dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRoodenburg (zat) dendert door en rolt ook DoCos op

Roodenburg (zat) dendert door en rolt ook DoCos op

-

derby days stadOp een drukbezocht Sportpark Noord mocht Roodenburg afgelopen zaterdag haar voetbalkunsten vertonen in een echte stadsderby tegen DoCos. De ploeg uit het Morskwartier heeft zich inmiddels veilig gespeeld en zal het restant van dit seizoen maximaal spelen voor een hogere klassering. Voor Roodenburg stonden er voorafgaand aan de wedstrijd wel grote belangen op het spel.

De blauwzwarten van trainer Patrick Heijmans dingen serieus mee om de laatste periodetitel dus winst was noodzakelijk. Een gemotiveerd Roodenburg speelde DoCos compleet van de mat. Het werd 4-0. Een uitslag welke nog vele malen hoger had kunnen uitvallen.

Direct na de aftrap was het de razendsnelle linksbuiten Abdel Elbaroudi die alleen op DoCos-keeper Alex Vergeer afging. Het schot was goed, maar de paal bracht redding voor de ploeg van Joop Lankhaar. De toon was daarmee wel duidelijk gezet. De kansen voor de blauwzwarten volgden zich hierna in hoog tempo op. Schoten van Elbaroudi en Mo Elhamami werden nog gered door de goed keepende reservedoelman van de withemden. Maar halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor de thuisploeg. Uit een corner van aanvoerder Erwin Verkuijlen was het Hendrik Boelee die de bal achter de doellijn kopte en zo tekende voor de verdiende voorsprong.

Een tam en inspiratieloos spelend DoCos liet zich in het vervolg van de eerste helft compleet van de mat spelen en creëerde zelf geen enkele kans. Roodenburg combineerde er vrolijk op los en al gauw diende de volgende treffer zich aan. Nadat Michael van Kooperen de bal in het doelgebied het gebracht was het Marvin Bok die met een hard schot voor de 2-0 tekende. Op slag van rust deelde Jeroen Hooidonk de genadeklap uit aan DoCos. Met een comfortabele 3-0 voorsprong kon de formatie van Heijmans de rust in gaan.

IMG_1373_resultaat

Aan het begin van de tweede helft lag het tempo van de blauwzwarten beduidend lager. Krachten sparen voor de komende wedstrijden zal het devies geweest zijn. Met het inbrengen van Christiaan van Empel probeerde DoCos iets meer aanvallende intenties te tonen. Dit leidde tot een handvol pogingen van spits Maik Groote echter zonder noemenswaardig resultaat. Halverwege de tweede helft schutterde de DoCos defensie. Elhamami kon de bal oppikken en eenvoudig afronden en zo de uiteindelijke einduitslag van 4-0 bepalen.

In het resterende deel van de wedstrijd leunde Roodenburg rustig achterover omdat ze simpelweg niet meer hoefden. Geen enkel moment kwam de defensie in gevaar of werd de ingevallen Roodenburg-doelman Chiel Hugens op de proef gesteld. Beheerst werd de wedstrijd uitgespeeld en zo werd de bittere nasmaak van de verloren uitwedstrijd tegen DoCos (5-1) eerder dit seizoen weggespoeld.

Met nog twee wedstrijden te gaan gloort de hoop op de laatste periodetitel nog altijd. Koudekerk en Oegstgeest vielen inmiddels af als concurrenten. Over twee weken wacht de lastige uitwedstrijd tegen de Leidse studentenploeg LSVV. Roodenburg dat strijdt om de periodetitel en LSVV dat nog altijd op jacht is naar directe handhaving. Een mooi affiche voor aankomend weekend.

Roodenburg verdediger Marcel Langerak- volgens Heijmans de beste man aan de kant van de thuisploeg in de stadsderby- na afloop van de wedstrijd:,,De eerste vijf minuten hadden we al een goeie start. Vervolgens vielen we wat terug maar kwamen we uit een corner dan toch op de 1-0. Toen wisten we dat we DoCos konden pakken. Na de eerste goal speelden we bij vlagen echt heel goed voetbal en daardoor wisten we de rust in te gaan met een 3-0 voorsprong. Ik denk dat DoCos nog van geluk mag spreken dat we een aantal grote kansen hebben gemist omdat de efficiëntie ontbrak. Het had ook zomaar 4-0 of 5-0 kunnen zijn halverwege. Volgens mij hadden zij de eerste helft geen enkel schot op ons doel. Na een minuut of twintig in de tweede helft maakten we de allesbeslissende 4-0 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Daarna hoefden wij het spel niet meer te maken en lieten we DoCos wat meer komen. Ze kregen toen wat meer kansen maar ik kan nou niet zeggen dat zij een moment aanspraak hebben gemaakt op een doelpunt. Wij waren vandaag gewoon beter en verdienen deze overwinning dan ook.”

DoCos-middenvelder Mitchel Klein over het verloop van de wedstrijd: ,,Het was niet best. Roodenburg ging meer dan terecht als winnaar van het veld. Ze waren op alle fronten beter dan wij. Bij ons was het allemaal net niet. Of we verloren de duels of we waren te laat voor de tweede bal en ga zo maar door. Eigenlijk gaat het de laatste vier weken al stukken minder bij ons. Of dat nou komt omdat we de doelstelling van handhaving hebben bereikt durf ik niet te zeggen. Het lijkt me niet want een Leidse derby wil je altijd winnen. Het zat er vandaag gewoon niet in. We moeten tweede paasdag tegen DWO maar laten zien dat we wel weten wat winnen is.”

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage (Chiel Hugens), Diego Ouwerkerk (Mike Smit), Marcel Langerak, Abdou Farhane, Jeroen Hooidonk, Henderik Boelee, Michael van Kooperen, Mohammed Elhamami, Mark Bok, Abdel Elbaroudi, Erwin Verkuijlen.

Opstelling DoCos: Alex Vergeer, Peter Hamelink, Rico Bouwmans, Maurice Lagendijk (Danny Sjaardema), Rowin Peet, Zoey de Jong, Wim de Bolster, Erik van der Pot, Michel Klein, Melvin van Gent (Christiaan van Empel), Maik Groote.