duel van komende zaterdag, Lugdunum uit. De verdediger nog een keer aan het woord: ,,De eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen en ondanks dat Lugdunum lager staat dan ons is dat geen maatstaf. Als we er een schepje meer bovenop doen dan afgelopen zaterdag moeten wij kunnen winnen”, blikt hij positief vooruit. Dat was het. De muziek in kantine van Oegstgeest kan weer aan.

Opstelling Oegstgeest: Guijt, Tetteroo, Gilliams, Hachmang, Bakker, Groeneveld, Cuvelier, Zenden, Dijkstra, Visser, Ravensbergen.