woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRoodenburg is opnieuw kampioenenkiller en hoe..

Roodenburg is opnieuw kampioenenkiller en hoe..

-

ts-roodenburgVoor de derde keer op rij flikten de mannen van ‘Noord’ het om een titelkandidaat pootje te haken. Na Kagia en SEV moest ook DWO dit ondervinden. Een knappe prestatie. Abdou Farhane wijst dit toe aan een collectieve teamprestatie die niet altijd met mooi voetbal werd geleverd, maar waar iedereen zich voor de volle honderd procent gaf. Zo zie je maar weer dat werklust en inzet de basis van het succes zijn. Een uitspraak die door trainer Patrick Heijmans regelmatig al werd gebezigd.

Een kampioenschap zit er echter niet meer in. ,,We hebben nog maar vier wedstrijden en dat is tekort”, realiseert Farhane zich terdege. ,,We hebben onszelf tekort gedaan door onnodige punten, zoals bijvoorbeeld tegen Lugdunum, te laten liggen. Nu zie je dat helaas terug. Maar we gaan voor de derde periode”, klinkt hij vastberaden.

Over de wedstrijd zelf. ,,Zoals ik zei was het niet altijd even goed maar we waren gewoon beter. Dus ben ik zeer tevreden over de uitslag. Jammer dat de wedstrijd even stil gelegd moest worden omdat er mensen van DWO waren die ‘minder, minder’ riepen. Die kreet van Wilders is overgenomen en dat doet toch wel zeer. Ik snap het niet dat ze dit op een voetbalveld ook moeten roepen. Ik nam kort na het tijdelijk staken sportieve revanche door direct de 4-1 te maken. Het was een emotioneel moment voor mij maar het gaf wel een goed gevoel natuurlijk.”

De Zoetermeerse aanhang toonde zich dus van haar mindere zijde. Waarschijnlijk inherent en het gevolg van het slechte presteren van hun team. Maar om op deze wijze de frustraties af te reageren is walgelijk (red.). Ondanks dat DWO Roodenburg vast probeerde te zetten, slaagde de mogelijke titelkandidaat er niet in om de blauw-zwarten eronder te krijgen. Sterker nog, zij kregen een pijnlijke oorvijg. Bij de rust leidde Roodenburg met 2-0 door doelpunten van Abdel Ali Elbaroudi en Marvin Bok. Pas bij 3-0 (Ricardo van Oeveren) deden de bezoekers iets terug. Farhane zelf schoot dus na het vervelende incident de 4-1 binnen en Mo Elhamani tekende voor de handvol treffers.

,,We waren gemotiveerd en de sfeer is goed. Wij wilden deze wedstrijd graag winnen voor de zieke assistent-trainer Henk Buyn.” Aanstaande zaterdag gaat het voor de runner-up uit naar BSC ’68. ,,We moeten ze niet onderschatten. Tegen sterke teams voetballen we heel goed en tegen mindere ploegen laten we onnodig punten liggen”, is hij zich bewust. ,,Het gekke is dat wij vaak een goede eerste helft spelen en het in de tweede helft laten liggen.” Tegen DWO was dit dus duidelijk niet aan de orde. In the winning mood: ,,We gaan voor de derde periode. Het zit er allemaal nog in.”

Heijmans vond dat zijn ploeg gespeeld had met karakter en met uitstraling. ,,En als wij dat kunnen opbrengen, zijn wij tot veel in staat. Het is niet voor niets dat we de top drie hebben verslagen. Ook nadat zij wat terugdeden, lieten onze spelers blijken dat er niets te halen viel voor DWO. Daar heb ik van genoten. Zo hoor je een wedstrijd te spelen. En als ik dan zie hoe spelers invallen dan wordt mijn gevoel enkel maar warmer. Dit geeft hoop op een fraai slot. Als deze wedstrijd zou zijn opgenomen, had ik de film een keer of zes bekeken. Dit is genieten voor een trainer.”

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read