dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLijntje knapt voor VV Oegstgeest

Lijntje knapt voor VV Oegstgeest

-

oegstgeestMet wat ingewikkeld rekenwerk lagen er tot aan j.l. zaterdag nog steeds kansen voor Oegstgeest om nog meer wedstrijden te spelen dan de reguliere zesentwintig. Voorwaarde was wel dat er enkel nog gewonnen moest worden in alle resterende wedstrijden en dan nog bleef de ploeg van Rob van den Wijngaard afhankelijk van andere clubs.

Na een bezoek van Zwammerdam aan de Voscuyl is het meest positief denkbare scenario echter verleden tijd. Oegstgeest verloor met 0-2 en is daardoor klaar met het seizoen 2014-2015. Voor Van den Wijngaard al met al een teleurstellende constatering.

,,We geloofden er nog wel in en dat heb ik ook teruggezien in de eerste twintig minuten. Ik kan niet anders zeggen dan dat we in die fase ongelooflijk lekker balden en ik voelde dat er ook nu iets te halen viel. Onbedoeld hebben we daarna de rode loper uitgelegd voor de tegenstander en vanaf dat moment kwamen we niet meer in ons spel.”

De naar SJZ vertrekkende trainer doelde met de rode loper op de misstap van Mark Tetteroo. Bij het op dribbelen verslikte hij zich in de bal, waardoor de Zwammerdammers de 0-1 vervolgens op een presenteerblaadje kregen. ,,Wie die fout maakt is voor mij niet relevant. Ik ga geen spelers persoonlijk iets verwijten. Bij zo’n misser weet de speler zelf ook wel wat er mis gaat. Feit is dat het een breekpunt in de wedstrijd bleek te zijn. Dat is balen. Voor de spelers en voor mij.”

Tot aan die tijd drong Oegstgeest aan bij de gasten, hoewel de finale pass er diverse keren niet uitkwam. De 1-0 kwam er dus niet en na de 0-1 was het beste er vanaf bij de thuisploeg. ,,Het is tekenend en typerend voor het seizoen dat we na één tegenvaller zo aangeslagen zijn. In de rust heb ik nog getracht de zaakjes te repareren, maar het geloof was verdwenen. Dan kom je dus met lege handen te staan en is het laatste lijntje van de hoop ook geknapt. Het seizoen zit erop voor ons.”

Toch speelt Oegstgeest nog wel een rol in deze competitie. Dinsdagavond haalt de ploeg in tegen Lugdunum en voor de groen-witte brigade van Hennie de Klerk doet de wedstrijd er weldegelijk toe. Het degradatiespook hing al enige tijd boven de Kikkerpolder, maar heeft het vizier meer gericht staan op Lugdunum dan naar LSVV’70 ondertussen. ,,Die wedstrijd willen we gewoon winnen. Het zegt mij niets dat die pot nu bij ons wordt gespeeld in plaats van bij Lugdunum. Zij moeten er opknallen en wij willen gewoon nog zo hoog mogelijk eindigen. Het is enkel erg jammer dat plaats vier voor ons nu te ver weg is en dan kan je de nacompetitie dus vergeten. Het rekenen is voor ons over.”

Opstelling Oegstgeest: Guijt, Bakker, Leugering, Tetteroo, Hachmang, Den Hollander, Cuvelier, Visser, Zenden, Ravensbergen, Dijkstra.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read