donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRosdorff ‘doodziek’ van wederom onverdiende nederlaag

Rosdorff ‘doodziek’ van wederom onverdiende nederlaag

-

(Zondag,3A)- Na de zure en onverdiende nederlaag  vorige week tegen kampioenskandidaat Den Hoorn voorspelde SJZ-speler Fred de Koning een driepunter in de uitwedstrijd tegen Alkmania. Het mocht niet zo zijn. Na een meer spannende dan fraaie wedstrijd dropen de groen-witten met een 2-1 nederlaag af. ,,Ongelofelijk”, stamelde een teleurgestelde Ronald Rosdorff over de in zijn onverdiende nederlaag.

,,Vorige week al tegen Den Hoorn en nu weer tegen mijn oude werkgever. Het is om dol van te worden”, foeterde Rosdorff. De bevlogen trainer had wel enig recht van spreken.  Na de 0-1 al vroeg in de wedstrijd van Thomas Wijsman, die een uitstekende aanval over een aantal schijven bekroonde met een schitterend doelpunt, waren het vooral de gasten die het spelbeeld bepaalde. De thuisclub van de Leidse trainer Paul Pikaar gaf aanvallend niet thuis.

SJZ-puntspeler Wijsman kon enkele tellen vlak voor zijn openingstreffer een grote kans niet verzilveren. De aanvaller was een ware plaag voor de verdedigers van Alkmania. Tot vlak voor rust kregen de manschappen van Rosdorff genoeg kansen om de score de vergroten.

De thuisclub presenteerde de brigade van Rosdorff  direct de rekening. De snelle Tom Marsiglia zag een voorzet gelukkig in het doel caramboleren, al dan niet via een laatste zetje van Ed van Hameren: 1-1. Deze gelijkmaker kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen en was de eerste echte mogelijkheid van de thuisclub. Drie minuten later was de wedstrijd op zijn kop gezet. De tweede mogelijkheid van de manschappen van Pikaar was ook meteen raak. Van Hameren kon vanaf de middencirkel ongehinderd opstomen richting strafschopgebied en schoot vervolgens diagonaal raak: 1-2.

De complete SJZ-verdediging stond erbij en keek ernaar. In plaats van met een ‘veilige’ voorsprong ging de ploeg van Rosdorff met een achterstand de rust in. Alkmania had het maximale rendement gehaald uit twee mogelijkheden.

In de tweede helft waren strijd en passie de ingrediënten van dit overigens sportieve duel. SJZ moest meer risico’s nemen, waardoor Alkmania in de omschakeling een aantal mogelijkheden kreeg om de voorsprong te vergroten. De beste kans kreeg SJZ-aanvoerder Kevin Bos die een vlammend schot vanaf zo’n twintig meter ternauwernood  gestopt zag door doelman Pjotr van der Marel. Rosdorff wisselde nog aanvallender om de stand recht te trekken. Zelfs de linkervleugelverdediger was alleen nog maar voorin te vinden, zonder dat dit het gewenste resultaat opleverde.

Vleugelverdediger Nils Slingerland  hield ondanks de nederlaag de moed erin. ,,We houden ons zeker niet bezig met het degradatiespook. Daar spelen we gewoon te goed voor. Ook deze wedstrijd hadden we niet hoeven te verliezen, zeker gezien de kansen die we kregen in de eerste helft. We moeten vooral niet in paniek raken, maar snel drie punten pakken. Dan komt het weer goed.”

Trainer Rosdorff: ,,Hier ben ik dood -en doodziek van. We zijn al twee wedstrijden de bovenliggende partij en staan steeds weer met lege handen. We moeten in ieder geval door blijven gaan met zo te spelen, dan komen de punten vanzelf. Daar ben ik zeker van overtuigd”, aldus de teleurgestelde oefenmeester.

Basisopstelling SJZ: Patrick de Jong, Sjoerd Hulsbos, Mark Versteden, Guus de Goede, Nils Slingerland,  Kevin Bos, Frank Willemse, Stefan Sleijser, Thomas Wijsman, Koen van der Meer en Daan Hoogbruin.