Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Kagia komt met schrik vrij, voorspelling komt toch weer uit

Vergulde vos artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

(Zaterdag,3A)- Vorige week voorspelde Jerry Ubink dat Kagia na dit weekend iets van de achterstand op het tandem SEV en DWO zou afknabbelen. Zoals wel vaker zat de oefenmeester in Lisserbroekse dienst er niet naast met zijn zienswijze. De koplopers hielden elkaar zonder doelpunten in balans en Kagia deed wat het moest doen tegen degradatiekandidaat BSC’68 (3-1). Eenvoudig kwam de overwinning niet tot stand, want de aanhangers die iets te vroeg huiswaarts waren gekeerd ‘omdat het er toch niet in zat’ misten in de slotfase alsnog twee treffers van wie anders dan Rutger Goudriaan.

De aanvaller, tegenwoordig wat meer spelend voor het vijandelijke doel in plaats van komend vanaf rechts, had na rust ook al het eerste doelpunt geproduceerd van de nummer drie. Daarmee liet hij de 0-1 tussenstand van het scorebord verdwijnen, die ook niet in lijn was met de onderlinge verhoudingen. Dit echter niet omdat Kagia dit keer de pannen van het dak speelde, zo liet Ubink zaterdagavond weten.

,,Het ging minder makkelijk dan de uitslag doet vermoeden. We speelden verre van goed en ik kan en wil daar geen excuses voor bedenken. We waren ronduit slordig en het ontbrak aan creativiteit. Niet dat BSC bij machte was om ons pijn te doen, maar na de 0-1 (uit een vrije trap, red.) gingen zij nog defensiever spelen. Zie er dan nog maar doorheen te komen. Zij kwamen om niet te verliezen en eerlijk gezegd dacht ik na de 1-1 van Rutger en het doorlopen van de tijd dat zij zouden slagen in hun missie om in elk geval een punt op te halen. Sterker nog, een kwartier voor tijd raakten zij nog de paal en kwamen we dus goed weg.”

Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Uiteindelijk kwam het dus toch nog goed voor Ubink en de zijnen, maar werd het geduld danig op de proef gesteld. ,,Op basis van individuele kwaliteiten rolde de wedstrijd alsnog onze kant op. Rutger, de ingevallen Jeffrey Nijenhuis en Max van der Schinkel loodsten ons er doorheen. Dat was een opluchting, want vier minuten voor tijd was het gewoon nog 1-1. Dat zou duur puntenverlies zijn geweest, temeer omdat wij moesten inlopen dit weekend. Stiekem kijken we weer omhoog, maar voorlopig blijft onze grootste prioriteit om de derde plaats te bewaken.”

In dat opzicht deed Kagia goede zaken. Roodenburg en Oegstgeest kwamen als nummers vier en vijf niet in actie, maar Kagia heeft alvast de drie punten binnen. ,,Zo is dat. Die onderlinge wedstrijd levert straks hoe dan ook puntenverlies op dus dan kan je zelf maar beter jouw wedstrijd al gewonnen hebben. Maar verder moeten we enkel met onszelf bezig zijn. DoCoS is nu de volgende tegenstander en zij doen het al tijden heel goed dus dat wordt een lastig potje in Leiden.”

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Thissen, Scholte, Sluymer, Heuseveldt, Clemens, Van der Schinkel, A. van der Lans (Nijenhuis), Ganzevles (Van der Kamp), R.Goudriaan.

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten