dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseMeerburg trekt aan het kortste eind in doelpuntenfestijn

Meerburg trekt aan het kortste eind in doelpuntenfestijn

-

Derde klasse A (zondag)- De start van het seizoen 2014/2015 moet maar snel worden vergeten door Meerburg. Op de bezoek bij Teylingen stonden de Zoeterwoudenaren binnen een half uur al op een 3-0 achterstand. ,,Dan calculeer je eigenlijk al in dat de wedstrijd is gespeeld’’, aldus Meerburg-trainer Ron de Roode. Maar na de aansluitingstreffer vlak voor rust van Ramon Weijers kantelde het duel in de tweede helft.

,,Het was slap hoe wij begonnen’’, vertelt De Roode, die deze zomer werd binnengehaald als opvolger van Nico van der Salm. ,,We verloren alle duels, ook in onze eigen zestien. En we stonden ongeïnteresseerd op het veld. Ze dachten er kennelijk te makkelijk over. Maar de drie punten komen natuurlijk niet aanwaaien. In het laatste bekerduel met FC Lisse zondag (4-1 nederlaag, red.) gebeurde exact hetzelfde.’’

In tegenstelling tot het bekerduel tegen FC Lisse konden de zwart-witten tegen Teylingen zich na een slechte periode herstellen. De harde woorden van De Roode in de rust hadden achteraf het gewenste effect. ,,Ik heb ze inderdaad even goed toegesproken. Zo mag je nooit aan een wedstrijd beginnen. Dan geef je de drie punten al weg. Na de wedstrijd heb ik ze wel een compliment gemaakt voor de goede tweede helft.’’

Na rust stond er plots een compleet ander Meerburg op het veld. De nieuwe aanwinst Mats van der Poel, die overkwam van UVS zondag en terugkeerde op het oude vertrouwde nest, bracht met zijn eerste treffer zijn ploeg terug in de wedstrijd, waarna Joep van Vuuren voor 3-3 zorgde ,,We waren scherper en hadden vanaf het begin in de tweede helft de controle over de wedstrijd. We hebben geprobeerd Teylingen onder de druk te zetten en dat lukte ons goed. Na de 3-3 wilden we door drukken. Dan neem je natuurlijk wat risico.’’

Joeri van der Voort had de grootste kans om de bezoekers op voorsprong te schieten, maar de aanvaller maakte een verkeerde keuze in de afronding. Daarna trad de voetbalwet in werking: als het doelpunt aan de ene kant niet valt, valt de goal aan de andere kant. ,,Ja, en zo was het ook. Het kon alle kanten op. En na het missen van die grote kant sloeg Teylingen toe in de slotfase. Daarna probeerden we alles op alles te zetten om weer gelijk te maken. Dat lukte alleen niet meer in die paar resterende minuten.’’

In de slotseconden beslisten de Sassenheimers het duel definitief door de 5-3 op het scorebord te zetten. Al met al een baaldag voor De Roode en zijn mannen. ,,Ik hoop dat mijn spelers hebben geleerd van deze wedstrijd. We geven de wedstrijd in feite weg in het eerste half uur. Als we spelen zoals in de tweede helft doen we dit seizoen gewoon mee om de bovenste plaatsen.’’

Collega Laurens Mouter van de thuisploeg gaf na het duel ook de complimenten aan de Leidse trainer. ,,Na de rust hadden wij de controle en de meeste kansen. Teylingen was helemaal de kluts kwijt.Jammer genoeg staan we toch met lege handen. Ik hoop dat er lessen zijn geleerd. Verder zag ik dat al mijn spelers baalden van het resultaat. Dat is in ieder geval een goed teken’’, besluit De Roode.
Bij de Sassenheimers, vorig seizoen nog tweedeklasser, was Dorus van der Voort de grote man. Enkele jaren terug scoorde de zoon van de trainer van de zondagtak van FC Lisse er al lustig op los, maar ondertussen heeft hij de smaak andermaal te pakken. Liefst vijfmaal deed hij de Rijndijkers pijn ofwel hij zorgde voor de volledige productie van de ploeg van de Roodemolen.

Volgende week komt Nicolaas Boys op bezoek bij Meerburg. De Nieuwveners boekten afgelopen zondag een knappe en krappe 1-0 overwinning op UDO. Barry Verboon zal dan ontbreken bij de brigade van De Roode, omdat hij een rode kaart voor de kiezen kreeg tegen Teyelingen.