HomeZaterdagDerde klasseJelle Korbee (Meerburg): ,,Dit was één van de slechtere wedstrijden’’

Jelle Korbee (Meerburg): ,,Dit was één van de slechtere wedstrijden’’

-

(Zondag, 3A)- Meerburg heeft één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen MMO. In een matige wedstrijd kwamen de mannen van trainer Nico van der Salm in de slotfase nog langszij met 1-1 als eindresultaat. Gelegenheidsspits Jelle Korbee sprak duidelijke taal. ,,Er zat vandaag niet veel in.’’

Meerburg is bezig aan een heel behoorlijk seizoen. De Zoeterwoudenaren begonnen de wedstrijd als nummer drie en zijn volop in de race voor de bovenste plekken. Tegenstander MMO vindt zichzelf terug in de middenmoot en probeert aansluiting te vinden bij de subtop. De meeste mensen zouden vooraf dus een 1 op het totoformulier hebben aangekruist, hoewel de ploeg uit Hoogmade in het eerste treffen de zege naar zich toe trok.

In het begin van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst totaal niet terug te zien. Meerburg begon slap, creëerde weinig en stond achterin niet goed. De 0-1 van Quinten Luykx, die een minuut of tien voor rust viel, was dan ook een logisch gevolg van hoe er gespeeld werd. Korbee – normaal centraal achterin spelend, maar ditmaal als spits omdat Joep van Vuren later aansloot – was duidelijk niet tevreden met het spel. ,,De eerste helft was futloos. Die tegengoal gaven we heel makkelijk weg, we stonden te slapen achterin. Wij werden zelf ook niet gevaarlijk. Ik schoot één keer op de paal, maar dat was het enige wapenfeit in de eerste helft. Het was gewoon slap en er zat totaal geen beleving in.’’

De tweede helft moest er dus uit een ander vaatje getapt gaan worden. Met Van Vuren erbij, hij verving Thijs van Wetten, en later voor de tweede keer A-junior Keown de Koning (foto) hoopte Meerburg meer druk naar voren te kunnen uitoefenen. Zonder echt goed te voetballen, kwam Meerburg er na rust toch wat beter in, aldus Korbee. ,,Ik had wel het idee dat we er wat meer pit in gooiden en wat dreigender werden. We hadden ook het windje mee, dat scheelt wel op ons complex. Het ging nog steeds niet met mooi voetbal en zij kwamen er nog wel een aantal keer gevaarlijk uit.’’
Het leek er op een gegeven moment niet meer op dat de gelijkmaker nog zou vallen, mede omdat MMO er alles aan deed om de voorsprong te behouden. Korbee: ,,Zij gingen echt veel tijdrekken, de hele tijd liggen en zo. Het spel werd de hele tijd gestopt. Slim van die gasten, maar echt zo vervelend. Die wedstrijd bloedde zo dood.’’

Vijf minuten voor tijd was het Korbee zelf die dankbaar profiteerde van een blunder van sluitpost Arjan Hoogenboom en de 1-1 op het scorebord zette (het was alweer Korbee’s tiende doelpunt dit seizoen, red.) . ,,Die keeper van MMO kwam uit bij een corner en wilde hem vangen, maar liet de bal door z’n handen schieten. Ik stond erachter en kopte hem erin.”

Ondanks het puntverlies stijgt Meerburg een plekje op de ranglijst naar plek twee. Koploper FC Lisse (3-0 nederlaag bij Oliveo), Den Hoorn (0-2 verlies tegen SEP) en Full Speed (puntendeling met DOSR, 1-1) wisten allen niet te winnen en dus is het gelijke spel extra zuur. ,,Als je wint had je helemaal goede zaken gedaan. Maar ja, achteraf is het nog geluk dat je een gelijkspel eruit haalt. Er zat vandaag gewoon niet heel veel in. Dit was één van onze minste wedstrijden, daar kan ik niets anders van maken.

Volgende week zal dat anders moeten met de onvervalste derby tegen SJZ op het programma. Korbee kijkt ernaar uit. ,,Die mag je natuurlijk helemaal niet verliezen. Dat wordt je vanaf kleins af aan met de paplepel ingegoten. Het is echt een wedstrijd op zich. Het maakt helemaal niets uit hoe hoog of laag ze staan. Het blijft een echte derby!’’
Opstelling Meerburg: Van Polanen, J. Verboon, Brandsma, Loos, Van der Meer (De Jong), Paap (De Koning), Van der Voort, Van Wetten (Van Vuren), Korbee, Moerman, B.Verboon).