HomeZaterdagDerde klasseLSVV’er Meulman:,,We gaan er alles aan doen om ons te handhaven.”

LSVV’er Meulman:,,We gaan er alles aan doen om ons te handhaven.”

-

ts-lsvv70Om directe degradatie te ontlopen en de concurrenten Sportief en Oosterheem voor te blijven, moest LSVV’70 zich afgelopen zaterdag ontdoen van middenmoter VV Zwammerdam. LSVV-trainer Wim Mugge kon beschikken over een vrijwel fitte selectie, welhaast een utopie. Met bergen vechtlust en doorzettingsvermogen werd het duel in het voordeel van de studentenploeg beslist. Het werd een zwaarbevochten 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Direct na het eerste fluitsignaal waren de intenties van LSVV zichtbaar. Voor elke meter werd gestreden om op jacht te gaan naar de openingsgoal. De eerste doelpoging was echter van Zwammerdam-aanvaller Maarten van Riessen. De Leidse ploeg wist weinig te creëren. Halverwege de eerste helft namen de Zwammerdammers het heft steviger in handen. Een handvol kansen werd gemist of LSVV-sluitpost Thomas Waasdorp lag in de weg. Op slag van rust was het dan toch raak. Een goeie combinatie in het strafschopgebied werd beheerst afgerond door de technisch sterke linksbuiten Reijer Peters van Zwammerdam.

Michiel Ebbing pikt de laatste tijd menig goaltje mee voor LSVV'70
Michiel Ebbing pikt de laatste tijd menig goaltje mee voor LSVV’70

De 0-1 achterstand werd door de studenten direct na rust omgebogen in een 2-1 voorsprong. In de 46e minuut was het LSVV-spits Michiel Ebbing die de gelijkmaker aantekende. De ploeg uit Zwammerdam was amper van de schrik bekomen of de bal kon weer uit het net gevist worden. Na een fraaie actie buitenom van de sterk spelende Shander de Vries was het schaduwspits Geert Jan Jonk die de trekker overhaalde: 2-1.

Vervolgens was het Zwammerdam dat de klok sloeg. Door druk te zetten kwam LSVV niet meer aan voetballen toe. Noodgedwongen moesten de mannen van Mugge zich ingraven rond het eigen zestienmetergebied om zodoende de Zwammerdamse aanvallen af te slaan. Een compact verdedigend LSVV slaagde in deze missie. Kansen van Zwammerdammers Peters, Van Riessen en Toine Kremer werden goed gepareerd door Waasdorp.

Uit een van de spaarzame countermomenten was het wederom Jonk die de bal over de ver uitgekomen Zwammerdam-doelman Wouter van Valen kopte. Deze bal eindigde helaas voor de LSVV’ers op de deklat, waarmee de definitieve genadeklap uitbleef. Als sterk collectief en snakkend naar adem wisten de Leidenaren de voorsprong te behouden tot het laatste fluitsignaal.

Door deze overwinning lopen de studenten twee punten uit op Sportief dat met 2-2 gelijkspeelde tegen DoCoS. Volgende week gaat LSVV op bezoek bij ditzelfde Sportief. Bij winst kan definitief afscheid genomen worden van rechtstreekse degradatie.

LSVV-verdediger Hubert Meulman over het verloop van de wedstrijd:,,Dit was echt fantastisch. Na een reeks blessures heb ik eindelijk pijnvrij gespeeld. We hebben heerlijk gevoetbald en we wisten dat we het vandaag moesten doen om niet in een erg benarde positie te komen. De eerste helft voelde ik al dat het erin zat. We moesten wel wennen aan het spel van Zwammerdam en helaas kwamen we kort voor rust nog 0-1 achter. Hoe het gebeurde, gebeurde het, maar drie minuten na de thee zag het er ineens heel anders uit en stonden we plotsklaps met 2-1 voor. Ik wist dat Zwammerdam zou gaan komen om in ieder geval de gelijkmaker te forceren. Wij konden ons alleen nog maar beperken tot verdedigen. Conditioneel zijn wij niet echt het sterkste team uit de 3e klasse en het was vechten en ploeteren om de voorsprong te behouden. Dat was onze enige tactiek nog. Als het zo moet om de punten binnen te halen dan moet dat maar. Ik moet er ook bij zeggen dat Waasdorp vandaag weer fantastisch stond te keepen. We zijn allemaal erg blij met deze overwinning en we gaan er alles aan doen om ons te handhaven. Volgende week wacht ons de volgende finale uit bij Sportief.

Mugge tenslotte: ,,We leven nog. Winnen van Sportief betekent in elk geval dat we er niet rechtstreeks uitvliegen. En misschien kunnen we Lugdunum nog achterhalen. Ja ik weet dat ze misschien punten in mindering krijgen. We gaan er echter voor om ons op eigen krachten te handhaven voor de derde klasse.”

Opstelling LSVV’70: Thomas Waasdorp, Hubert Meulman, Erik van de Haak, Peter van Diggele, Demian Flippo (Boaz Zoutewelle), Wouter Huisman (Ernst van Ruiten), Stijn Kalsbeek, Michel Meere, Geert Jan Jonk, Shander de Vries, Michiel Ebbing.