donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRode kaart nekt Meerburg tegen DOSR

Rode kaart nekt Meerburg tegen DOSR

-

Derde klasse A (zondag)- Meerburg ging zondagmiddag onderuit bij DOSR. De Veners wonnen met 2-1 en passeerden de Rijndijkers op de ranglijst. De ploeg van Erwin van der Zee heeft nu vier punten, terwijl Ron de Roode en zijn team bleven steken op drie punten.

Door de vroege uitsluiting van Meerburg-speler Gideon Loos -hij haalde een doorgebroken speler onderuit- in de 30ste minuut werd het zicht op een goed resultaat voor de Rijndijkers beduidend kleiner. De ploeg van trainer De Roode, die in de tweede helft ondanks de numerieke minderheid een lange tijd domineerde, werd uiteindelijk met een tweede seizoensnederlaag naar huis gestuurd. Spits Mats van der Poel over het breekpunt in de wedstrijd: ,,Achteraf had Loos die speler beter kunnen laten lopen. Met elf man hadden we zeker niet verloren”, meende de van UVS overgekomen aanvaller  na afloop.

Nadat een aantal vrijwilligers van de thuisclub zondagmorgen de resten van het afgestoken vuurwerk zaterdagavond op het hoofdveld hadden opgeruimd vanwege de Veense kermisweek,  stonden enkele uren later de twee ploegen op de  schoongemaakte  grasmat tegenover elkaar. Van enig vuurwerk, met name in de eerste helft, was geen sprake. De zwart-witte brigade was met een goed gevoel afgereisd richting de Veen. Drie punten van de vorige wedstrijd, de zes punten van vorig seizoen in de onderlinge duels en vooral de feestweek van de gastheren lagen hieraan ten grondslag.

In een gelijk opgaande eerste helft waren uitgespeelde kansen voor beide ploegen op de vingers van een hand te tellen. Te vaak werd de lange bal gespeeld wat voor beide doelwachters voor hachelijke momenten zorgde. Met name de hoekschoppen en vrije trappen van routinier Joey Rietbroek waren gevaarlijk. De gastheren waren in de 26ste minuut het dichtst bij een doelpunt. Zo verscheen Sow Alagie alleen voor doelman Dennis van Polanen, maar faalde in de afwerking. Van der Poel had namens de gasten een reële mogelijkheid. Zijn kopbal verdween  echter naast het doel.  In de dertigste minuut had de thuisclub geen geluk, tot driemaal toe werd vanuit een hoekschop de bal ingeschoten, maar het net werd niet gevonden.

Waar beide ploegen voor rust faalden in de afwerking, was het vrijwel na rust direct raak. De 1-0, alweer uit een hoekschop, brak de wedstrijd open. Meerburg-trainer De Roode legde de vinger op de zere plek. ,,Verdedigend moet het stukken beter. Bij de 1-0 mocht Jordy van Klink ongehinderd binnen koppen. Daar baal ik stevig van”, aldus de teleurgestelde ex-Den Haag speler na afloop. De 2-0 van Jordy Jonkman, in de 58ste minuut, was de genadeklap voor Meerburg.

Trainer De Roode bracht Joep van Vuren binnen de lijnen voor Ramon Weijers en zorgde daarmee voor meer druk naar voren. De zwartwitten zetten aan en waren op dat moment de betere ploeg. Dit leverde de verdiende aansluitingstreffer op in de 80ste minuut van Joris Smit, na een blunder van Van der Zwet.

Met de hakken over de sloot haalde de thuisploeg de eindstreep en lieten ze de Rijndijkers een illusie armer achter. Van der Poel: ,,We hielpen ze zelf in het zadel. Vooral de tweede goal was de doodsteek voor ons. Die gasten zaten er het laatste kwartier vies doorheen”, aldus de aanvaller van Meerburg, die het overigens prima naar de zin heeft op het oude nest. Hij voorspelt dat zijn ploeg ondanks deze nederlaag bovenin gaat meedraaien.

Opstelling Meerburg: Van Polanen, Smit, Loos, van der Meer, Candido, K. de Jong, J. de Jong, Weijers, van der Poel, Van Wetten, Van der Voort.