HomeZaterdagDerde klasseSEV vergroot kopzorgen Roodenburg

SEV vergroot kopzorgen Roodenburg

-

Derde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag stond op Sportpark Noord de wedstrijd Roodenburg-SEV op het programma. De ploeg van trainer Patrick Heijmans en Henk Buyn zit in de hoek waar de klappen vallen gezien de lage klassering op de ranglijst. Om uit de onderste regionen weg te komen moest Roodenburg noodzakelijkerwijs de volle winst pakken tegen het hooggeklasseerde (derde plaats) SEV uit Leidschendam. Een effectiever SEV ging met de winst aan de haal en vergroot hiermee de zorgen van de blauwzwarten. Het werd 1-4.

De openingsfase van de wedstrijd was aftastend. SEV maakte het spel. Roodenburg daarentegen loerde op de momenten om met snelle buitenspelers Abdel Elbaroudi en Sipan Khalid uit te kunnen breken. Dit leverde een aantal kleine kansen op voor onder meer Erwin Verkuijlen, Giovanni Koelink en Chafik Ochan. Halverwege de eerste helft kregen de Leidschendammers meer grip op het spel van Roodenburg. Nadat de Roodenburg-defensie een aantal goede aanvallen van SEV had afgeslagen, was het na een goed half uur dan toch raak voor de bezoekers. Een goede rush van SEV-spits Rob van Min leidde de openingsgoal in. Oog in oog met Roodenburg-keeper Mike Armitage legde hij de bal keurig breed, waarna Randy de Witt eenvoudig kon binnentikken.

Hardwerkend probeerde Roodenburg de stand nog voor rust gelijk te trekken. De Leidschendamse defensie was echter koelbloedig en sloeg alle mogelijke aanvallen af. Kort voor rust kreeg SEV nog een handvol hoekschoppen wat nog een aantal hachelijke situaties opleverde voor het Leidse doel. Met een kleine voorsprong voor de bezoekers werd er voor rust gefloten.

De gastheren kwamen goed uit de theepauze. Een hard schot van Abdelhak Bouchnafa kon ternauwernood worden gekeerd door SEV doelman Andy van der Meulen (ex-Roodenburg). Kansen voor de Leidse equipe volgden elkaar in hoog tempo op. Een afstandsschot van Elbaroudi werd door Van der Meulen naast getikt. Verkuijlen schoot maar net naast na een goede combinatie met Ochan.

Khalid kon net niet afronden en zijn inzet werd tot corner verwerkt. Eigenlijk was het wachten op de verdiende gelijkmaker. SEV dat er in het begin van het tweede bedrijf nauwelijks aan te pas kwam bleef rustig. Na het inbrengen van clubtopscorer Michael Nolet (licht geblesseerd) kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Leidschendammers.

Na goed doorzetten van aanvaller Frank Raaijmakers kreeg Van Min een pass op maat. Zo vrij als een vogel kon hij de bal achter Armitage schieten. Het verzet van Roodenburg was definitief gebroken. Nog geen minuut later lag de bal wederom in het net. Weer was het SEV uitblinker Van Min die na slecht verdedigend werk van de Leidenaren binnen werkte. Toch bleef Roodenburg hard werken en over de inzet mocht niet worden geklaagd deze middag. Deze inzet werd beloond. Met een droge schuiver verschalkte Khalid de uitgekomen Van der Meulen. Kort na deze treffer had Elbaroudi een enorme kans om Roodenburg terug in de wedstrijd te schieten. Zijn inzet spatte uiteen op de paal en SEV kon opgelucht adem halen. In de blessuretijd werd de einduitslag uitgebreid door de mannen van trainer Frank Dobbe. De Witt vond ploeggenoot Dennis Breg in het strafschopgebied. Volkomen vrijgelaten was het een koud kunstje voor hem om de eindstand te bepalen op 1-4.

Met dit verlies wordt Roodenburg verder in de problemen gedrukt en bezet het nu de voorlaatste plaats op de ranglijst. Volgende week op bezoek bij BSC’68 uit Benthuizen moet er gewonnen worden. Anders lijkt de aansluiting zoek.

Roodenburg-middenvelder Giovanni Koelink over het verloop van de wedstrijd: ,,We wilden SEV het spel laten maken. Met onze snelle aanvallers wilden we er dan uit komen en een doelpunt forceren. Dat leek in het begin van de wedstrijd te werken. Toch kregen we weer een tegentreffer te verwerken omdat er in de verdediging niet goed werd ingegrepen. De bal kon vrij worden ingeschoten. In de tweede helft vond ik dat wij een veldoverwicht hadden. We hadden al snel de kans op de gelijkmaker. Op dat moment had ik het gevoel dat er minimaal een gelijkspel uit te halen viel. Toch stonden we door domme fouten binnen no time 0-3 achter. Sipan scoort dan nog wel maar we konden geen vuist meer maken. Uiteindelijk liepen zij nog uit naar 1-4 in blessuretijd. Dit doelpunt was te wijten aan de scherpte die was weggevloeid.”

Koelink vervolgt: ,,We zitten de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. Clichématige opmerking, maar het is wel zo. Vandaag hebben we echt niet slecht gespeeld tegen een goede ploeg als SEV en dat geeft weer wat vertrouwen voor volgende week. We hebben allemaal hard gewerkt, maar het zat er gewoon weer niet in. Lang heb ik nog geloofd dat we een puntje zouden gaan pakken. SEV was gewoon uiterst effectief.”

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Abdelhak Bouchnafa, Benny Rhious, Daniel Fleuren (Mike Smit), Jeroen van Hooidonk (Mohammed Bouchnafa), Giovanni Koelink, Sipan Khalid, Chafik Ochan, Michael van Kooperen, Erwin Verkuijlen (Abdel Boukhidous), Abdel Elbaroudi.