HomeZaterdagDerde klasseHarlemans (Lugdunum): ,,Leuk voetbal betekent niet altijd winst”

Harlemans (Lugdunum): ,,Leuk voetbal betekent niet altijd winst”

-

Bilal Karasahin Lugdunum resultaat,,Er had meer ingezeten”, aldus Marco Harlemans. Helaas kwam dat er niet uit en ging Lugdunum met 3-2 kopje onder bij Semper Altius. Natuurlijk was de sinds januari weer in het groen-wit gehulde Harlemans teleurgesteld. Tegen de subtopper had er meer ingezeten dan de uiteindelijke 3-2 nederlaag die de mannen van Hennie de Klerk te slikken kreeg. ,,Tot aan de laatste minuut was alles nog mogelijk. Een schot tegen de lat had alsnog de gelijkmaker kunnen betekenen.”

Het was volgens Marco een wedstrijd die alle kanten uit kon. Helaas viel voor de Leidenaren het dubbeltje de verkeerde kant op. Harlemans’ terugblik op het verloren duel leert dat de thuisclub veel directer speelde en fel op de bal was. ,,Bij balverlies van ons kwamen die gasten er veel te makkelijk doorheen”, is hij kritisch. De 1-0 voorsprong was hiervan het logische gevolg. ,,Maar voor de rust kwamen wij door de gelijkmaker van Sergio Vrede met een knappe kopbal weer terug in de wedstrijd”, zegt hij. ,,Wij probeerden alles voetballend op te lossen en kregen toch een aantal mogelijkheden maar benutten deze niet.”

Na de rust nam de thuisclub afstand. ,,Het waren twee doelpunten die door lange ballen tot stand kwamen. De eerste keer werd een lange bal doorgekopt en vervolgens werd het 2-1. De volgende lange bal veroorzaakte een situatie waaruit een penalty door onze keeper Diego Bleys werd veroorzaakt. Gelukkig kreeg hij er geen rode kaart voor, maar het betekende wel 3-1.”

Lugdunum zette nog even aan en kwam een minuut of vijf voor tijd terug in de wedstrijd. Sipan Khalid bracht met een prachtige treffer in de bovenhoek de spanning terug. ,,De grootste kans op de gelijkmaker kwam in de 90e minuut toen Mitchel van dr Kwaak tegen de lat schoot en dus had een gelijkspel er zonder meer ingezeten. Pech dus”, klinkt het teleurgesteld.

,,Wij spelen best leuk voetbal en horen niet in de onderste regionen thuis. Maar leuk voetbal betekent niet altijd dat je wint”, oordeelt Harlemans in alle wijsheid. Misschien weer eens tegen Oegstgeest dat zaterdag op bezoek komt? ,,Het zijn altijd leuke wedstrijden waarin je weer oude bekenden tegenkomt”, blikt hij vooruit. ,,In deze derby zal het weer eens moeten gebeuren.”

Trainer de Klerk kon op het laatste moment geen beroep doen op de recent teruggekeerde André Botermans, die vanwege hamstringklachten aan de kant moest blijven. ,,Dat was een streep door de rekening, want zijn terugkomst is erg belangrijk voor ons. Daar staat tegenover dat Van der Kwaak erbij is gehaald. Met deze bijna dertiger heb ik nog gespeeld bij de veteranen”, voegt De Klerk toe.

De personele bezetting baart De Klerk wel zorgen met het oog op de finale van de competitie. Peter du Prie (de zeer waardevolle kracht heeft al een tijd knieklachten, red.) is ondertussen aan de looptraining begonnen, maar of hij nog kan aansluiten is maar zeer de vraag. ,,Het is krapjes ja. Nu speelde Martijn van den Akker voor het laatst, want hij vertrekt naar Australië. Het is duidelijk dat er niet al teveel ellende moet bijkomen. De komende wedstrijden zijn voor ons cruciaal. Daarin moeten we ons veilig gaan spelen. Gelukkig heeft onze doelman geen rood gekregen, want dat had zomaar gekund. Dan hadden we een keepersprobleem gehad, want Kay Labrie, onze andere keeper, is net geopereerd aan een vinger. Afijn, we hebben een uitdaging de komende weken. Het vertrouwen is er in elk geval dat het goed gaat komen.”