vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseMoet Meerburg in cruciale fase Jelle Korbee missen?

Moet Meerburg in cruciale fase Jelle Korbee missen?

-

interview167x60Voor Jelle Korbee zit z’n voetballoopbaan er bijna op. Met Meerburg is de bijna wekelijks uitblinkende routinier nog volop in de race om een plek in de nacompetitie. Komend weekend ontvangen de zwartwitten Den Hoorn. ,,Dat wordt waarschijnlijk m’n laatste thuiswedstrijd, maar of ik erbij ben is zeer de vraag,” vertelt Korbee.

De 36-jarige verdediger baalt ervan dat hij uitgerekend nu met een blessure kampt. ,,Ik ben in mijn carrière niet vaak geblesseerd geweest, maar als het wel het geval was gebeurde het op verkeerde momenten. Toen we bijvoorbeeld met FC Lisse landskampioen werden stond ik met een knieblessure langs de kant in plaats van dat ik als aanvoerder de schaal in ontvangst kon nemen. En dat kampioenschap was toch wel het absolute hoogtepunt van wat ik als voetballer heb meegemaakt. Nu heb ik vorige week donderdag op de training een blessure aan mijn rechtervoet opgelopen. Op de een of andere manier verschoof mijn hiel in m’n schoen. Mijn hele voet is blauw en ik kan er niet op staan. Volgens de fysiotherapeut zit er ergens een scheurtje. Ik wil die laatste thuiswedstrijd hoe dan ook erbij zijn, desnoods alleen de laatste minuten.”ts-meerburg

Korbee heeft geen twijfels betreffende zijn besluit te stoppen. ,,Het is mooi geweest. Dit is beslist mijn laatste seizoen. Ik heb een gezin met drie kinderen en het komend jaar wil ik er echt eens zijn voor thuis, zodat ons dochtertje niet meer ‘moet je alweer naar die stomme voetbal’ hoeft te zeggen. Al zal ik nog wel bij Meerburg komen, want mijn zoontje Dilant speelt er. Het afgelopen jaar was ik de trainer van zijn team, de F2. Maar komend jaar doe ik wat dat betreft even niets. Daarna ben ik wel van plan iets in het trainersvak te gaan doen. Het lijkt mij leuk om te beginnen met de B-jeugd en dan via de A-jeugd over te gaan naar een standaardteam. Ik heb al de diploma’s TC 3 en TC 2. Ik moet ze alleen nog even uploaden. Dat wil ik komend jaar wel gaan doen.”

Korbee wint vrijwel altijd in de lucht, in dit geval tegen een 'kanslozen' van tegenstander Full Speed
Korbee wint vrijwel altijd in de lucht, in dit geval tegen een ‘kanslozen’ van tegenstander Full Speed

Ook als Meerburg via een plaats in de nacompetitie mocht promoveren naar de tweede klasse, zou dat voor Korbee geen reden zijn om er nog een jaartje aan vast te knopen. ,,Het is sowieso de vraag of het verstandig is om in de tweede klasse te gaan voetballen. De derde klasse is aantrekkelijk met tegenstanders als SJZ, DOSR, MMO en Stompwijk. In de tweede klasse speelden we vorig seizoen tegen clubs die je niets zeggen. De omzet in de kantine was ook een derde minder. Daarnaast kun je je afvragen of de huidige selectiegroep er aan toe is. En Meerburg is geen club die spelers haalt. Ze moeten zichzelf aanmelden omdat ze het leuk vinden om hier te voetballen. De doorstroming vanuit de jeugd komt er wel aan, maar dat gaat nog even duren. Onze B1 staat er goed op en ook wat daarna komt ziet er prima uit. Toch vind ik wel dat we alles op alles moeten zetten om de nacompetitie te halen. Je moet altijd het veld in gaan om te winnen en om het hoogste te bereiken. Die instelling mis ik hier overigens wel. De echte wil, de passie ontbreekt. Dat hoort ook een beetje bij het clubcultuurtje. Ik neem trouwens wel aan dat we van Den Hoorn gaan winnen. Thuis zijn we sterk en bovendien richten zij zich al op de nacompetitie. Ze hebben al een periodetitel en verloren de laatste drie duels. De laatste wedstrijd moeten we dan nog tegen Alkmania. Die staan er ongeveer net zo voor als wij. ”

Dat Meerburg nog meedoet in de strijd om deelname aan het competitietoetje hebben de Rijndijkers voor een flink deel aan Korbee te danken. De steunpilaar, beschikkend over een uitstekend schot en bovendien ijzersterk in de lucht, tekende voor maar liefst zestien goals. En dat als centrale verdediger. De nummer twee op de topscorerslijst van de formatie van coach Nico van der Salm is aanvaller Thijs van Wetten. Hij scoorde beduidend minder vaak: zevenmaal. ,,We hebben een gebrek aan scorend vermogen. Doodzonde. Volgend jaar komt Mats van der Poel terug van UVS. Hopelijk kan hij voor de goals gaan zorgen.”

Voor Korbee, in het dagelijks leven gymleraar aan de Leo Kannerschool in Oegstgeest, is zijn indrukwekkende voetbalcarrière dan voorbij. Die begon bij Meerburg en zal daar dus ook eindigen. In de tussenliggende periode kwam hij uit voor UVS, vierde met Noordwijk het kampioenschap van de toen hoogste afdeling, werd landskampioen met FC Lisse en promoveerde met Voorschoten’97 naar de hoofdklasse. En na zijn terugkeer op het oude nest klom Korbee met Meerburg naar de tweede klasse om er daarna overigens meteen weer uit te duikelen.

Als zijn ploeg zich weet te plaatsen voor de nacompetitie, acht de routinier de kans op een terugkeer in die tweede klasse behoorlijk groot: ,,Omdat er nogal wat zondagclubs stoppen, moeten de opengevallen plekken worden opgevuld. Wellicht heb je aan één overwinning genoeg.”

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read